Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Повномасштабна війна рф проти України змінила чимало світоглядних орієнтирів. Не тільки радянська символіка, а й інші атрибути російської імперської ідеології стали осоружні нашій нації, повідомляє в Кривому Розі сайт Педуніверситету

190422 26 min

КДПУ всебічно сприяє посиленню українського гуманітарно-культурного простору Криворіжжя: спільнота університету продовжує брати активну участь у збільшенні національно-культурної складової топонімічного простору рідного краю.

Науковці Криворізького педагогічного мають досвід таких громадських ініціатив: у січні 2016 року на базі нашого університету було організовано та проведено наукові слухання з питання перейменування вулиць Кривого Рогу.

Тоді науковці й представники громадськості обговорили попередні пропозиції робочої групи щодо перейменування криворізьких топонімів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Результатом роботи ініціативних груп криворіжців за участі наукових консультантів КДПУ стало розпорядження голови Дніпропетровської ОДА від 19 травня 2016 року № Р-223/0/3-16 «Про перейменування топонімів у населених пунктах області».

18 квітня 2022 року в Криворізькому педагогічному відповідно до Наказу по університету № 146 було створено робочу групу з розроблення та наукового обґрунтування пропозицій до перейменування вулиць та інших об’єктів міста Кривого Рогу, назви яких асоціюються з країною-агресором.

До складу групи увійшли авторитетні історики, краєзнавці, філологи, географи, філософи, афілійовані з нашим університетом.

Ця громадська ініціатива науковців Криворізького педагогічного має на меті підготовку та опрацювання комплексної топонімічної бази даних, яка потім може бути ефективно використана органами влади та місцевого самоврядування при перегляді назв вулиць та інших географічних об'єктів нашого міста.

На початку травня поточного року робоча група представить пропозиції щодо змін у топоніміці Криворіжжя, зокрема щодо перейменування вулиць, парків, скверів, інших об’єктів міста Кривого Рогу, вилучення з топоніміки будь-яких номенів, які асоціюються з російською федерацією – країною-агресором (географічні назви, назви історичних подій, імена російських діячів тощо).

Ці пропозиції буде представлено до широкого громадського обговорення й згодом передано до Криворізької міської ради.

Підготував до публікації
Юрій ПОТУПЧИК,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+1 #5 Петя 20.04.2022, 14:54
Зібралися колишні комсомольці. Зрадили тих – зрадять і ціх.
Цитата
-1 #4 Игорь 20.04.2022, 14:01
#2 Иван - Дурак!!!
Цитата
+5 #3 Віталій 20.04.2022, 12:07
О, клас. У коментарях зібралися прихильники кацапського міра і совітські люди.
Цитата
-3 #2 Иван 20.04.2022, 07:53
Маразматики..
Цитата
-1 #1 Анна 19.04.2022, 21:45
Дармоїди. Якби якоюсь х...ю зайнятися. Сволота.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!