1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Посадовці вимагали 2400 доларів США за видачу дозволів на розміщення зовнішньої реклами на території одного із районних центрів області та були затримані під час одержання неправомірної вигоди

В ході реалізації кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України за матеріалами УЗЕ в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури працівниками слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області було встановлено факти вимагання неправомірної вигоди під час погодження дозволу розміщення зовнішньої реклами службовими особами міської ради та механізм її одержання через керівника землевпорядної організації.
15 березня в ході реалізації матеріалів кримінального провадження поліцейські задокументували факт передачі 2400 доларів США (еквівалент 64800 грн) одному із членів злочинної групи. Вдалося встановити, що відразу після отримання неправомірної вигоди гроші були розділені між трьома фігурантами.
В ході проведення обшукiв в робочих кабінетах посадовців було вилучено вищезазначені грошові кошти.
Двоє членів групи 1968 та 1977 років народження затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Усім вручено письмові повідомлення про підозру у скоєнні кримінального злочину за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваним.

Підготував до публікації
Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоді Дніпропетровської області
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!