Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

4 грудня Кривий Ріг відвідала делегація з Федеративної Республіки Німеччина на чолі з Генеральним консулом Вольфгангом Месінгером. Разом з керівництвом міста гості побували в Донецькому юридичному інституті, який зараз розташований в Кривому Розі, й у школі № 1-20, в якій за програмою партнерства з GIZ проведені ремонтні роботи

061218 5 min

Тетяна Кріпак, в. о. директора департаменту освіти і науки сказала:
«У співпраці з GIZ влітку був закінчений ремонт в НВК №58 та в школі №76, на завершальній стадії - роботи в 115 школі Інгулецького району. До всіх ремонтів підходимо дуже відповідально. У пріоритеті - проведення енергозберігаючих заходів та безпека дітей. Після ремонту наші школи не впізнати. Вони стають теплішими, світлими, затишними та комфортними».

У школі №1-20 (Центрально-Міський район) з поглибленим вивченням німецької мови за кошти GIZ утеплений фасад, відремонтована їдальня, коридори, санвузли, були добудовані класні кімнати, облаштовано окремий ганок, приведено до порядку футбольне поле. Також, школа отримала нові меблі для класів і тренажери для спортзалу.

Генеральний консул Вольфганг Месінгер підкреслив:
«Завдяки компанії GIZ нам вдалося покращити умови навчання для учнів та педагогів школи №20. І, що дуже важливо, ці позитивні зміни йдуть на користь також першій школі, оскільки два освітні заклади працюють під одним дахом. Хочу подякувати Кривому Рогу за те, що тут розуміють значення і роль двадцятої школи в розвитку українсько-німецьких відносин. Ми і надалі будемо допомагати місту розвивати його інфраструктуру».

На виділені з міського бюджету гроші в будівлі був зроблений поточний ремонт, оновлено харчоблок, замінено технологічне обладнання, відремонтована електрика, сходові марші, на першому поверсі приведено до ладу фойє.

Директор школи №20 Олена Добровольська сказала: «Ми дуже вдячні місту за прекрасний ремонт і щиру турботу. Фактично, будівельні роботи закінчені, на завершальному етапі стадіон і благоустрій шкільного двору».

Делегація відвідала також Донецький юридичний інститут, який місто прийняло через конфлікт на Сході України. Було виділено приміщення для занять і в рамках співпраці з німецькими партнерами проведено капремонт будівлі. Утеплено фасад будівлі, замінено вікна, оновлена покрівля і система опалення. Відремонтовані їдальня, спортивний зал і бібліотека, переплановано приміщення для медико-санітарної частини. Також, оновлені аудиторії та спальні приміщення курсантів.

Ректор інституту Віктор Бесчастний відзначив:
«Дуже важливо і цінно, що в нинішній непростий час тільки така підтримка міської влади і партнерські відносини з міжнародними організаціями дають можливість отримувати якісну освіту української молоді».

Нагадаємо, що в Кривому Розі за підтримки GIZ вже втілені в життя великі соціальні проекти: побудоване модульне містечко для переселенців; відкритий спортивно - ігровий комплекс для вихованців Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю; оснащено спальний корпус у Криворізькому психоневрологічному інтернаті; проведена реконструкція терцентра для обслуговування пенсіонерів у Центрально-Міському районі. Спільно з німецькими партнерами побудований найбільший в Україні кризовий центр допомоги для постраждалих від домашнього насильства «З надією в майбутнє».

Підготував до публікації
за матеріалами сайту міськради
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – сайт мерії Кривого Рогу

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!