Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Співробітники СБУ, повідомляє Весь Кривий Ріг, заблокували діяльність адміністраторки антиукраїнських інтернет-пабліків, які були створені та адмініструвались мешканцями Республіки Білорусія та невизнаної Придністровської Молдавської Республіки

090622 10 min

За матеріалами слідства, мешканка Кривого Рогу Дніпропетровської області з числа вимушено переміщених осіб мала радикальні проросійські погляди та потрапила в поле зору представників російських спецслужб.

Маючи талант писати переконливі меседжі для інтернет-спільнот та жагу до «легкого» заробітку, куратори з рф вирішили вигідно використати це.

Через підконтрольних осіб вони створили групи в одному з інтернет-месенджерів в інформаційному просторі України, Придністров’я та Білорусі, і призначили її одним з адміністраторів пабліків.

Відповідно до поставлених завдань, контент в групах наповнювався «блогершею» виключно провокаційними публікаціями з виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, пропагування «руzzкого миру».

Враховуючи досить численне охоплення української та закордонної спільноти, їй вдавалося своїми проросійськими пропагандистськими матеріалами впливати на аудиторію і створювати викривлену картину подій в Україні.

Проведеною кібероперацією вдалося встановити зловмисницю та заблокувати її антиукраїнську діяльність.

У ході санкціонованого обшуку, проведеного за місцем проживання зловмисниці в Кривому Розі, вилучено комп’ютерну техніку, яка використовувалась у протиправній діяльності, у тому числі і спеціально виділений для адміністрування мобільний термінал.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 436-2 Кримінального кодексу України, слідчими СБУ адміністратору інтернет-груп повідомлено про підозру. Санкція статті за вказаний злочин передбачає позбавлення волі до 8 років.

Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

0 #1 Иван 09.06.2022, 12:47
А когла взгляд бухой он пророссийский или проукраинский. А вид взгляда это уголовка? И никто не удивляется?
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!