Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Завдяки зусиллям Костянтина Усова криворізька міська лікарня №2 обласного підпорядкування отримала першу партію витратних матеріалів для агіографічного апарату. Це стало можливим після особистої зустрічі нардепа з губернатором Дніпропетровщини Валентином Резніченком з цього питання

1302 12

1302 13

Загалом лікарні було передано 20 комплектів «витратників» на загальну суму більш ніж 700 тисяч гривень. Практично це означає, що за їх допомогою хірурги зможуть врятувати 20 людських життів.

Ангіографічний апарат, за допомогою якого можна проводити операції та рятувати життя пацієнтам з захворюваннями серця і сосудів, знаходиться на озброєнні лікарів «тисячки» з 2009-го року. Для роботи на ньому свого часу була спеціально підготована група спеціалістів, але вмикається устаткування не дуже часто. Причина тому – відсутність спеціальних втратних матеріалів, вартість яких коливається в межах від 18 до 36 тисяч гривень. Оскільки фінансування на придбання «витратників» з обласного бюджету не відбувалося, пацієнти були вимушені самостійно купувати їх. Але такі суми по кишені далеко не кожному, більш того, - коли мова йде про гострий інфаркт або інсульт, де кожна згаяна на пошуки грошей хвилина знижує шанси пацієнта на життя.

Пацієнти та лікарі звернулися за допомогою до Костянтина Усова у сприянні вирішення болючого питання, і він пообіцяв зробити все можливе, аби у медиків з’явилася можливість рятувати життя криворіжців. І нардеп виконав свою обіцянку дуже оперативно, буквально за тиждень.

- Я особисто зустрівся з Валентином Резніченком, виклав йому суть проблеми і знайшов розуміння і допомогу, - каже Костянтин Усов. – Губернатор зробив все можливе, аби знайти в обласному бюджеті кошти для придбання витратних матеріалів, які так потрібні криворізьким пацієнтам. Сьогодні мені повідомили, що за допомогою цих матеріалів уже врятоване одне людське життя. Я вважаю, що це висока оцінка наших спільних зусиль.

Щодо перспектив подальшого забезпечення криворізьких лікарень всім необхідним, Костянтин Усов повідомив, що вже досягнута домовленість про виділення для криворізьких медзакладів препаратів на понад 500 тисяч гривень. Також нардеп розраховує на плідну співпрацю з цього питання не тільки з обласною владою, а й з Міністерством охорони здоров’я.

Прес-служба депутата К. Усова

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!