Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

15 лютого сотні криворіжців прийшли в парк Ювілейний до пам'ятного знаку воїнам–інтернаціоналістам, щоб вшанувати пам'ять земляків, які загинули в Афганістані. Участь в урочистій церемонії взяли ветерани, учасники бойових дій, їхні рідні, представники громадських організацій, повідомляє офіційний сайт міськради

150219 12 min

Більше 3000 криворізьких хлопців брали участь у бойових діях в Афганістані, додому не повернулося п'ятдесят три бійці. У пам'ять про загиблих в 2013 році за поряд був споруджений Храм на честь ікони Божої Матері «Взискання загиблих».

До 30-ї річниці виведення військ з Афганістану 174 інваліда-учасника бойових дій та 64 сім'ї загиблих військовослужбовців, отримають у лютому одноразову допомогу по 5 тис. грн. Вже з початку року вони щомісяця отримують допомогу - 200 - 300 грн., в залежності від групи інвалідності. Також, 895 воїнів-інтернаціоналістів у лютому отримають одноразову грошову допомогу.

Голова міської організації сімей, рідні яких загинули в Афганістані, Єлизавета Кучмій сказала:
- Наші хлопці з гідністю виконали військовий обов'язок і повернулися додому. Але, на превеликий жаль, 53 бійця повернулися на рідну землю в «чорних тюльпанах». Для матерів - це біль і скорбота на все життя. І так важливо знати, що поряд є люди, які завжди допоможуть і не залишать у важку хвилину. У нашому рідному місті ми відчуваємо щиру підтримку і турботу про рідних загиблих хлопців і ветеранів - афганців. У Кривому Розі це роблять від чистого серця і з глибокою повагою!

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – мерія Кривого Рогу

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!