Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Криворізька південна ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області повідомляє

2501 5

Криворізька південна ОДПІ запрошує на семінар!
27 січня 2016 року о 14.00 у приміщенні Криворізької південної ОДПІ за адресою: м. Кривий Ріг проспект Металургів, 16, 4 поверх, актова зала, відбудеться семінар за тему: «Нововведення у податковому законодавстві, що набули чинності з 1 січня 2016 року». Вхід вільний. Телефон для довідок 90-23-63.
Криворізька південна ОДПІ

Про окремі зміни у законодавстві щодо спрощеної системи оподаткування
За останні дні до Державної фіскальної служби України надійшло чимало звернень від платників податків щодо застосування спрощеної системи оподаткування в 2016 році та тлумачення змін, внесених Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», який набрав чинності з 1 січня 2016 року.
У зв'язку з цим повідомляємо, що ДФС переглянула лист від 18.01.2016 №1527/7/99-99-17-02-02-17 «Про окремі зміни у законодавстві щодо спрощеної системи оподаткування», внаслідок чого до листа внесено наступні зміни:
«Суб’єкти господарювання – фізичні особи – платники єдиного податку, які в 2015 році отримали доходи понад 5 млн грн, але не перевищили обсяг доходу 20 млн грн, не втрачають право застосовувати спрощену систему оподаткування в 2016 році. Водночас, якщо фізичні особи – підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування протягом 2016 року, отримають доходи обсягом більше 5 млн грн, такі платники будуть зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, в якому відбулося таке перевищення».
Рішення прийнято на підставі ч. I ст. 58 Конституції України, якою передбачено, що закони та інші-нормативно правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.
А також відповідно до п. 56.21 ст. 56 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) у разі, коли норма Кодексу чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі цього Кодексу, або коли норми різних законів чи різних нормативно-правових актів, або коли норми одного і того ж нормативно-правового акта суперечать між собою та припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення на користь як платника податків, так і контролюючого органу, рішення приймається на користь платника податків. Такий самий підхід застосовується і для платників єдиного податку третьої групи – юридичних осіб.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що з початку 2016 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році. Податкова декларація про майновий стан і доходи надається фізичною особою у разі отримання нею протягом 2015 року доходів:
- від двох і більше податкових агентів;
- від осіб, які не є податковими агентами, у вигляді:
а) доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;
б) доходів від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);
в) інвестиційного прибутку;
г) вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна;
д) іноземних доходів.
Криворізька південна ОДПІ

Про індексацію нормативної грошової оцінки земель
Державна фіскальна служба України для забезпечення виконання статті 289 Податкового кодексу України щодо індексації нормативної грошової оцінки земель розмістила на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС витяг з листа Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру від 11.01.2016 №6-28-0.22-201/2-16 «Про індексацію нормативної грошової оцінки земель» за посиланням: http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/231924.html
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Криворізька південна ОДПІ нагадує про початок кампанії декларування доходів громадян отриманих в 2015 році.
Цьогорічні доходи та майновий стан громадянам потрібно буде декларувати за новою формою декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), яка затверджена наказом Мінфіну від 02.10.2015 №859 та зареєстрована у Мін’юсті 26.10.2015 за №1298/27743. Окрім того наказ №859 містить Інструкцію щодо її заповнення.
Слід звернути увагу, що при заповненні нової форми звітності платники декларуватимуть доходи та розраховуватимуть податкове зобов’язання не лише з податку на доходи фізичних осіб, але й з військового збору.
Криворізька південна ОДПІ

Обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, передбачений для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але з яких податок не утримувався. Зокрема до таких доходів можна віднести:
- доходи від осіб, які не є податковими агентами;
- доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;
- дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);
- інвестиційний прибуток;
- вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна;
- іноземні доходи.
Обов’язкове подання декларації у разі отримання громадянином доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород від двох і більше податкових агентів тощо.
Криворізька південна ОДПІ

Термін подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році
Податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року. Щодо права на податкову знижку, то скористатися ним зможуть громадяни упродовж усього 2016 року.
Звертаємо увагу, що подати декларацію можна на паперових носіях, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або в електронному вигляді через інформаційний портал державної фіскальної служби України з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.
Криворізька південна ОДПІ

Скористайтесь електронним сервісом „Декларування та допомога он-лайн”
На офіційному веб-порталі ДФС України www.sfs.gov.ua платники мають можливість скористатися електронним сервісом „Декларування та допомога он-лайн” або електронним сервісом „Електронний кабінет платника податків” та за допомогою детальних інструкцій та підказок заповнити декларацію з необхідними додатками та відправити документ он-лайн.
Державною фіскальною службою України з метою покращення податкової культури, підвищення рівня обслуговування платників та у зв’язку із запровадженням нової форми декларації затверджені Методичні рекомендації щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи і провадиться доопрацювання сервісу „Декларування та допомога он-лайн”.
Криворізька південна ОДПІ

Дохід отриманий фізичною особою за межами території України не оподатковується єдиним внеском
Криворізька південна ОДПІ звертає увагу, що дохід отриманий фізичною особою за межами України не є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок).
При цьому, частиною 1 статті 10 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями визначено, що громадяни України, які працюють за межами України, мають право на добровільну сплату єдиного внеску на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням. Отже, громадяни України, які працюють за її межами мають право на добровільну сплату єдиного внеску, у разі укладання договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального
страхування.
Криворізька південна ОДПІ

Самостійно виправити (уточнити) помилки, що містяться у раніше поданій ним звітності
Відповідно до пункту 50.1 статті 50 ІІ Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс) у разі, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 Кодексу, платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених статтею 50 Кодексу), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.
Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявлені.
Криворізька південна ОДПІ

Якщо платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє факт заниження
Платник податків, який самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє факт заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів, зобов’язаний, за винятком випадків, установлених пунктом 50.2 статті 50 Кодексу:
а) або надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі трьох відсотків від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку;
б) або відобразити суму недоплати у складі декларації з цього податку, що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов’язання, збільшену на суму штрафу у розмірі п’яти відсотків від такої суми, з відповідним збільшенням загальної суми грошового зобов’язання з цього податку.
Криворізька південна ОДПІ

Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування сплачують військовий збір до 19 лютого 2016 року
Криворізька південна ОДПІ повідомляє, що фізичні особи – підприємці, крім тих що обрали спрощену систему, за результатами звітного податкового року самостійно розраховують військовий збір в розмірі 1,5 відсотки чистого оподатковуваного доходу, відображають в річній податковій декларації та сплачують в терміни передбачені для сплати податку на доходи фізичних осіб за відповідний період.
Першим звітним податковим періодом для нарахування військового збору з доходів фізичних осіб – підприємців, які обрали загальну систему оподаткування є 2015 рік. Термін сплати військового збору для фізичних осіб – підприємців – до 19 лютого 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ

Криворізька південна ОДПІ нагадує
29 січня останній день подання - ПДВ за грудень 2015 р. платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю; - акцизного податку за грудень 2015 р.; - плати за землю за грудень 2015 р.; - єдиного податку платниками четвертої групи за ІV квартал 2015 р.; - податку на доходи фізичних осіб з нарахованого, але не виплаченого доходу за грудень 2015 р.; - військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу за грудень 2015 р.

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!
Львівська митниця ДФС інформує, що з 01 січня 2016 року митне оформлення товарів у секторі митного оформлення «Самбір» митного поста «Дрогобич» в м.Самбір, вул. Промислова 2, припиняється. Митні процедури здійснюватимуться на митному посту «Дрогобич» за адресою м. Дрогобич, вул. В.Великого, 66/1.

Важливі «соціальні» цифри 2016 року
Криворізька південна ОДПІ повідомляє, що з 1 січня 2016 року Законом України від 25.12.15 № 928-VIII "Про Державний бюджет на 2016 рік" встановлено такі розміри мінімальної зарплати:
- мінзарплата у місячному розмірі і прожитковий мінімум для працездатних осіб:
з 1 січня - 1378 грн., з 1 травня - 1450 грн., з 1 грудня - 1550 грн .;
- мінзарплата у погодинному розмірі: з 1 січня - 8,29 грн., з 1 травня - 8,69 грн., з 1 грудня - 9,29 грн.
Розмір прожиткового мінімуму на працездатних осіб: з 1 січня 2016 року - 1378 гривень, з 1 травня - 1450 гривень, з 1 грудня - 1550 гривень.
Максимальний розмір зарплати, до якої застосовується податкова соціальна пільга, дорівнює 1 930 грн. Максимальна величина зарплати, на яку нараховується ЄСВ становить 34 450 грн. (25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб згідно з новою редакцією п. 4 ч. 1 ст. 1 Закону про ЄСВ).
Криворізька південна ОДПІ

Зареєструвати Книгу обліку доходів та витрат підприємці можуть за допомогою електронного сервісу фіскальної служби
Заява на реєстрацію Книги обліку доходів і витрат (далі - Книга) формується за допомогою електронного ключа у сервісі «Електронний кабінет платника податків» в режимі «Ведення Книги обліку доходів і витрат в електронному вигляді та формування податкової декларації» і надсилається до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв'язку.
Контролюючий орган за місцем податкового обліку реєструє заяву у реєстрі поданих заяв та протягом 3 робочих днів формує та надсилає повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням її реєстраційного номера та дати реєстрації. Більш детально з цим роз'ясненням можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (категорія 104.08).
Криворізька південна ОДПІ

Порядок оподаткування спадщини у вигляді грошових заощаджень
Порядок оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав регламентується статтею 174 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).
Підпунктом 174.2.1 пункту 174.2 статті 174 Кодексу визначено, що за нульовою ставкою оподатковуються, зокрема, грошові заощадження, поміщені до 2 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, а також у державні цінні папери (облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, облігації Державної внутрішньої виграшної позики 1982 року, державні казначейські зобов’язання СРСР, сертифікати Ощадного банку СРСР) та грошові заощадження громадян України, поміщені в установи Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху протягом 1992 – 1994 років, погашення яких не відбулося, що успадковуються будь-яким спадкоємцем.
Отже, якщо громадянин (незалежно від ступеня споріднення) отримав спадщину у вигляді грошових заощаджень колишнього СРСР, то такий дохід не оподатковується.
Криворізька південна ОДПІ

Зручність електронного цифрового підпису
Ключі електронного цифрового підпису, видані Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України, дають змогу:
- уникнути черг в Центрах обслуговування платників податків при поданні звітності.
- звітувати не лише до податкового органу, а й до інших контролюючих органів на території України (зокрема органів державної статистики та Пенсійного фонду України).
- отримувати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису.
- використовувати отримані ключі для роботи в «Електроному кабінеті платника податків» який працює дистанційно у режимі реального часу, та дає можливість звітувати до податкового органу, проводити звіряння своїх розрахунків з бюджетом та отримувати Акт про проведення звіряння, не витрачаючи час на відвідування органів ДФС.
- використовувати інші електронні сервіси ДФС України.
Криворізька південна ОДПІ

Набрала чинності нова форма податкової декларація з податку на прибуток підприємств
Наказом МФУ України від 20.10.2015 р. № 897 затверджено нову форму податкової декларації з податку на прибуток підприємств. Податкова декларація набрала чинності з 01.12.2015 (опублікована в Офіційному віснику України №93 від 01.12.2015 р.). Нову форму необхідно застосовувати при складанні декларації за 2015 рік, і подати до фіскального органу до 01 червня 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ

За наслідками року роботодавець зобов’язаний здійснити перерахунок сум доходів у вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги
Відповідно до п.п. 169.4.2 п. 169.4 ст. 169 ПКУ роботодавець платника податку зобов’язаний здійснити, у тому числі за місцем застосування податкової соціальної пільги, з урахуванням положень абзацу другого п. 167.1 ст. 167 ПКУ, перерахунок суми доходів, нарахованих такому платнику податку у вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги:
а) за наслідками кожного звітного податкового року під час нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;
б) під час проведення розрахунку за останній місяць застосування податкової соціальної пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника податку або у випадках, визначених п.п. 169.2.3 п. 169.2 ст. 169 ПКУ;
в) під час проведення остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.
Криворізька південна ОДПІ

В допомогу платникам податків - сервіс «Пульс»
Протягом 2015 року на адресу Криворізької південної ОДПІ надійшло 2 звернення платників податків на сервіс «Пульс». Звернення повністю відпрацьовані, із заявниками досягнуто згоди із порушених питань. Звернення заявниками відразу відкликані.
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що антикорупційний сервіс «Пульс» створено для попередження: труднощів у спілкуванні з органами ДФС, некоректного ставлення та перевищення повноважень працівників ДФС, неякісного обслуговування платників податків - юридичних та фізичних осіб.
Сервіс дає можливість цілодобового повідомлення про неправомірні дії або бездіяльність працівників ДФС. «Пульс» працює за принципом Сall - back – зворотній дзвінок про результат, тобто працівники ДФС інформують заявників про результати вирішення проблемних питань або вжиті заходи. Телефон «гарячої лінії» «Пульс» - (044) 284-00-07.
Криворізька південна ОДПІ

За підсумками проведених заходів зі сприяння легалізації соціально-трудових відносин у сфері
підприємництва у 2015 році працевлаштовано понад 1,5 тисяч найнятих працівників
З метою посилення соціально-економічного захисту працюючих у сфері малого і середнього бізнесу проводиться системна та послідовна робота щодо детінізації відносин на ринку праці. Протягом 2015 року завдяки спільним зусиллям залучених до цієї роботи служб - структурних підрозділів виконкому міськради, виконкомів районних у місті рад, податківцями Криворізької південної ОДПІ легалізовано 1517 найнятих робітників.
Найпоширеніша форма нелегальної зайнятості – використання робочої сили без оформлення трудового договору між підприємцем і найманим працівником. З початку 2015 року з метою дотримання законодавства фізичними особами-підприємцями, які здійснюють діяльність у роздрібній та оптовій торгівлі, діяльність в сфері громадського харчування, пасажирських та вантажних перевезень, надають медичні та стоматологічні послуги, комп’ютерні, СТО та інші послуги проведено масово-роз’яснювальну роботу по легалізації найманих працівників з 1058 ФОП.
В результаті проведених заходів додатково до бюджету надійшло 146,5 тис. гривень. податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску сплачено 306,9 тис. гривень.
Криворізька південна ОДПІ звертає увагу працедавців: використання нелегальної робочої сили, не укладання чи несвоєчасна реєстрація трудових договорів між підприємцями та найманими працівниками є порушенням законодавства про працю, а це тягне за собою адміністративну відповідальність.
Криворізька південна ОДПІ

«Пульс» в допомогу платникам податків
Протягом 2015 року на адресу Криворізької південної ОДПІ надійшло 2 звернення платників податків на сервіс «Пульс». Звернення повністю відпрацьовані, із заявниками досягнуто згоди із порушених питань. Звернення заявниками відразу відкликані.
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що антикорупційний сервіс «Пульс» створено для попередження: труднощів у спілкуванні з органами ДФС, некоректного ставлення та перевищення повноважень працівників ДФС, неякісного обслуговування платників податків - юридичних та фізичних осіб.
Сервіс дає можливість цілодобового повідомлення про неправомірні дії або бездіяльність працівників ДФС. «Пульс» працює за принципом Сall - back – зворотній дзвінок про результат, тобто працівники ДФС інформують заявників про результати вирішення проблемних питань або вжиті заходи. Телефон «гарячої лінії» «Пульс» - (044) 284-00-07.
Криворізька південна ОДПІ

Кількість звернень у 2015 році по Криворізькій південній ОДПІ скоротилась майже на 22 відсотки
За 2015 рік до Криворізької південної ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області на розгляд надійшло 32 письмових звернення. У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року загальна кількість звернень зменшилась на 7 одиниць, або на 21,9 відсотки.
Станом на 1 січня 2016р. по 27 зверненням направлено листи – роз’яснення щодо результатів проведених заходів; 3 звернення відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян» направлено за належністю; 1 звернення не підлягає розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України „Про звернення громадян; 1 звернення продовжено термін розгляду
На розгляд до податкової інспекції від громадян надходять звернення, в яких порушуються питання невиконання функцій податкового агенту під час здійснення підприємницької діяльності з використанням праці найманих осіб, інформування про ухилення від оподаткування під час отримання доходів від надання нерухомого майна в оренду, під час реалізації підакцизних товарів, зокрема, лікеро – горілчаних виробів без дозвільних документів, тощо.
Криворізька південна ОДПІ

Криворізька південна ОДПІ запрошує громадян до декларування!
З 1 січня 2016 року стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих у минулому році. Обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи передбачений для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але з яких податок не утримувався.
Зокрема, до таких доходів можна віднести:
- доходи від осіб, які не є податковими агентами;
- доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;
- дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);
- інвестиційний прибуток;
- вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна;
- іноземні доходи.
Особливістю цьогорічної кампанії є те, що минулорічні доходи та майновий стан громадянам потрібно декларувати за новою формою декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну від 02.10.15 №859 та зареєстрована у Мін’юсті 26.10.15 за №1298/27743. Окрім того наказ №859 містить Інструкцію щодо її заповнення.
Криворізька південна ОДПІ

Звертаємо увагу громадян!
Наказом Мінфіну від 02.10.15 №859 затверджена нова форма декларації про майновий стан і доходи. При заповненні нової форми звітності платники декларуватимуть доходи та розраховуватимуть податкове зобов’язання не лише з податку на доходи фізичних осіб, але й з військового збору.
Також наголошуємо, що податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року. Щодо права на податкову знижку, то скористатися ним зможуть громадяни упродовж усього 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ

Для реєстрації в ДРФО до Криворізької південної ОДПІ зверулось понад 3 тисячі громадян
За 2015 рік до Криворізької південної ОДПІ звернулося 3048 фізичної особи для реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб (у т.ч. в грудні 247 особи); картку платника податків про отримання реєстраційного номера облікової картки фізичної особи отримали 10201 фізичних осіб (у т.ч. в грудні 905 осіб); отримано 72 заяви від віруючих громадян про відмову від реєстраційного номера облікової картки (у т.ч. в грудні11 заяв); за отриманням інформації про свої доходи звернулося 2522 громадянина (у т.ч. в грудні 271 особи); відпрацьовано 105 запита від відділів праці та соціального захисту населення (у т.ч. в грудні 22 запита).
Криворізька південна ОДПІ

Про методику нарахування акцизного податку з роздрібних продажів - найважливіше
ДФСУ у листі від 31.12.2015 р. № 48131/7/99-99-19-03-03-17 роз’яснила методику нарахування 5-відсоткового акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами та порядок відображення у фіскальному чеку суми акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.
Акцизний податок з роздрібних продажів нараховується на вартість (роздрібну ціну продажу) з податком на додану вартість підакцизних товарів та не включається до бази оподаткування ПДВ таких операцій.
Сума податкового зобов’язання з акцизного податку з роздрібних продажів (Пза) обчислюється за формулою:
ПЗа = ФРЦ: 105x5, де ФРЦ - фактична роздрібна ціна (ціна у фіскальному чеку) з урахуванням ПДВ та нарахованого на цю ціну акцизного податку. Сума податкового зобов’язання з ПДВ (ПЗпдв) буде складати: ПЗпдв = (ФРЦ-Пза): 120x20. Роз’яснення, надані ДФС листом від 31.01.2015 № 3121/7/99-99-22-07-03-17 щодо порядку відображення у фіскальних чеках РРО акцизного податку залишаються незмінними.
Криворізька південна ОДПІ

Для фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування
Законом України від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII внесено зміни до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році.
Зокрема, Законом скасовано обов’язок сплати авансового внеску з ПДФО у відсотках до минулого року, а кінцеві терміни сплати податку суттєво перенесено - на 20 квітня, 20 липня і 20 жовтня. Також у Законі з’явилося застереження про те, що авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.
Криворізька південна ОДПІ

Ознайомтесь з податковими законами – 2016!
31.12.2015 у газеті «Голос України» (№250) надруковані наступні документи:
- Закон України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» від 25.12.2015 № 928-VIII,
- Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24 грудня 2015 року № 911-VIII,
- Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24 грудня 2015 року № 909-VIII та
- Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» від 24 грудня 2015 року № 914-VIII.
Вказані закони набрали чинності з 1 січня 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ

Отримайте податкову знижку у 2016 році
Право на податкову знижку мають громадяни, які в 2015 році отримували дохід у вигляді заробітної плати та сплачували протягом року: - за навчання закладам освіти за себе або членів сім’ї першого ступеня споріднення;
- проценти за іпотечним житловим кредитом;
- суму страхових внесків, премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, установі банку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський депозитний рахунок, на пенсійні вклади за себе або членів своєї сім’ї;
- за допоміжні репродуктивні технології;
- за оплату вартості державних послуг, пов’язаних з всиновленням дитини;
- за переобладнання транспортного засобу;
- на будівництво (придбання) доступного житла.
Громадяни – платники податків, які не скористаються правом на отримання податкової знижки за наслідками звітного 2014 року, втрачають можливість використати таке право в наступних роках.
Криворізька південна ОДПІ

Увага! Діють шахраї!
Криворізька південна ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що останнім часом мають місце випадки звернень у телефонному режимі до суб’єктів господарювання від імені керівного складу контролюючих органів щодо перерахування коштів на благодійність, на власні потреби або з інших причин.
Наголошуємо, що зазначені дії є шахрайськими! Особи, які телефонують та пропонують перерахувати кошти на певні рахунки, не мають ніякого відношення до працівників податкової служби.
З метою виявлення та недопущення у майбутньому подібних випадків шахрайства, просимо інформувати правоохоронні органи. Шановні платники податків, будьте пильними та не реагуйте на дзвінки зазначеного характеру.
Криворізька південна ОДПІ

У 2015 році Криворізькою південною ОДПІ мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 4852 мільйони гривень
У січні – грудні 2015 року Криворізькою південною ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області забезпечено надходження в бюджети усіх рівнів (з урахуванням ЄСВ) 4851,9 млн. грн. Це на 928,2 млн. грн., або на 23,6 % більше, ніж у відповідному періоді 2014 року. Про це повідомив начальник Криворізької південної ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області Вячеслав Лідер.
Так, до загального фонду державного бюджету впродовж 2015 року мобілізовано 1776,6 млн. грн., що на 766,1 млн. грн., або на 75,8% більше, ніж за 2014 року. Надходження, що формують місцеву казну, склали 1969,4 млн. грн. Це на 54,9 млн. грн. (або на 2,9%) більше фактичних надходжень минулого року.
Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з початку року зібрано 1106,2 млн. грн. Порівняно з 2014 роком надходження зросли на 11,8%, або на 117,5 млн. грн.
Криворізька південна ОДПІ

У 2015 році спрощенці Криворізької південної ОДПІ збільшили сплату єдиного податку більш, ніж на 15 млн. грн.
Протягом 2015 року платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 51,5 млн.грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата зросла на 44,2 відсотки. За 2014 року бюджет отримав 35,7 млн. гривень.
Як відзначає заступник начальника Криворізької південної ОДПІ Алла Талдонова, більша частина сплаченого податку надійшла від фізичних осіб-підприємців. За вказаний період вони спрямували до бюджету майже 31,0 млн. грн.
Юридичні особи, які здійснюють свою діяльність на спрощеній системі оподаткування, поповнили бюджет на 20,5 млн. гривень, з яких майже половина – 9,6 млн.грн. - сплачена сільськогосподарськими товаровиробниками.
Криворізька південна ОДПІ

За 12 місяців 2015 року платники податків Криворізької південної ОДПІ сплатили понад 110 млн. грн. військового збору
До Державного бюджету з початку року від платників Криворізької південної ОДПІ надійшло 112,7 млн. гривень військового збору, у тому числі у грудні 2015 року платники податків мобілізували до держбюджету військового збору на суму 11,1 млн.гривень.
Нарахування військового збору запроваджено Законом України від 31 липня 2014 року №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів» та було розпочато з 03.08.2014 р.
Збір у розмірі 1,5 відсотків утримується із доходів найманих працівників, а також стягується з виграшів у державну та недержавну лотерею, і не стосується тих категорій населення, як пенсіонери, приватні підприємці, студенти. Також цей збір не сплачується військовослужбовцями з доходу, який вони отримують у вигляді грошового забезпечення.
Криворізька південна ОДПІ

У 2015 році землекористувачі Криворізької південної ОДПІ перерахували до бюджету понад 440 мільйонів гривень
За січень – грудень 2015 року землекористувачами Криворізької південної ОДПІ сплачено до місцевих бюджетів 446,2 млн.гривень плати за землю. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 20,0 млн. гривень, або на 4,7 відсотки.
Надходження плати за землю з юридичних осіб становить 426,2 млн. грн., що на 17,1 млн. гривень більше минулорічного показника за відповідний період. Фізичними особами сплачено 18,5 млн.гривень, надходження збільшились на 1,7 млн.гривень.
Криворізька південна ОДПІ

Криворізькою південною ОДПІ забезпечено надходження ЄСВ у сумі понад 1100 млн.гривень
Протягом 2015 року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по Криворізькій південній ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області становлять 1106,2 млн. гривень, що більше минулорічних показників на 117,5 млн. грн., або на 11,9 відсотків.
Нагадаємо, шо платниками єдиного соціального внеску є, зокрема, фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування. Базою нарахування єдиного соціального внеску для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, є суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. Разом з цим, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.
Криворізька південна ОДПІ

Ставки податку для спрощенців
Перша та друга група – фіксована ставка, яка встановляється відповідними радами. З урахуванням Закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік» з 1 січня 2016 року встановлюються наступні ставки: Перша група місячна сума – 137,8 грн. Друга група місячна сума – 275,6 грн.
Ставки податку для третьої групи становитиме: 3 % доходу – у разі сплати ПДВ згідно з ПК України (чинна ставка 2 %); 5 % доходу – у разі включення ПДВ до складу єдиного податку (чинна ставка 4 %). Для платників четвертої групи в залежності від категорії земель ставка буде становити від 0,16 % до 5,4 %.
Криворізька південна ОДПІ

Власники транспортних засобів Криворізької південної ОДПІ сплатили 3,6 млн. грн. податку
Протягом 2015 року до місцевого бюджету Криворіжжя від Криворізької південної ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області надійшло 3,6 мільйонів гривень транспортного податку.
Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.
Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн. за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. Транспортний податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Юридичними особами сплата здійснюється авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Криворізька південна ОДПІ: До бюджету міста з початку року надійшло 5 млн. грн. податку на майно
Криворізька південна ОДПІ повідомляє, що впродовж 12 місяців 2015 року найбільшу суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до бюджетів територіальних громад сплатили юридичні особи.
Вони перерахували 4,7 млн. грн., фізичні особи –0,3 млн. грн.
Криворізька південна ОДПІ

У 2015 році платники податків Криворізької південної ОДПІ перерахували 1135 млн. гривень ПДФО
Впродовж 2015 року платниками податків Криворізької південної ОДПІ перераховано до зведеного бюджету 1135,4 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 206,9 мільйонів гривень, або на 22,3 відсотки, більше аналогічного періоду минулого року.
Податок на доходи фізичних осіб залишається одним із бюджетоформуючих податків місцевих скарбниць Криворіжжя. Зростання надходжень ПДФО пов’язано з активною позицією органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та фахівців фіскальної служби щодо легалізації ринку праці та підвищенням рівня оплати праці сумлінним бізнесом.

Криворізька південна ОДПІ

Щодо контактних телефонів та адрес ЦОПів, які здійснюють приймання декларацій
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що з початку 2016 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році.
Для створення комфортних умов щодо виконання платниками податків обов’язку з декларування доходів на період приймання податкових декларацій про майновий стан і доходи (далі – декларація) протягом січня – квітня 2016 року центри обслуговування платників (далі – ЦОП) функціонують за подовженим режимом роботи. Інформація щодо контактних телефонів та адрес ЦОПів, які здійснюють приймання декларацій, у розрізі податкових інспекцій області та їх відділень розміщена на суб-сайті «Територіальні органи ДФС у Дніпропетровській області» (dp.sfs.gov.ua).
Криворізька південна ОДПІ

З 1 січня 2016 року запроваджена нова форма декларації
Кожен громадянин має право отримати у податковому органі за місцем свого проживання безоплатні послуги із роз’яснення щодо порядку заповнення декларацій і допомогу при її заповненні. При цьому податкові органи забезпечують платників податків бланками декларацій безоплатно.
Нагадуємо, що з 1 січня 2016 року запроваджена нова форма декларації, в якій об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. тобто за результатами 2015 року податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору визначатимуться платником податків в одній податковій звітності.
Наказ Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859, яким затверджені нова форма декларації з додатками до неї, а також інструкція щодо її заповнення, розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України (http://sfs.gov.ua/ ).
Криворізька південна ОДПІ

З 1 січня 2016 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році
Декларація подається громадянином за місцем свого проживання, за яким фізична особа береться на облік, як платник податку у контролюючому органі. За вибором платника податків декларація подається до такого контролюючого органу в один із способів: 1) особисто платником податку або уповноваженою на це особою; 2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; 3) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Звертаємо увагу, що поштою документи потрібно надсилати не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання. Якщо ж декларація подається в електронній формі, то надсилати її потрібно не пізніше закінчення останньої години граничного строку подання. Граничний термін надання декларації для громадян – до 1 травня 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ

Отримайте інформацію з питань декларування
Детальна інформація про особливості деклараційної кампанії 2016 року, розміщена на спеціальному банері «Декларуємо по-новому», який розміщений на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС України (sfs.gov.ua) за посиланням: http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016/
Криворізька південна ОДПІ

Щодо тимчасового обмеження доступу до «Електронного кабінету платника податку»
Для забезпечення належної якості електронних сервісів та ефективного адміністрування податків, зборів, платежів з використанням засобів інформаційно-телекомунікаційних систем, ДФС проводить планові технічні роботи, що може призвести до тимчасового обмеження доступу до «Електронного кабінету платника податку».
З метою забезпечення вчасного подання звітності Державна фіскальна служба України звертається з проханням надсилати звітність на адресу «Єдиного вікна подання електронної звітності»: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Просимо вибачення за тимчасові незручності!
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

У 2015 році до зведеного бюджету зібрано 587,1 млрд. гривень
За оперативними даними у 2015 році до зведеного бюджету надійшло (збір) 587,1 млрд. грн., що на 162 млрд. грн., або на 38,1 відс., більше 2014 року. До державного бюджету забезпечено 487,7 млрд. грн., до місцевих бюджетів – 99,4 млрд. гривень.
Надходження (збір) до загального фонду державного бюджету склали 486,9 млрд. грн., індикативні показники Міністерства фінансів України виконано на 101,3 відс., додатково забезпечено 6,3 млрд. гривень. З початку року платникам податків на рахунки відшкодовано 68,4 млрд. грн. податку на додану вартість. Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 185,7 млрд. гривень.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Операція «Акциз-2016» триває
Працівниками податкової міліції Дніпропетровської області в рамках проведення операції «Акциз-2016» та у ході розслідування кримінального провадження спільно з прокуратурою встановлено та припинено протиправну діяльність щодо незаконного зберігання, транспортування і збуту тютюнових виробів сумнівного походження.
Встановлено, що місцевий підприємець використовував у своїй господарській діяльності схеми з приховування податків, у т. ч. акцизного податку, та виведення коштів у тіньовий сектор економіки. Зокрема, зловмисник зареєстрував ряд фіктивних підприємств за допомогою яких здійснювалася закупівля тютюнових виробів. Надалі цигарки продавалися за готівку без відображення в офіційній податкової звітності. На підставі ухвали суду проведено обшуки, за результатами яких було виявлено та вилучено 285,6 тис. пачок цигарок сумнівного походження на загальну суму майже 4 млн. гривень. Слідчо-оперативні заходи тривають.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

ДФС України: Вилучено велику партію контрабандних сигарет
У Волинській області співробітники податкової міліції спільно з СБУ перекрили нелегальний канал переміщення через державний кордон тютюнових виробів. У рамках проведення операції "Акциз-2016" та розслідування кримінальної провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів) на шляху до пункту пропуску "Ягодин" податківці провели огляд вантажного автомобіля Mersedes Benz Atego. У результаті було виявлено та вилучено з незаконного обігу 200 тис. пачок сигарет виробництва ОАЕ без акцизних марок. Сума вилученого становить 2,35 млн. гривень. На даний час встановлено, що партію сигарет намагалися доставити в країни Європи. Не виключено, що тютюнові вироби були ввезені в Україну з Придністров'я. Слідчі дії тривають.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

Податкова міліція викрила «конвертцентр» із обігом понад 100 млн. гривень
Співробітники податкової міліції Запорізької області в рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 205 та ч.3 ст.212 КК України припинено діяльність конвертаційного центру. Загальний обсяг незаконно проконвертованих коштів для підприємств реального сектору економіки протягом 2015 року склав понад 100 млн. гривень.
На підставі ухвал суду проведено 6 обшуків за адресами проживання фігурантів та в офісних приміщеннях. Під час обшуків виявлено та вилучено 573 тис. гривень та 20,6 тис. доларів США готівкою, 5 печаток, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та документацію, що свідчить про протиправну діяльність. На поточні рахунки фіктивних суб’єктів господарювання із залишком коштів у сумі 84,7 тис. гривень накладено арешт.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ДФС України

У 2015 році від платників Дніпропетровщини до бюджетів усіх рівнів надійшло понад 75 мільярдів гривень
Протягом 2015 року органами ДФС у Дніпропетровській області забезпечено в бюджети усіх рівнів (з урахуванням ЄСВ) 75 млрд. 380,8 млн. грн. Це на 18 млрд. 549,5 млн. грн., або на 32,6 відсотків більше, ніж у 2014 році. Так, до загального фонду Державного бюджету Дніпропетровського регіону в минулому році мобілізовано 43 млрд. 770,6 млн. грн., що на 15 млрд. 376,1 млн. грн. або на 54,2 відсотки більше, ніж за позаминулий рік. Місцеві бюджети Дніпропетровщини протягом 2015 року отримали 11 млрд. 939,9 млн. грн.. Це на 1 млрд. 757,9 млн. грн., або на 17,3 відсотків більше фактичних надходжень 2014 року.
Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в 2015 році зібрано 19 млрд. 670,3 млн. грн. Порівняно з 2014 роком надходження зросли на 7,8 відсотків, або на 1 млрд. 415,5 млн. гривень.
Криворізька південна ОДПІ за повідомленням ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Триває кампанія декларування доходів та майнового стану
Криворізька південна ОДПІ нагадує, що за результатами 2015 року фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі подають декларацію про майновий стан і доходи до 10 лютого 2016 року, в якій разом з доходами від підприємницької діяльності декларують іноземні та інші доходи.
Громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, подають декларацію про майновий стан і доходи за результатами 2015 року до 01 травня 2016 року.
Криворізька південна ОДПІ

Внесено зміни до порядку справляння транспортного податку у 2016 році
У зв’язку з набранням чинності з 1 січня Закону України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» суттєвих змін зазнав порядок справляння транспортного податку. Тепер об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (1,03 млн.грн.) (у 2015 році транспортний податок сплачували власники з автомобілів, які використовувалися до 5 років та мали об’єм циліндрів двигуна понад 3 тис. куб. см.).
Перелік автомобілів, вартість яких перевищує 750 МЗП, визначатиметься за методикою, затвердженою КМУ та публікуватимуться на веб-сайті Мінекономрозвитку. Платниками транспортного податку як і торік є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти. Ставка не змінилась – 25000 гривень на рік за кожен автомобіль.
Криворізька південна ОДПІ

Щодо подання податкової звітності фізичними особи – підприємцями спрощеної системи оподаткування
Податкова декларація платника єдиного податку - фізичної особи – підприємця 1 та 2 груп надається у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, а саме протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, тобто не пізніше 29 лютого 2016 року.
Податкова декларація платника єдиного податку - фізичної особи – підприємця 3 групи надається у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, а саме протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя), тобто не пізніше 9 лютого 2016 року.

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!