Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

«Інспекція з благоустрою – Кривий Ріг» одним із пріоритетів в роботі бачить в наведенні порядку із зовнішньою рекламою в місті. З метою роз’яснення головних засад «правил» створено буклет, де чітко прописані всі кроки для бажаючих розмістити рекламу на вулицях Кривбасу

160119 5 min

Шановні підприємці! Цей інформаційний буклет створений для вас та відповідає на ті питання, що найчастіше надходять до виконкому міської ради.
Чому така прискіплива увага до зовнішньої реклами? Тому, що вона є тим чинником, який формує візуальне сприйняття міста, естетику та безпеку міського простору.
Наша спільна мета – процвітаючий та впорядкований Кривий Ріг. Це можливо лише при умові повного та неухильного виконання вимог, що викладені у даному буклеті.

Вимога 01
Вся зовнішня реклама у місті має бути законною!
Це означає, що для розміщення будь-якої рекламної конструкції необхідно отримати дозвіл, який відповідно до ст. 16 Закону України «Про рекламу», надається виконавчим комітетом міської ради.

Вимога 02
Рекламний засіб та розміщена на ньому реклама має відповідати встановленим нормам Закону.
Перш за все, він має бути безпечним для мешканців міста, бути виготовленим та розміщеним з врахуванням технічних та архітектурно-містобудівних вимог, відповідати Класифікатору типових рекламних конструкцій м. Кривий Ріг, мати сучасний естетичний вигляд та постійне інформаційне наповнення.
Огляд технічного стану рекламного засобу та складання відповідного акту має проводитись щорічно.
Відповідальність за технічний стан рекламного засобу, порушення вимог техніки безпеки під час його розташування та експлуатації несе розповсюджувач зовнішньої реклами.
Реклама не повинна містити інформації або зображень, які порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності.
Застосування мови у рекламі здійснюється відповідно до законодавства України про мови.

Вимога 03
Соціальна реклама
У разі відсутності комерційних рекламних сюжетів, рекламну площину необхідно заповнювати соціальною рекламою. Для цього власникові рекламного засобу необхідно оперативно інформувати робочий орган з питань реклами – інспекцію з благоустрою, про наявність вільних площин. У свою чергу, інспекція буде надавати інформаційні матеріали для їх заповнення.
* Соціальна реклама – інформація, що спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей, розповсюдження якої не має на меті отримання прибутку.

Вимога 04
Місця розташування рекламних засобів мають утримуватись в належному стані.
Ви відповідаєте за їх постійне утримання у відповідальному стані зі своєчасним прибиранням та впорядкуванням.
Забороняється розміщувати об’єкти зовнішньої реклами на електроопорах та пішохідних доріжках та алеях.

Як отримати дозвіл?

Крок перший:
у Вас є намір встановити рекламний засіб? Ви звертаєтесь до ЦНАП «Віза» з фото (не менш як 6х9см) або комп’ютерним макетом місця, де планується розмістити рекламну конструкцію та її ескізом з описом конструктивного рішення. Заповнюєте бланк заяви на отримання пріоритетного права на заявлене Вами місце розташування.

Крок другий:
через декілька днів Ви отримуєте смс-повідомлення про результати розгляду Вашої заяви та отримуєте або лист-повідомлення про надання пріоритету або відмову.
У разі отримання пріоритету, в «Візі Ви отримуєте 2 бланки дозволу на розміщення зовнішньої реклами для їх заповнення та погодження з власником місця розташування, департаментом регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин, патрульною поліцією (у разі розміщення на «червоній лінії») та утримувачами інженерних мереж (у разі розміщення в межах їх охоронних зон).

Крок третій:
після отримання погоджень 2 примірники дозволу Ви передаєте до «Візи» для підготовки проекту рішення виконкому про надання Вам дозволу.

Крок четвертий:
після прийняття рішення виконком, в бланки дозволу інспекцією з благоустрою, вноситься відповідний запис, після чого 1 примірник передається Вам через «Візу».
У разі, якщо місцем розташування Вашого рекламного засобу є об’єкт чи земельна ділянка комунальної вартості, Ви маєте в триденний термін після отримання пріоритету, а потім після отримання дозволу, укласти з інспекцією з благоустрою, договір на користування тимчасовим місцем розташування рекламного засобу.

Процедура оформлення дозволу є безкоштовною.

Путівник:
Крок 1: Заява на пріоритет
Крок 2: Погодження дозволу
Крок 3: Рішення виконкому
Крок 4: Договір

Відповідальність за невиконання вимог:
У разі невиконання зазначених вимог рекламний засіб може бути примусово демонтований інспекцією з благоустрою, а її власник притягнутий до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розмір штрафу від 850 850 до 1700 грн.

Важливо!
Шановні підприємці, останні маркетингові дослідження говорять, що:
- нові ефективні методи реклами – це інтернет, соцмережі, флаєри, події, сам заклад;
- візуально «відкритий» (прозорі вітрини) заклад рекламує сам себе;
- заміна візуально «агресивної» реклами (за принципом «чим більше – тим краще») на впорядковану, коли всі вивіски знаходяться за вітриною;
- візуально «відкритий» інтер’єр запрошує та є продовженням вулиці, вздовж відкритих вітрин цікаво гуляти;
- облаштований громадський простір перед закладом (зокрема, місця для сидіння, озеленення) – привертає увагу краще ніж рекламні носії.

У разі наявності пропозицій з питань розміщення зовнішньої реклами у місті чи запитань, звертайтесь до міської інспекції з благоустрою за телефоном: 92-00-40 або на сторінку у Фейсбуці Інспекція з благоустрою м. Кривий Ріг

Дякуємо за співпрацю та повагу до рідного міста!

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!