Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Цікаву версію гучних подій в Кривому Розі виклав до соцмереж письменник «Дмитро "Калинчук" Вовнянко», ще й назвав допис «Великбуд – зелені проти зелених». Весь Кривий Ріг надає його зі скороченнями, щоб не порушувати Закон про ЗМІ

140921 34 min

...За святкуванням Дні Незалежності і супутніми скандалами непоміченою лишилася феєрична історія, коли депутати «Слуги народу» пов’язані з одними друзями президента Зеленського, пішли війною на бізнес інших друзів «найвпливовішого лідера сучасності». Чому? Бо не поділили прибутки від ВеликБуду – себто «Великого будівництва». Слідкуйте за руками.

Рік тому стало відомо, що «Укравтодор» розпочав використовувати на будівництві доріг металургійні шлаки, отримані як відходи виробництва на комбінаті «АрселорМіттал Кривий Ріг». З кожної праски посполитим назвали причину такої заміни – мовляв все це з метою економії.

Щоправда, журналісти програми «Watchdogs.Розслідування» з каналу «Прямий» з’ясували, що економія вийшла виключно у комбінату «АрселорМіттал».
Бо зазвичай він за утилізацію шлаку мусив гроші платити, а тут він його віддав на будівництва, і позбувся проблеми.

Наскільки взагалі доречно використовувати металургійний шлак у будівництві доріг – лишаю питання відкритим. За рік мені довелося почути думки фахівців у діапазоні від «категорично не можна» до «можна, якщо обережно».
Єдине що відомо – експертиз щодо використання шлаку з «АрселорМіттал» для дорожнього будівництва не проводили.
А далі почалася магія.

Шлак потрапляв до «Укравтодору» не напряму, а через фірму яка цей шлак дрібнить. І пов’язана ця фірма з нардепом від «Слуги народу» Юрієм Кисілем. Хто це такий?

Депутат Кисіль тоді був головою комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури, тобто він сам лобіював використання шлаку і сам же його продавав. А ще використання шлаків лобіював помічник нардепа Володимир Кияшко – батько Олени Зеленської, тобто тесть чинного президента України.

І нарешті – шапка на йолку. Подрібнений металургійний шлак, взятий у «АрселорМіттал» на шару, підрядники «Укравтодору» купують за ціною... щебеню.
Тобто ніякої економії держава не отримала як таке.

Історія раптом здобула продовження у серпні цього року. Справа в тому, що дрібнити металургійний шлак фірма Ікс заходилася посеред Кривого Рогу на землях громади міста. Протягом року вдячні криворожці дихали шлаковим пилом і ситуація мало кого цікавила. Коли раптом проти виробництва війною пішли місцеві депутати «Слуги народу».

Виявилося, що власники фірми не оформили документи на користування землею на якій подрібнюють шлак. Відповідно – не платять податки. Ви бачите, яке неподобство?

Але от що цікаво. У всіх дописах про цю кричущу ситуацію згадані депутати стабільно тегали нардепів Олену Криворучкіну та її кума нардепа Юрія Корявченкова, псевдо «Юзик».

«І що з того?» - запитаєте ви. А те що як раз Корявченков найбільш зацікавлений у розвалі шлакової схеми, бо він пов’язаний з продавцями щебеню. Простіше кажучи пани Кисіль і Кияшко залізли у кишеню Юзику.

Про все це у серпні поточного року повідомив... канал «Прямий».
Місцеві депутати «Слуги народу» натхненно давали йому інтерв’ю.

Ситуація коли друг президента Зеленського іде війною на іншого друга президента Зеленського, та ще й долучає як медіа-підтримку телеканал Петра Порошенка, вражає уяву.

Але саме це сталося щойно.
Як казав колись президент Кучма «всього на всіх ніколи не вистачає».

Історія згасла так само швидко як почалася – певно ОПУ швидко обидві сторони примусила до миру.

Тож наразі все чудово.
«Укравтодор» прожує купувати шлак по ціні шебню, криворіжці дихають шлаковим пилом, а рейтинг Зеленського стабільно високий.

Від редакції: Нагадуємо, що відбувалося...

140921 35 min

Слуга Народу - Олена Криворучкіна - Округ 32
13 августа

Ситуація зі шлаковим звалищем в Кривому Розі вимагає негайної перевірки, і якщо буде встановлено порушення закону – всебічного розслідування правоохоронними органами.
Після отримання запитів від Максима Трача взяла під особистий контроль ситуацію зі звалищем шлаку в Кривому Розі .

Вже спрямувала депутатські звернення до ключових розпорядників інформації. Питань справді багато.
І от просто зараз читаю повідомлення депутата Криворізької міської ради від Слуги Народу Олега Щербака, що національну поліцію і ДЕІ не пустили оглянути майданчик, на якому перероблять і складують шлаки!

Також за словами депутата, поліції не надали документів, які підтверджують законність такої діяльності.

Як народний депутат України і Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, вимагаю негайної позапланової перевірки звалища металургійного шлаку, яке виявив депутат Криворізької міської ради від Слуги Народу Макс Трач!

Дякую Державній екологічній інспекції за оперативну реакцію.
Дякую особисто Олександру Скакальському за виїзд на місце події.

Дякую всім небайдужим криворіжцям і депутатам і всій команді Слуги Народу в нашому місті за сміливість у боротьбі за чистий Кривий Ріг!

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!