Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Дивлячись на списки кандидатів у депутати Верховної Ради по мажоритарному округу №37 Кривого Рогу, я мимоволі поділяю їх на декілька категорій і задаю собі питання, на які не можу відповісти. А так, як вважаю, що свого представника у вищому законодавчому органі країни треба обирати обережно і з розумом, пропоную нам зробити це разом

1. Абрамчук Петро Валентинович. Живе у смт. Гостомель під Київом і працює там заступником голови райради.
Питання: чому ця поважна людина не висуває себе за місцем постійного проживання, а приїхала до нас? Що, гостомеляни його надто добре знають, щоб віддати свої голоси?
Висновок: псевдокандидат, задачею якого є забезпечення представництва Аграрної партії, від якої він балотується.

2. Брайченко Людмила Олександрівна. Керівник Територіального центру обслуговування населення Криворізького району.
Категорія «жебрак з грошима».
Питання: де ця чиновниця з мізерною зарплатою взяла 42 тисячі на внесення депутатської застави?

3. Ґава Сергій Миколайович. Скромний вчитель музики у музичній школі села Червоний Шахтар.
Теж категорія «жебрак з грошима».
Питання не змінилось : «Звідкіля гроші на заставу?»

4. Горбач Олександр Дмитрович. Постійно проживає у місті Київ. Балотується від партії «Славетна Україна», про яку на Криворіжжі майже ніхто не чув.
Категорія: «Ті, що у відрядженні».
Завдання: забезпечити представництво партії у Верховній Раді, зробити її відомою.

5. Грижук Валентин Васильович. Увага! Категорія: кандидат-фейк. Керівник проекту Громадський рух «СЛУГА НАРОДУ». Не партії, а саме Громадського руху! До справжньої партії «СЛУГА НАРОДУ» відношення не має!

6. Демченко Володимир Йосипович. На протязі 15 років був начальником Софіївського ДАІ, і саме тоді, на базі СТОВ «Інтер», з’явилося фермерське господарство, яке він зараз очолює. У 2016 був одним з фігурантів скандалу з приводу рейдерського захоплення 200 гектарів земельного паю. Тоді Демченкові вдалося відстояти своє добре ім’я, але, як кажуть, диму без вогню не буває.

7. Денисенко Віталій Володимирович. Безробітний. Діючий депутат райради від РПЛ, але у Верховну Раду чомусь йде від «Самопомочі». Позиціонує себе, як людину дуже конструктивну і готову до будь-якого діалогу.
Знову категорія «жебрак з грошима». На сайті ЦВК значиться: «тимчасово не працює». І справді, звідкіля у безробітного з’явились зайві 42 тисячі на заставу?

8. Доценко Людмила Степанівна. Депутат Дніпропетровської облради від Блоку Петра Порошенка, яка зараз позиціонує себе як безпартійна. Володарка величезної мережі промтоварних магазинів «Апостолівський торговий дім». Як пишуть наші колеги з газети «Лица», 28 березня 2016 року до Президента України Петра Порошенка звернулося декілька депутатів Апостолівської міської та районних рад з листом, в якому повідомили про ухиляння Доценко від сплати податків. Доказом цьому є відсутність у магазинах торгівельної мережі платіжних терміналів та видача покупцям нефіскальних чеків. Більш того, як стверджують депутати, її наймані працівники оформлені як ФОП.

9. Забара Володимир Васильович. Депутат облради. За освітою естрадно-джзовий співак. Закінчив академію музики імені Гнесіних. Працює вихователем і завідуючим навчально-методичного кабінету коледжу електрифікації Дніпровського державного аграрно-економічного університету. Заслужений діяч мистецтв України.

10. Зубрій Дмитро Олександрович. Діючий депутат облради від «Батьківщини», який чомусь зараз йде як самовисуванець. Дмитру лише 32 роки. Працює у сімейному фермерському господарстві. Дуже амбіційний і не приховує цього. Якщо ці амбіції будуть спрямовані у гідне русло, і «гарний хлопчик» не попаде «під крило» когось більш сильного та впливового, може бути корисним громаді.

11. Карпиш Юлія Миколаєвна. Дрібна чиновниця Криворізького міськвиконкому, яка в змозі без збитку для сім’ї не тільки внести 42 тисячі депутатської застави, але й встановити безліч бігбордів на вулицях і трасах, за кожен з котрих треба віддати як мінімум 3 тисячі гривень.
Категорія «жебрак з грошима».

12. Кравченко Антон Володимирович. Увага! Кандидат-фейк. Позиціонує себе як керівник проекту Громадська організація Громадський рух «СЛУГА НАРОДУ». Повторюю, не партія, а Громадська організація Громадський рух. До партії «СЛУГА НАРОДУ» ні якого відношення не має!

13. Кравченко Роман Михайлович. Проживає у селі Шпитьки під Київом. Чому вирішив займатися проблемами жителів Криворіжжя, а не рідної Київщини, невідомо. Як часто планує бувати у нас – теж невідомо. У той же час, членів в дільничні виборчі комісії якось подав (на відміну від багатьох інших кандидатів), чи хтось допоміг...
Категорія «ті, що у відрядженні».

14. Миргород Геннадій Миколайович. Ще один з «відряджених варягів», оскільки постійно живе у місті Кам’янському (Дніпродзержинськ). Членів на дільничні комісії якимось чином подав...

15. Приходько Павло Олександрович. Увага! Кандидат-фейк! Ще один з «батальйону» «слуг народу». Керує проектом ПП «ЗЕ! СЛУГА НАРОДУ». Ні якого відношення до партії «СЛУГА НАРОДУ» не має!

16. Рябовол Олександр Олександрович. Увага! Кандидат-фейк! «Слуга народу» по виборчому округу №37. Керівник проекту Громадська організація «СЛУГА ДЛЯ НАРОДУ». До партії «СЛУГА НАРОДУ» відношення не має!

17. Синявський Андрій Вікторович. Позиціонує себе як «єдиного» кандидата від демократичних сил (хто це вирішив та коли?). Любить спілкуватися з людьми... чи то так треба?. При цьому активно використовує логотип партії «СЛУГА НАРОДУ», на який не має жодних прав. Може бути притягнутий до адміністративної або кримінальної відповідальності, якщо партія «Слуга Народу» проявить ініціативу. Кандидате, ой не з цього починають перші кроки в політику. Чи, може, це і не він робить а ті, хто його виставив для інших завдань на цих виборах – для відтягування голосів, а перемога не його завдання?

18. Сущик Дмитро Феліксович. «Гість зі столиці». Постійно проживає у Київі. Мабуть, зрозумівши, що там йому у політиці нічого не світить, приїхав до нас.

19. Товкун Альона Вікторівна. Увага! Кандидат-фейк. І хоча ця дама є професійним адвокатом, вона не постидалася очолити фейкове приватне підприємство «ЗЕ! СЛУГА НАРОДА». Ні якого відношення до партії «СЛУГА НАРОДУ» не має!

20. Фартушний Ігор Іванович. Кандидат по виборчому округу №37, шо дійсно є членом і висуванцем від партії «СЛУГА НАРОДУ». Всі інші – фейки!

21. Фартушний Микола Миколайович. Увага! Кандидат-фейк. Унікальний екземпляр, який поєднав у собі одразу дві (!) категорії недокандидатів. По-перше, це клон висуванця від партії «СЛУГА НАРОДУ» Фартушного І.І.; по-друге, це «жебрак з грошима», оскільки працює сторожем дитячого садка у селі Велика Костромка. Зрозуміло, що власних 42 тисяч на депутатську заставу в нього бути не може.

22. Шпенов Дмитро Юрійович. Ветеран Верховної Ради України. Вже три скликання він займає там депутатське крісло. Якщо повірити тому, що пишуть про Дмитра Юрійовича в Інтернеті, пан Шпенов, разом зі своїм босом Олександром Вілкулом давно показали своє лице... Показово і те, що за всі роки перебування у Верховній Раді, Шпенов не подав жодного власного законопроекту. Тільки у співавторстві, та й за ті не голосували. Також відомий своєю благочинною діяльністю, в сенсі роздачі продуктових наборів з олії, цукру, крупи та макаронів. Правда, як кажуть люди, в останній час, набори стали трошки легшими, ніж зазвичай, бо крупи дають лише по півкіло замість кілограму.

23. Щербіна Сергій Олександрович. «Темна конячка» виборчого процесу. «Жебрак з грошима». Згідно з документами, ніде не працює, і при цьому зміг заплатити 42 тисячі депутатської застави. Висновок не складний: або людина ухиляється від сплати податків, що для депутата Верховної Ради неприпустимо, або за ним стоїть хтось інший, хто вніс ці гроші заради якихось власних цілей. Скоріш за все, Щербіна – кандидат технічний, висунутий заради підвищення рейтингу партії «Свобода», від якої він зараз йде на вибори.

Якщо уважно передивитися увесь список, можна зробити висновок, що можливого «слугу» на окрузі вже розмазали політтехнологи. Тепер основна боротьба розгорнеться між двома вже добре відомими з 2014 року виборцям 37 виборчого округу кандидатами: Шпеновим і Зубрієм. Вони тоді на виборах до Верховної ради України були в трійці лідерів.

Між ними 9 років різниці у віці і величезна різниця у світогляді. Перший належить до клану Вілкулів. За другим стоїть його родина. Перший – людина системи. Він вріс в ній, ставши гвинтиком добре налагодженого механізму. Другий самостійно пробиває свій шлях у великій політиці, і сам вирішує кого брати в союзники, головне щоб не прогадав. Перший давно практично живе у столиці і орієнтований на відстоювання інтересів клану. Другий – не збирається туди перебиратися (як він декларує) і бореться за те, щоб життя на селі було не гірше за столичне. Хто переможе, вирішать люди 21 липня.

На останок скажу наступне: не соромтесь брати від кандидатів все, що вони пропонують і потрібно вам. Ті самі гречка і цукор допоможуть хоч трохи зекономити сімейний бюджет. Але пам’ятайте, що у виборчий кабінці немає камер спостереження.

Фотографувати та показувати бюлетень заборонено і це карається Законом. Ніхто не буде знати, за кого ви голосували. Тому беріть продукти, а голосуйте за тих, кому ви дійсно можете довірити життя своє, своїх близьких і своєї країни.

Марина Чумаченко,
ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!