Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.50 (1 Vote)

Сьогодні, 5-го жовтня, у Кривому Розі відбулося підписання Меморандуму між Дніпропетровською обласною радою, Дніпропетровською ОДА, Криворізькою міською радою, Комунальним підприємством «Криворізький онкологічний диспансер», Комітетом з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради України та Публічним Акціонерним Товариством «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ»

051019 8 min

Склад підписантів- Мэр Кривого Рога и Парамжит Каллон в присутствии представителя Президента подписали Меморандум о строительстве нового корпуса онкодиспансера

Сторони підписали домовленість про будівництво сучасної онкоклініки у Кривому Розі.
Ініціатива фінансуватиметься Товариством «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» в рамках соціальної діяльності підприємства.
Нова клініка допомагатиме тисячам жителів Дніпропетровщини, адже саме до обласного онкоцентру звертаються мешканці околишніх районів, сіл та селищ.
Лише в цьому році - близько тисячі паціентів з онкологічними захворюваннями.
«АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» і раніше вкладало кошти на роботу онкодиспансеру . У минулому році - 6,5 млн. грн. на придбання сучасного обладнання.

У рамках співпраці держави, міста та області у Кривому Розі збудують сучасний лікувальний заклад онкологічного профілю. Підкреслюючи значення створення у місті онкоцентру, голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування Верховної Ради Михайло Радуцький сказав: «У Кривому Розі ми реалізуємо пілотний проект зі створення гарної європейської клініки з боротьби з онкологічними захворюваннями. В цілому, плануємо відкрити в Україні близько 26 таких лікарень, які займатимуться діагностикою, профілактикою та лікуванням з онкозахворюваннями. Але, перший зразковий медзаклад подібного типу буде у Кривому Розі».

Згідно Меморандуму, основний фінансовий ресурс на будівництво онкоцентру виділить «Арселор Міттал Кривий Ріг». За містом - вирішення питань, пов’язаних із виділенням землі під будівництво закладу, підведення усіх комунікацій та мереж, що необхідні для будівництва та його функціонування. Обласна рада та облдержадміністрація мають виділити кошти на будівництво фундаменту та відповідають за експлуатаційне обслуговування й необхідне матеріальне забезпечення майбутньої клініки. Керівництво області наголосило, що Кривий Ріг є надійним партнером і можна бути впевненими, що всі зобов’язання будуть виконані.

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул зазначив: «Сьогоднішня подія має величезне значення для Кривого Рогу та його мешканців! Ми за увагу до нашого міста й розуміємо нашу відповідальність. Беремо на себе зобов’язання разом з підписантами меморандуму створити таку клініку в Кривому Розі. Будівництво сучасного онкологічного центру - це новий рівень якості діагностики та лікування онкозазхворювань».

Перший радник Президента Сергій Шефір підкреслив, що виділення коштів «АрселорМіттал Кривий Ріг» на будівництво медичного закладу, не знімає з підприємтва виконання ним інших інвестиційних зобов’язань.


Як впевнений голова облради Глеб Пригунов, будівництво клініки - це важлива ініціатива, яка все ж не звільнює підприємство від його обов‘язків - виконання заходів, зазначених в екологічній стратегії області:
«Саме шкідливі викиди заводів роблять нас не тільки промислово-розвинутим регіоном, але й, як логічний наслідок, забруднюють навколишнє середовище.
Краще не псувати, ніж потім виправляти. Я притримуюсь позиції, що підприємства-забруднювачі мають зробити своє виробництво безпечним, а не компенсувати свій негативний вплив на екологію! Втім, нам вдалося все ж досягти домовленості, з підтримкою і центральної влади, і керівництва міста.
І нова онкоклініка - це дійсно серйозний крок назустріч нам. Сподіваюсь, так продовжиться і надалі!»

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Дніпропетровська облрада

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!