Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Останнім часом на сайті Весь Кривий Ріг вийшло декілька публікацій про шахрайства, жертвами яких стають клієнти Приватбанку. Прес-служба Приватбанк-Кривий Ріг надіслала декілька порад, які допоможуть зберегти свої гроші та нерви

Приватбанк в Кривому Розі дає поради як вберегтися від шахраїв

Із архіву – ШАХРАЇ продовжують атакувати клієнтів ПриватБанку – подробиці для мешканців Кривого Рогу...

Із архіву - Обережно! Шахраї! Хто і навіщо атакує клієнтів «ПриватБанку» вдень та вночі?

ПриватБанк нагадує, як вберегтися від шахрайств

Смартфон.
Необмежені можливості й зручність: від швидкого пошуку інформації до оплати в один клік. Але завжди є ласі до «легких» грошей - ті, хто використовує сучасні технології для шахрайств. Як захистити свої фінанси і вберегтися від зловмисників – ці питання актуальні для кожного власника банківської картки.

- Клієнт будь-якого банку має пам’ятати: персональні дані – інформація не для сторонніх людей, - пояснює головний спеціаліст департаменту внутрішньої безпеки Криворізької філії ПриватБанку Сергій Рудь. - Паспортні дані, ІНН, фінансовий телефон, а тим більше номер картки, термін її дії, CVV-код – ніколи не викладайте у відкритий доступ. Нехай ваша сім-картка мобільного телефону буде персоналізованою або контрактною - це захист від перевипуску сторонніми особами. Прив’язати «сімку» до свого імені можна в контакт-центрі оператора стільникового зв’язку. Це справа кількох хвилин, яка, втім, захистить ваші гроші. Адже заволодівши фінансовим номером, зловмисник може отримати доступ до всієї інформації клієнта та можливість доступу до банківських рахунків. Також не слід використовувати фінансовий номер для реєстрації у соцмережах.

Фахівці акцентують: важливо захистити свій фінансовий номер, оскільки активізувались шахрайства з перехопленням сім-карток. Нав’язливі дзвінки посеред ночі чи зранку, розповіді про випадкове перерахування грошей, неодноразові прохання перетелефонувати – привід насторожитись. Вимикати телефон у жодному випадку не потрібно.

Найперший крок – блокуємо свої банківські картки через Приват24 чи кол-центр (тел. 3700).
Нові технології дозволяють замаскувати будь-який номер телефону під банківський. Тож варто покласти слухавку і набрати 3700, аби переконатись, чи дійсно представник банку вам дзвонив.

Необхідно пам’ятати:
- працівник банку ніколи не просить передзвонити;
- співробітники банку ніколи не телефонують, щоб уточнити конфіденційну інформацію, та не вимагають у клієнта будь-які коди підтвердження;
- усі банківські питання вирішуються за єдиним номером контакт-центру 3700;
- аби отримати переказ, збільшити або зменшити ліміт рахунку, заблокувати шахрайську транзакцію, не потрібно йти до банкомату і виконувати інструкції того, хто дзвонить.

Ще один дієвий механізм: прив’язувати різні рахунки до різних номерів телефону. Якщо ви загубили чи у вас вкрали мобільний телефон, одразу заблокуйте банківські картки та повідомте банк про номер телефону, який ви втратили. І пам’ятайте: у фінансових операціях обачність – ваш козир.

Редакція дякує прес-секретаря КФ Приватбанк Дар’я ВОРОНА за надану інформацію.

Підготував до публікації
Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!