1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Oleksiy Biloshytskiy: «Хроніка 30 хвилин патрульної поліції»

191018 3 min

Вулиця Космонавтів, третя ночі, четвер. Місто ще спить. Піше патрулювання дворів, "прибудинкових територій" та прилеглих вулиць. Кінець зміни — за декілька годин. У патрульному екіпажі — замкомроти лейтенант Нідзельський і лейтенант Карпенко.

3:00. З вулиці у двори звертає велосипедист. Він рухається уздовж припакованих авто й заглядає майже в кожне. Постійно озирається, зупиняється, потім рухається далі. Здається, він або шукає щось, або придивляється до речей, залишених у салонах автомобілів - сумок, відеореєстраторів, телефонів. Патруль вирішує поспілкуватися з громадянином, з'ясувати причину його підвищеного інтересу до авто людей, які живуть в сусідніх будинках.

3:02. Помітивши піший патруль, громадянин різко прискорюється, на ввічливі прохання поліцейських зупинитися і поспілкуватися — не реагує. Патрульні починають переслідування, тобто біжать за велосипедистом. Наздоганяють, фізична підготовка у хлопців на найвищому рівні.

3:04. Зупинений велосипедист пред'являє документи. Громадянин І., 1967 року народження. Що саме робить о третій ранку на велосипеді у дворах і навіщо заглядає в авто — відповісти не може.

3:06. Лейтенант Нідзельський починає проводити "поверхнево перевірку" згідно зі ст. 34 Закону про Нацполіцію. У процесі перевірки громадянин починає вириватися, відскакує від поліцейських і витягує з-за пояса «пістолет Макарова», авжеж, — “предмет, схожий на пістолет”. Пересмикує затвор і намагається направити пістолет на замкомроти. Поліцейський хапає громадянина за руку і блокує курок. Лейтенант Карпенко витягує табельний пістолет.

3:07. Громадянин висмикує пістолет і намагається вистрілити в живіт лейтенанту Нідзельському, але той відскакує вбік. Лейтенант Карпенко відкриває вогонь, але потім припиняє через острах зачепити напарника. Громадянин І. двічі стріляє в бік патрульних і біжить. Поліцейські починають переслідування і передають орієнтування в ефір. Велосипед залишається лежати на дорозі.

3:08 - 3:20. Після орієнтування найближчі патрулі в пішому порядку починають робити те, що називається “відпрацюванням району”, тобто — проходити дворами й закоулками, шукати особу, яка підходить під опис.

3:21. Екіпаж в складі старшого лейтенанта Осадчука і лейтенанта Боржемського рухається пішки дворами вулиці 600-річчя і помічає громадянина, що підходить під опис. Патрульні наздоганяють чоловіка і ввічливо пропонують йому зупинитися. Громадянин жбурляє “предмет, схожий на пістолет” в кущі і починає тікати. Патрульні наздоганяють і затримують його. У них з фізпідготовкою теж все гаразд. У кущах знаходять ПМ. Неподалік місця затримання стоїть автомобіль “Ауді”, що належить громадянину І., у якому вже є крадені речі.

3:30. На місце затримання викликана СОГ. Патрульні поліцейські пишуть рапорти, громадянин І. у кайданках роздумує над своєю подальшою долею. А місто так само спить.

Це звичайні півгодини з двох з половиною років існування патрульної поліції...

Підготував до публікації
Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Новини України
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Національна поліція України

Коментарі   

0 #2 дежурный по сайту 20.10.2018, 11:47
так точно, описаны события в Виннице
Цитата
0 #1 Юрий 19.10.2018, 19:30
19.10.2018 по телевидению сообщили, что этот инцидент был в Виннице, даже показали интервью с Низко сумм.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!