Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)

Чи існує військова загроза для Кривого Рогу? Окупанти, стверджують деякі джерела, перекидають нові сили під Херсон. І таку інформацію публікують десятки вітчизняних ЗМІ

310722 21 min

Вже скоро присутність орків на правому березі Дніпра може збільшитися в півтора рази. Військові експерти припускають, що цього може бути достатньо для спроби наступу на Миколаїв або Кривий Ріг.

Перекидують росіяни боєприпаси на Південнобузький фронт, стверджують деякі джерела. Окрім боєприпасів, йдуть постачання танків на північний захід Херсонської області. Танки – наступальне озброєння. Також у Криму формуються ДРГ у кількості 32 груп.

Вони, а також десантники перекидаються не лише на кордон із Миколаївською, а й із Дніпропетровською областю. Зокрема, до перекидання готують 106 тульську дивізію ВДВ, чиї офіцери вже прибули на рекогносцировку в південну зону «спецоперації».

Усього на Південнобузькому напрямку сконцентровано 14-15 десантних БТГ загальною чисельністю до 8500 осіб. Планується наростити їхнє угруповання до 11 000, вважає Олег Жданов.

Лише за останній тиждень із Маріуполя до Нової Каховки перекинули до шести БТГ, які здебільшого складаються з десантних військ. З Мелітополя до Херсона перекидаються війська для наведення понтонних переправ. На місці вже дві інженерно-саперні тактичні групи для форсування Південного Бугу, вважає Машовець.

Йде посилене формування нових артилерійських дивізіонів (наприклад, привезли до 16 одиниць великокаліберних 207-міліметрових Піонів). А також за новим принципом формуються склади боєприпасів – їх стали сильніше розосереджувати.

Можна дійти висновку, вважає експерт, що угруповання Росії не оборонна, а наступальна. І в неї два вектори руху – на Миколаїв чи Кривий Ріг.

А тепер спробуємо аналізувати.
Якщо в перші дні війни, коли у росіян була перевага раптового нападу, коли місто Кривий Ріг не мало оборонних рубежів, вони його не змогли взяти...

Чи вийде це в угрупування в 11 000 осіб, коли до ЗСУ мобілізовано 1 000 000 громадян, коли день в день йде постачання сучасної західної зброї, коли Кривий Ріг отримав глибокоешелоновану оборону з протитанковими ровами, бетонними укріпленнями?

Скоріш з все праві інші експерти, які вважають битву за Херсон головною у війні.
Якщо ми зможемо звільнити північне місто, це вдарить не тільки по престижу Путіна, а й ще більше знизить моральний дух російських вояків...

Також читайте - Можливий наступ ворогів на Кривий Ріг прокоментували в облраді

Юрій ПОТУПЧИК,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

-2 #3 111 03.08.2022, 21:21
БЕСПОЩАДНО УНИЧТОЖАЙТЕ НЕНАВИСТНЫХ МОНГОЛО -МАЦЦЬКОВСКЫХ ПИДАРАСОВ !!
СМЕРТЬ КАЦАПСКИМ ВЫРОДКАМ !!! СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКОМУ УБИЙЦЕ РОСПУТИНСКОМУ СИФИЛИСНОМУ ИМПЕРАТОРУ !!

СЛАВА УКРАIНI !!!
Цитата
-2 #2 111 03.08.2022, 21:20
Ипанутая резервация[censored]S Педерация...весь мир готова засрать,ради Х@уйла в кресле сцаря... :D :D :D
Цитата
+2 #1 Наталя 01.08.2022, 09:48
Чому зсу дозволяє рокам зрощувати сили для наступу?
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!