Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Сотрудники 1-й городской больницы в Кривом Роге – в панике от приказа главврача, который предупреждает о сокращениях и уменьшении зарплаты

160220 7 min

Как идет речь в «Предупреждении», подписанном главным врачом 1-й городской больницы Кривого Рога И.В. Латанской, с переходи с 1 апреля на новую модель финансирования, в лечебном учреждении возможно:
- существенное изменение условий труда и оплаты в меньшую сторону,
- зарплата может уменьшится, но не будет меньше минимальной зарплаты, установленной в Украине,
- при оптимизации рабочее место сотрудника больницы может быть переведено в другой кабинет, корпус или больницу.
Каждый сотрудник лечебного учреждения имеет право, говорится в Предупреждении, согласиться от новых условий работы или отказаться от них. В последнем случае, работника уволят по п. 6 ст. 36 Кодекса о труде – отказ работника в связи с существенным изменением условий труда.

Группа депутатов сочла, что данное распоряжение – это признак давления на медицинских работников.
В мэрии Кривого Рога нет информации об сокращениях и уменьшении зарплаты в данном коммунальном заведении.
Депутаты горсовета уже обратились к начальнику горздрава Константину МУРАШКО с просьбой объяснить ситуацию, которая взбудоражила медработников не только в данном лечебном учреждении, но и во многих других.

160220 8 min

Николай Дектярев с Людмилой Бурман
Про тиск на медичних працівників
Відповідно до вимог законодавства, про зміну істотних умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяця. Повідомлення (про зменшення конкретних посадових окладів, про оптимізацію конкретних штатних одиниць та інше) відбувається шляхом ознайомлення працівника з наказом по підприємству під розпис.
Це вимога закону.
Що відбувається зараз.
Керівник міської лікарні № 1 видав «Попередження» про можливі зміни умов праці, про можливе зменшення заробітної плати, про можливе переведення в інший підрозділ медичних працівників. Тобто керівник вирішив взагалі повідомити всіх працівників про можливі зміни. А якщо зміни не відбудуться, навіщо зараз будоражити трудовий колектив?
Міська рада, як власник комунальних лікарень, не приймала жодних рішень щодо реорганізації або оптимізації лікарень, щодо зменшення або збільшення фінансування міських програм з охорони здоров’я.
Чому керівник лікарні вирішив попереджати працівників – невідомо.
Як депутат міської ради, вважаю дані «попередження» тиском на медичних працівників.
Вимагаю від начальника управління охорони здоров’я Костянтина Мурашка, роз’яснити вимоги законодавства керівникам лікарень та припинити тиск і залякування медичних працівників міста.

Юрий ПОТУПЧИК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!