Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (2 Votes)

В той час, коли голова військової адміністрації міста Олександр ВІЛКУЛ запевняє, що Кривий Ріг перетворився за 5 місяців війни на місто-фортецю, наш Кривбас все ще згадується у новинах та інтерв’ю як одна з найперших цілей ворожого наступу

100822 22 min

Генерал Марченко 10 серпня заявив, що окупанти планували прорвати оборону Одеської області та вийти до Одеси-мами. Війська орків планували обійти Миколаїв та через Вознесенськ і прорвати оборону Одеської області. Проте свій шанс вони змарнували ще в березні, хоча він у них був.

Мрія росіян у серпні - захопити Кривий Ріг і зробити плацдармом для подальшого наступу на Одесу, щоб зробити з Микролаєва другий Маріуполь. Так вважає командувач оборони Миколаєва генерал Дмитро Марченко.

На його думку, саме для цього призначена частина ударних резервів, які стягнула росія до Херсонщини. Більша їх частина – штурмові підрозділи, що не призначені для оборони.

Водночас військовий заспокоїв — плани окупантів почнуть рушитися як тільки вони почнуть якісь наступальні дії.

«Вони зазнають великих втрат і за особовим складом, і в техніці. Вони вже морально пошматовані і хочуть тікати. З їхніх переговорів ми чуємо, що вони вже замість пральних машин та мікрохвильових печей почали шукати надувні матраци та гумові човни. Вони вже збираються бігти за Дніпро», - додав Марченко.

А от блоґер від Слугі народу рекомендує тікати криворіжцям на захід. Євгеній Прокопишин радить мешканцям Кривого Рогу, Миколаєва і Запоріжжя (і тим, що поряд в радіусі десь 50 км), поки не пізно, пошукати можливість переїхати (хоча би до весни) кудись дальше на захід.

Легше в тих місцях жити у найближчі пів року точно не стане, вважає Прокопишин, а от важче майже гарантовано буде, при чому можливо уже найближчими тижнями...

Мешканці міста металу зі скепсисом відносяться до таких згадувань свого міста, особливо пам’ятаючи про запевнення, що війська рф “стопудово» підуть у наступ на Криворізькому фрогті 6 серпня.

На календарі вже 10 серпня, а все, на що спроможний ворог – це гатити здалеку по мирним прифронтовим селищам та містам.

Юрій ПОТУПЧИК,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

0 #2 наталі 11.08.2022, 09:34
кривий ріг так просто не здасться
Цитата
+1 #1 джо Бидон 10.08.2022, 20:40
НЕЩАДНО ЗНИЩУЙТЕ НЕНАВИСНИХ МОНГОЛО-МАЦЬКІВСЬКИХ ПІДАРАСІВ !!
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!