Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Тема «Права людини» поступово входить в наше життя і стає більш зрозумілою. У Кривому Розі є немало ініціатив, які покликані донести людям важливість прав та їх захисту

101218 5 min

Правопросвітництво, доступна безоплатна правова допомога, громадянська освіта, освіта у сфері прав людини - це все складові одного процесу - підвищення рівня правової
свідомості, позбавлення від нігілізму, освоєння людьми правових інстурментів для вирішення своїх проблем.
Для того, щоб прикути увагу суспільства і дати можливість дізнатись про різні ініціативи, почути думки експертів з інших міст і проводимо Фестиваль прав людини. Його співорганізатори одночасно: Перший криворізький місцевий центр безоплатної правової допомоги, Криворізький економічний інститут, громадські організації Об'єднання відповідальних громадян, БО БТ "Шанс", ГО "Основи свідомості", Українська асоціація студентів, Юридична клініка Криворізького економічного інституту. та багато інших.

15 грудня о 12.00 у приміщенні Криворізького економічного інституту за адресою: вул. Медична, 16 (кінцева станція швидкісного) криворіжці зможуть побачити:

- Фотовиставку про права людини.
- Виставку соціального плакату «Я маю право!»

Також можна взяти участь у таких заходах, як:
- Презентація діяльності організацій громадянського суспільства, правозахисних установ.
- Форум з прав людини: моніторинг прав людини, досвід правозахисної діяльності, права людини в освітньому процесі, громадянська освіта в школі,
- Виступ театру одного актора AVE,
- Марафон написання листів на підтримку жінок-правозахисниць від Amnesty International.

Тренінги, лекції, семінари з тем, які стосуються прав людини в різних сферах життя, а саме:
- Місцевий індекс прав людини (Місцевий індекс прав людини – це мініпроект Української Гельсінської спілки з прав людини, заснований для підтримки і ефективного розвитку реформи децентралізації в Україні.

Критерієм ефективності визнано такий розвиток, що базується на засадах
пріоритету прав людини в усіх сферах її взаємин з державою.)
- Захист прав учасників АТО.
- Захист прав студентів.
- Діяльність юридичних клінік.
- Права учасників освітнього процесу.
- Школа - територія дитинства.
- Доступ до публічної інформації.
- Національний превентивний механізм 2.0.
- Інструменти захисту прав.

Ми чекаємо мешканців Кривого Рогу. Спільними зусиллями буде організовано: 10 локацій, 6 дискусій та тренінгів, 2 виставки, жива бібліотека, зона безкоштовних консультацій, дитяча локація від студентів Криворізького економічного інституту. Максимум правової інформації, максимум доступності та зрозумілості, і головне - спільнота, яка об’єднана спільною мрією!.

У рамках фестивалю працюватимуть:
- Дитяча локація (якщо ви прийдете з дитиною, студенти Криворізького економічного інституту забезпечать приємне дозвілля і розкажуть про права дитини на дитячій мові. Ваша дитина буде у безпеці і проведе свій час з користю, поки ви буде зайняті).
- Зона «ProBono»: задай питання юристу та отримай відповіді на запитання стосовно житлово-комунальних послуг, діяльності ОСББ, реєстрації громадських організацій (ГО «Місто новацій», Рада адвокатів).
- Жива бібліотека: цікаві історії цікавих людей, готових поділитись своїм досвідом (ГО «Об’єднання відповідальних громадян».

Якщо ви хочете відвідати захід, але потребуєте інклюзивних умов, скажіть нам про це за тел. 097-27-58-148.

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!