Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє «Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради», підприємців Кривого Рогу запрошують запускати свій бізнес - магазини, салони, майстерні, сферу послуг - повертаться до роботи. Разом маємо тримати економічний фронт

160322 14 min

Місто робить все для оборони. І воно живе та працює. Працюють наші промислові підприємства, підприємства харчової промисловості, продовольчі магазини.
Багато підприємців зайнялися волонтерством.
Для міста дуже важливо, щоб якнайбільше підприємців зберегли свій бізнес.

Шановні підприємці! Запускайте свій бізнес, магазини, салони, майстерні, сферу послуг - повертайтеся до роботи.
Це буде ваш важливий внесок у нашу спільну справу – збереження нормальної життєдіяльності міста.
Люди мають отримувати зарплати.

Щоб дати більше сил Україні протистояти російському вторгненню, створений спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Підтримка роботи українського бізнесу – важливе завдання для забезпечення економічної спроможності України протистояти викликам війни. Навіть у нинішніх надскладних умовах держава здійснює доступні кроки, аби підтримати підприємства, що опинились у скрутних умовах.

Які саме шляхи державної підтримки наразі доступні для фізичних та юридичних осіб:

1) Фізичні особи-підприємці І та ІІ групи на час воєнного стану та протягом року після його завершення будуть звільнені від сплати ЄСВ;

2) Підприємства та фізичні особи-підприємці ІІІ групи будуть звільнені від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, інших збройних формувань (в тому числі територіальної оборони). Збір буде сплачено за рахунок держави;

3) Відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити;

4) Відкладається впровадження РРО для всіх фізичних осіб-підприємців;

5) Будуть скасовані всі заходи ринкового та споживчого нагляду у всіх питаннях, крім регулювання цін та контролю за ціноутворенням. Також вже встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу.

Крім того, відповідно до постанови Уряду, діючі ФОП 1-4 групи, які подали звітність за 4 квартал 2021 року, або весь 2021 рік, усі наймані працівники, за яких роботодавці подали звітність за 4 квартал 2021 року, або весь 2021 рік, окрім працівників бюджетних установ, фондів загальнообов’язкового державного страхування та державної служби можуть отримати виплату 6 500 грн державної підтримки на карту єПідтримки.

Зауважимо, ФОП - мобілізований звільняється від сплати ПДФО, єдиного податку, ЄСВ та подання звітності.

Таке звільнення стосується всіх ФОП й осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, і діє на весь період їх військової служби.

Мобілізовані підприємці звільняються від сплати податків, зокрема, ПДФО, єдиного податку, ЄСВ, а також від подання звітності.

Підготувала до публікації
Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
На фото – так виглядає у воєнні часи овочевий оптовий ринок

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!