1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Прокуратура Харьковской области вручила Подозрение о совершении преступления группе патрульных полицейских, которые подозреваются в пытках задержанных и вымогательстве взяток

051018 15 min

«Южный вокзал» Харькова стал местом настоящей охоты на «лохов» с которых, как считали четверо патрульных, можно вымогать деньги. С "несговорчивыми" был "особый" разговор.
«Правоохранители» особо дерзких граждан приводили в полицейскую комнату, где жестоко и безжалостно избивали.
У женщин, сошедших с поезда, копы проверяли документы и искали зацепки, чтобы предъявить липовое обвинение и «сбить» некоторую сумму денег.
Что творится в специальных полицейских помещениях? Прокуратура опубликовала ВИДЕО.

Прокуратура Харківської області викрила групу поліцейських, які підозрюються в знущаннях над затриманими та одержанні хабарів (відео)
Прокуратура Харківської області повідомила про підозри у скоєнні службових злочинів чотирьом працівникам сектору патрульної поліції, які викриті за матеріалами УВБ ДВБ Нацполіції України.
Поліцейським інкримінуються скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 365 і ч. 3 ст. 368 КК України (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством, одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб).
Слідство встановило непоодинокі випадки перевищення службових повноважень. Так, у липні цього року поліцейські несли службу на станції метро «Південний вокзал». Патрульні побачили чоловіка, який, похитуючись, виходив з метро. Вони підійшли до нього і почали пред’являти претензії, що він нетверезий. Чоловік намагався пояснити, що повертається з роботи додому і випив пляшку пива. Однак правоохоронців така відповідь не задовольнила і його силоміць затягли до поліцейської кімнати. Один з підозрюваних збив потерпілого з ніг спеціальним прийомом, від чого останній втратив свідомість. Коли чоловік прийшов до тями, інший патрульний наніс йому кілька ударів у голову.
Іншому доставленому до поліцейської кімнати підозрювані розбили об голову стілець, били ногами та руками по тулубу та голові.
Також слідством задокументовано принаймні два епізоди отримання неправомірної вигоди. У першому випадку йшлося про тисячу гривень, у другому – тисячу гривень та три тисячі російських рублів. В обох випадках схема була приблизно однаковою. Поліцейські підходили до жінок, які виглядали як приїжджі (з валізами, щойно зійшли з потяга, розпитували дорогу тощо), та під приводом перевірки документів починали з’ясовували, з якою метою прибули до Харкова. Потім запрошували їх до поліцейської кімнати, де починали розповідати, що жінка порушила закон, що на неї буде складено протокол про адміністративну відповідальність, обшукували особисті речі.
Поліцейські обіцяли звернутися до контролюючих органів з метою накладення штрафних санкцій або припинення соціальних виплат. Перелякані жінки віддавали гроші, що були при собі аби лише вирішити проблему.
Так, в одному випадку патрульні повідомили жінці, що вона не має права носити з собою документи своєї матері (пенсійне посвідчення та банківську картку), тому вони звернуться до компетентних органів, щоб виплати пенсій припинити. Жінка на колінах благала «правоохоронців» не забирати у її мами пенсію, але «вирішити» питання вдалося лише грошима.
Правоохоронців затримали «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди в рамках спецоперації проведеної прокуратурою спільно з Управлінням внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції України.
На даний час трьом підозрюваним обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
Слідчі прокуратури області на даний час перевіряють причетність вказаних осіб до скоєння інших злочинів.

Леха ЗЛОЙ,
специально для рубрики
Криминал, Происшествия Украины
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!