Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Необізнаній людині навряд чи прийде в голову, що зайва вага і глухота можуть бути взаємопов'язані. Але, як виявилося, зв'язок між цими двома явищами існує. До цього висновку прийшла група турецьких вчених з Ванського університету

250418 6

Вони, об'єднавшись з фахівцями центру слуху «Беттертон Starkey», довгий час намагалися з'ясувати, чи може спровокувати ожиріння втрату здатності чути. Узяти участь в експерименті були запрошені жінки віком від вісімнадцяти до сорока років, які мають велику вагу.
За допомогою аудіометричних тестів, всі учасниці були перевірені на предмет сприйняття звуків на високих і низьких частотах. У результаті виявилося, що наявність зайвих кілограмів дійсно може спричинити собою проблеми зі слухом. І чим більше ступінь ожиріння, тим вище ризик глухоти.
Так що людям, які страждають ожирінням, варто зробити відповідні висновки. Тільки не треба впадати в паніку. Вагу можна стабілізувати і, тим самим, запобігти погіршенню слуху.

Фізичні навантаження можуть врятувати від глухоти
Раніше схожі дослідження були проведені в Америці фахівцями Starkey. Результати цих експериментів у 2013 році були опубліковані в пресі, і в них вказувалося на те, що на стан органа слуху позитивно впливають нормальна вага і активний спосіб життя. Дослідження, що були розпочаті у 1989 році, виявилися досить масштабними й проводилися протягом 20 років. В них зголосилися взяти участь близько 68 тисяч жінок, які мали зайві кілограми, але намагалися скинути їх за допомогою регулярних спортивних занять. За цими жінками уважно стежили: проводили аудіометричні тести, регулярно зважували, контролювали кількість спортивних навантажень.
Отримані результати підтвердили, що низька фізична активність і ожиріння є факторами, що призводять до погіршення слуху. З'ясувалося, що жінки, які з самого початку активно скидали вагу і поступово знизили її до нормальних цифр, на 17% збільшили свої шанси зберегти хорошу здатність чути в старості. Що ж стосується жінок, які так і не змогли схуднути до норми, то їхні справи були набагато гіршими. Учасниці експерименту, у яких талія в обхваті була близько 80 см, на 11% підвищували свої шанси отримати в похилому віці глухоту. Жінки з об'ємом талії понад 88 см ризикували оглухнути з віком приблизно на 27% частіше, ніж їх стрункі однолітки.

Небезпека підліткового ожиріння
У тому ж 2013 року були оприлюднені результати дослідження дітей підліткового віку, які страждають ожирінням. Дані ці надрукував журнал The Laryngoscope. Як показали дослідження, для підлітків, що мають зайву вагу, ризик втратити слух зростає майже вдвічі у порівнянні з їх худими однолітками. Звідси висновок: для дітей зайва вага ще більш небезпечна, ніж для дорослих.

Центр «Беттертон» у Кривому Розі дозволяє пройти якісну діагностику органів слуху (аудіометрію). У разі виявлення проблем, які вимагають лікування, всі зусилля лікарів будуть спрямовані на реабілітацію хворого. Якщо ж у конкретному випадку лікування не може бути ефективним, то досвідчені фахівці відновлять слухову функцію методом слухопротезування.

До нас приходять пацієнти різного віку. Тому, якщо ваша дитина погано чує, приводьте її в наш центр. Саме тут дитина зможе пройти детальне обстеження на новітньому обладнанні, за результатами якого буде призначено відповідне лікування. Крім цього, відвідуючи наших фахівців, ви можете розраховувати на розгорнуту консультацію досвідченого лікаря.

Наша адреса: м. Кривий Ріг, вул. Лермонтова, б. 31
Телефони:
(056) 443-00-30
(098) 744-60-13
(050) 257-20-72

Фото – надано Замовником

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!