Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Активист Валерий ЗАВЕРТАЙЛО считает, что после открытия СБУ уголовного дела по статье «Экоцид» в отношении комбината АрселорМиттал Кривой Рог, необходимо возбудить еще одно, в отношении крупного загрязнителя города – ПАО СевГОК. Комментариев от СБУ и самого комбината пока не опубликовано

200719 7

Валерий Завертайло
Екоцид Кривого Рогу
18.07.19р. до Криворізького відділу Служби Безпеки України було подано заяву про злочин передбачений ч.1 ст. 441 КК України у відношенні ще одного найбільшого забруднювача міста, а саме ПРАТ ПівнГЗК. Як відомо, після наради яку провів в місті Президент Володимир Зеленський, у відношенні підприємства АрселорМитал, було відкрито справу за ст. "Екоцид".
Службові особи ПРАТ ПівнГЗК так само зухвало порушуючи екологічне законодавство перешкоджають доступу екологічної інспекції, не виконують приписів на усунення порушень, ігнорують виклики. Незважаючи на звернення екологів до правоохоронних органів, посадові особи підприємства продовжують свою протиправну діяльність завдаючи непоправної шкоди навколишньому середовищу та здоров'ю як працівників так і мешканців міста.

200719 8 min
Відповідно до чинного законодавства, після надходження заяви про злочин, впродовж 24 годин відомості повинні бути внесені в Єдиний Реєстр Досудових Розслідувань (ЄРДР). Після сплину 24 годин Криворізький відділ Служби Безпеки, відмовився надати інформацію щодо виконання даної норми закону, повідомивши заявника про те що інформація йому буде надано впродовж 10 днів. Це дає підстави вважати про те, що відомості за заявою про злочин до ЄРДР не внесено, а час чекання відповіді призведе до пропуску строку оскарження. На жаль, незважаючи на те, що у відомства новий керівник Баканов І.Г., Криворізький відділ СБУ продовжує працювати по старому.

Юрий ПОТУПЧИК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!