1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

06 листопада 2018 р., м. Київ — Завдяки співпраці представників місцевої влади Кривого Рогу та НАК «Нафтогаз України» поновлено газопостачання КП «Криворіжтепломережа», яке здійснює теплопостачання у місті

061118 6

Криворіжтепломережа за участі місцевої влади уклала з Нафтогазом договір про реструктуризацію заборгованості за спожитий газ. Відтак підприємство виконало одну з обов’язкових умов, передбачених постановою КМУ від 19.10.18 №867 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».
Укладання договору стало можливим завдяки підписанню з боку місцевої влади договору гарантії виконання боржником своїх зобов’язань у відповідності до Закону України від 03.11.2016 № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії».
Як зазначив перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома, без активної участі місцевої влади початок опалювального сезону в багатьох регіонах України опинився би під загрозою. «Там, де місцева влада відповідально ставиться до своїх обов’язків і дійсно захищає інтереси громади, ми завжди знаходимо можливість розпочати постачання газу. Законодавство надає багато можливостей навіть для тих підприємств, які мають значну багаторічну заборгованість. Нафтогаз завжди іде на зустріч ініціативам місцевої влади, спрямованим на забезпечення стабільного проведення опалювального сезону», – зазначив Сергій Перелома.
На сьогодні заборгованість Криворіжтепломережі становить понад 900 млн грн.

Департамент з корпоративних комунікацій
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»
ДАЙДЖЕСТ
спеціально для рубрики