Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Гражданская сеть "Опора" констатирует в Кривом Роге начавшуюся войну черного пиара...

1102 13

1102 151102 14

1102 16

Криворізькі білборди заполонила чорна агітація
У Кривому Розі передвиборна агітація розпочалась за два тижні до офіційного старту виборчої кампанії. Кандидати на пост міського голови ще не зареєстровані, а от чорний піар, спрямований проти потенційних претендентів на посаду мера вже публічно розпочато.
Наразі по всім районам міста розташовано білборди оформлені в стилістиці об’єднання «Самопоміч» із гаслом «Самопоміч прийде Галичанський порядок наведе». На стендах також зазначені імена знакових представників партії Єгора Соболєва, Семена Семенченко та Юрія Милобога. Ймовірно, за бажанням замовника плакату, ця інформація повинна вказувати на авторство проголошеної заяви. Юрій Милобог, як потенційний кандидат на посаду міського голови, 27 січня прокоментував дану агітацію в мережі Фейсбук: «Дякую Вілкулу за безкоштовну рекламу. Шкода тільки, що це за викрадені коти з кишень криворіжців. (Борд -5000 грн.), а ось методика чітко витримана аля Путін-Янукович-Медведчук. Розділяй і властвуй, та це вже питання до СБУ».
Проте на сьогоднішній день більшість цих білбордів вже зіпсовані чорною фарбою.
Крім «галичанських» лозунгів спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА також зафіксували у Довгінцевському та Жовтневому районах міста кольорові біл-борди-мотиватори, що відповідають формату об'єднання «Самопоміч».
На противагу вищезгаданим вуличним стендам активісти ОПОРИ виявили у Жовтневому районі білборди, які містять інформацію, що дискредитує представників «Опозиційного блоку».
Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що розповсюдження подібної продукції є прямим порушенням строків ведення агітації відповідно до ч.2, ст.54, Закону України «Про місцеві вибори». Згідно закону місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати в депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.
Відповідно ч.1, ст.54, Закону України "Про місцеві вибори” передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів.
ОПОРА також підкреслює, що друкована агітація повинна містити відомості передбачені ч.2.ст.56 Закону України "Про місцеві вибори". В статті зазначено: «Друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється».

За коментарями звертайтеся:
Андрій Токарський, 38 063 617 96 93
координатор громадського спостереження за позачерговими виборами міського голови м. Кривий Ріг

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!