1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

В рамках всеукраїнської акції «Пам'ять Нації» в селищі Широке Дніпропетровської області відкрито пам'ятний хрест воїнам, які загинули за Україну

8 бійців АТО з Широківського району віддали свої життя в бою з ворогом, тож для мешканців селища цей пам'ятний знак став шаною героям з сусідніх вулиць. Захід відвідали місцеві мешканці, один з яких навіть прочитав свої вірші, написані на честь полеглих воїнів. Голова Жовтоводської організації Національного Корпусу, історик Владислав Дутчак провів символічну лекцію з історії козацької холодної зброї, адже відкритий хрест виконаний у стилі козацтва.
«Я хочу, щоб цей пам'ятний хрест став для вас символом шани нашій історії, яку ми з вами сьогодні творимо своїми руками, символом того, що ми більше не дамо нікому переписати українську історію. Знаком, який надихатиме вас та наступні покоління на розбудову могутньої української держави», – зазначив представник Національного Корпусу Денис Котенко.
Цей пам'ятний хрест став подарунком селищу від громадської організації «Ветерани ОЗСП АЗОВ Дніпропетровської області», від усіх добровольців, військових та небайдужих, які сьогодні продовжують вшановувати славетні подвиги української нації.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!