Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Увечері 16 липня, повідомляє Весь Кривий Ріг, криворіжець Станіслав КОРНІЄНКО, який організовує екскурсії на байдарках по водосховищу, рятував нетверезого чоловіка, що відпочивав з маленькою дитиною та дружиною

170721 11 min

Станіслав Корнієнко: «Без прикрас, аби застерегти вас. Вчора у вечорі традиційно сплавлялися за маршрутом Крес – Зарічний - Крес. Сплав був, як завжди чудовий, люди чудові, настрій - клас.

Повернулись до КРЕСу десь о 20:30, на березі було кілька людей які відпочивали.
За 30 хв. я мав зі своїм помічником зібрати своє обладнання і їхати до дому.

Біля нас бігала маленька дівчинка, рік, ну максимум, півтора року.
Батьки її мені здались привітними, оскільки постійно з нею грались.

І ось якось біса батько цієї малечі - він був трішки випивший, я гадаю, оскільки біля нього стояла пляшка сідора - вирішив стрибнути у воду.

Я цього моменту не бачив, але відчув якусь тривогу, підняв голову, він випливає, а його голова розбита в хлам. Я побіг йому на допомогу і вже походу розумію, що з води його самотужки не витягну, оскільки чолов'яга кілограм 90+, а я 70 максимум.

Кричу своєму помічнику - неси жилети (рятувальні), але слава Богу, чоловік був притомний, тому без глобальних проблем я його дістав з води, під руки довів до трави поклав на землю.

Шкіра була здерта з голови, ні не поцарапана, а здерта, я бачив череп залитий кров'ю. Шкіру прийшлось притримувати його рукою.

Адреналін у мене, піпец як підстрибнув, але мислив чітко.
Дружина його в істериці, поряд бігає малеча, якась жіночка підійшла і на всю розказує яка у постраждалого розвалена голова.
Я кричу людям, що були на березі, викликати швидку.

Нібито викликають, але і поспіхом збирають речі, кричу своєму помічнику щоб він викликав швидку, а сам відтісняю цю жіночку яка додає жару паніці та істерики дружині постраждалого.

І тут мій помічник викидає епічну фразу: я не знаю як викликати швидку!
Мене це дуже роздратувало. І я не так сердився на помічника, якому 20 років, як на його батьків, які, бл@ха муха, не навчили елементарним речам - як викликати швидку.

Порада 1:
батьки, навчіть своїх дітей викликати всі екстрені служби. Це може врятувати комусь життя.

Потерпілий то втрачав свідомість то знов повертався. Я викликаю швидку. Питання: який вік, звідки стрибнув, який розмір ноги і т.п. Пояснюю де ця дамба, пушки та КРЕС.
Вибіг на дорогу чекати швидку. Приїхала.

Підбігаю, і кажу їм куди краще під'їхати. Мені у відповідь " ага щаз". Б@я я хотів вирубити цю особу яка зветься лікаркою. Без підбора слів провів мотиваційну лекцію. Нібито допомогло - вони прискорились до постраждалого.

Далі повертаюсь до машини, кажу водію під'їдь туди, бо тут крутий підйом - ми його не занесемо. Цей чел, який себе зве водієм, почав крутити носом, там дорога не така і т.п, але хоч на парковку під'їхав. Ми були змушені нести постраждалого метрів 50 точно.

Далі лікарка працювала чітко, швидко поставила крапельницю, віддам їй належне.

Відвів дружину постраждалого - пояснюю що треба комусь дзвонити з родичів, щоб дитину забрали, а ви їжайте в лікарню. Жінка зовсім була погана - руки трусяться ледь набрала номер мами. Я взяв слухавку і пояснив суть ситуації.

Вона давай питати: а чому він туди поліз, а як так сталося і т. п. Популярно пояснив що то зараз не важливо.

Порада 2:
дорослі, відрізняйте важливе від менш важливого і навчіть цьому своїх дітей. Коли йде мова про життя і смерть, час відіграє ключову роль.

Далі: лікарка, слушно відмовилась брати дружину в карету швидкої, оскільки можливо буде проводити процес реанімації.

Кажу дружині постраждалого: сідайте в таксі і швидко відвозьте дитину, а потім в лікарню. Бац, а у неї немає готівки. Знайшли гроші на таксі. Поїхала. Малечу було дуже шкода, але вона трималася, їла хліб)

Порада 3:
носіть з собою трішки готівки.

Отже, не стрибайте у воду там де не перевірили дно, а краще зовсім не стрибайте і дітей своїх застережіть від цього.

Сьогодні вранці набрав цій жіночці дізнатися як там її чоловік. Каже що стан стабільний черепуха нібито ціла, але голова вся шита перешита.

Маю надію що шрам на всю голову застереже його в майбутньому від подібних стрибків.

Також читайте -

Підготував до публікації
Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!