Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Yana Abrameytseva розповіла про ПОРЯДОК ДІЙ, якщо дитина стала жертвою злочину й отримала тілесні ушкодження в Кривому Розі

260519 4 min

Самий повний довідник Кривого Рогу державною мовою - це Телефонник-КР

1. Якщо ваша дитина стала жертвою злочину і отримала фізичні травми будь-якого ступеню тяжкості, треба негайно викликати «швидку» , вимагати від працівників НЗ викликати «швидку» та зафіксувати отримані травми в лікувальному закладі.

2. Якщо ваша дитина стала жертвою злочину та отримала тілесні ушкодження, треба негайно викликати поліцію на місце злочину та подати заяву про злочин працівникам поліції, які прибули на виклик. Не плутати заяву про злочин з наданням пояснень. Отримати від них талон-повідомлення про отримання Вашої заяви.

3. Якщо працівники поліції, які прибули на виклик, не прийняли від вас заяву про злочин, треба якомога швидше подати її до райвідділку поліції, бажано за місцем скоєння злочину. Працівник поліції, який буде складати відповідний протокол, має запитати вас про обставини скоєння злочину. Обов’язково зазначайте, що злочин стався на території НЗ та під час навчального процесу. Ви маєте право письмово викласти всі обставини, які вважаєте важливими для всебічного розгляду справи та надати їх працівнику поліції, а він повинен їх прийняти. В разі відмови в райвідділку прийняти у вас заяву чи пояснення, ви можете подати їх у письмовому вигляді, відправивши поштою рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Протягом 24 годин після подачі заяви відомості про кримінальне правопорушення мають бути внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), а орган досудового розслідування має призначити слідчого, відповідального за кримінальне провадження по вашій заяві. Ці дані ви маєте право дізнатися в тому райвідділку, куди подали заяву вже наступного дня.Номер запису в ЄРДР є ключовою інформацією для відстеження слідчих дій по вашій заяві. Якщо протягом 24 годин після подачі заяви, відомості не були внесені до ЄРДР, слід звернутися зі скаргою на бездіяльність органу досудового розслідування до слідчого судді.

4. Якщо під час злочину ваша дитина зазнала тілесних ушкоджень, якомога швидше вимагайте від слідчого, або працівника поліції, який приймає заяву, направити Вас на судово-медичну експертизу (так зване «зняття побоїв»).

5. У разі порушень норм процесуального законодавства під час слідства ви маєте право звернутися зі скаргою на дії чи бездіяльність органу досудового розслідування до слідчого судді.

6. У такому випадку писати заяви на ім’я директора, у РУО, департамент немає сенсу.
Спираємось на ЗУ «Про національну поліцію», ЗУ «Про освіту», ККУ, КПКУ.

Підготував до публікації
Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+1 #1 ... 26.05.2019, 14:05
7.приготовте бабло на взятки для мусаров и судмедэкспертов
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!