Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ботанічний сад пропонує на продаж мешканцям Кривого Рогу кімнатні рослини: лимони, мурайя, фікуси, пальми, кімнатний гранат та інші. Звертатись у робочі дні до оранжереї

021218 3 min

Ботанічний сад пропонує на продаж рослини розмарину висотою 20-50 см у горщиках, за ціною 30-50 грн. З питань придбання звертатись за телефоном.
Розмарин, розмарин звичайний (Rosmarinus officinalis L.) - єдиний представник роду розмарин (Rosmarinus), трав'янистий напівчагарник родини глухокропивових (Lamiaceae). Батьківщина розмарину - західне Середземномор'я. У дикому вигляді росте в Північній Африці (Алжир, Лівія, Марокко, Туніс), Туреччині, на Кіпрі. Найбільш інтенсивно вирощується в Іспанії, також у Франції, Тунісі, Марокко, Італії та на Балканах.
З давніх давен розмарин використовують як лікарську рослину. Препарати з нього покращують пам'ять, дезінфікують повітря та протидіють молі, розмарин використовувався як збуджувальний засіб, завдяки подразнюючим властивостям камфори, яка міститься в його олії
У кулінарії ця спеція використовується як самостійна приправа, а також в суміші з іншими травами. Це просто ідеальна приправа до рибних, м'ясних, овочевих страв, страв з рису, макаронних виробів. Дуже добре поєднується з овочевими салатами, використовується для приготування соусів, паштетів. Додається до звичайного чаю при заварюванні, додається в напої, десерти, фруктові салати. Прекрасно відтіняє смак будь-якого сиру, а також всіх страв, де використовується сир. Незамінна приправа для приготування справжньої італійської піци, лазаньї, пасти. Порада: у цій прянощі досить сильно виражений аромат з камфорний ноткою, тому постарайтеся використовувати його досить помірно в стравах, інакше ви ризикуєте «перебити» смак і аромат основних продуктів!
В умовах Криворіжжя цю рослину вирощують як кімнатну. На літній період можна висаджувати у відкритий грунт.

021218 4 min

Придбання розмарину: 097-607-64-39, Олена Вікторівна.

Підготувала до публікації
Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Товари та Послуги Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!