Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Один з самих відомих незалежних екологів Кривого Рогу Євген ВАСИЛЕНКО, що зараз працює в Києві, прокоментував екологічні нараду з Президентом України, що відбулась в нашому місті 12-го липня

140719 3 min

Також читайте - Итоги визита Президента в Кривой Рог: крайний за экологию - АМКР, а любимый аэропорт Вилкула сравнили со скворечником (фото)

Також читайте - В мерії Кривого Рогу вже прокоментували візит Президента Зеленського в зручній для себе трактовці (реліз)

Також дивіться - Эксклюзивное ВИДЕО: Какая делегация встречала в аэропорту Кривого Рога правительственный самолет и Президента Зеленского

Також читайте - Первый скандал с визитом Президента Зеленского в Кривой Рог: в актовый зал КТУ не пускают депутатов и журналистов

Євген Василенко

1) Зосередженість тільки на онкологічних захворюваннях. "Рак" - слово, яке лякає усіх і згадується повсюдно з прив'язкою до теми "екологія". Проте, за медичною статистикою найбільша смертність у Кривому Розі від захворювань серцево-судинної системи. І світова медицина однозначно вказує на причину високої смертності від цього типу хвороб - забрудненість атмосферного повітря дрібнодисперсними аерозолями. Вам нагадати про концентрації пилу в повітрі Кривого Рогу? Чи самі згадаєте? Тому до онкозахворювань слід додати хвороби органів дихання у дітей та серцево-судинні захворювання у дорослих криворіжців.

2) Виплата компенсацій хворим мешканцям - це класно. Але дуже складно довести зв'язок між промисловим забрудненням та набутою хворобою. Сусід дядя Вася все життя курив-бухав, а тепер жаліється, що його "Арселор отруїв"... Думаю, що тема компенсацій та встановлення їхніх розмірів - тема для глибокого наукового дослідження із медичними обстеженнями та іншим практичним супроводом.

3) Президенту потрібні адреси та дані людей, які потерпають від промислового забруднення. - В минулому році досліджено вплив ПівдГЗК та АМКР на мешканців міста. Однією з ключових ланок дослідження було створення геопросторової бази даних населення Кривого Рогу. В цьому році таке саме дослідження виконується й для центральної та північної частини міста. І геопросторова база даних щодо кількості населення - найважливіший елемент цієї роботи.

4) Про аеропорт "Кривий Ріг"... - Якщо для держави цей аеропорт є стратегічним об'єктом, то тоді я можу бути спокійним щодо долі метеорологічної станції, яка розташована в аеропорті. Я постійно використовую дані метеостанції "Кривий Ріг" в своїх аналітичних розвідках щодо забруднення повітря в Криворіжжі. І мені страшно втратити таке джерело даних.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!