Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

На сайті мерії Кривого Рогу оприлюднено офіційну позицію міської влади щодо екологічної ситуації в місті, яку кожен мешканець Кривбасу чудово бачить із вікон свого помешкання

201018 5 min

На першому пленарному засіданні XL сесії Криворізької міськради депутати розглянули електронну петицію «Кривий Ріг - місто екологічної безпеки», йдеться в повідомленні.

Коментуючи звернення автора петиції визнати Кривий Ріг зоною надзвичайної екологічної ситуації, начальник управління екології Світлана Охотнікова зазначила: «Перш ніж робити такі заяви, треба вивчити Закон. Там чітко визначено критерії показників забруднення атмосферного повітря для визнання населеного пункту такою зоною. Це коли концентрація забруднюючих речовин перевищує гранично допустимі у 20-29 разів і з тривалістю більше 24 годин; в 30-49 раз - тривалістю більше 8 годин, а також, якщо концентрації викидів вище допустимих в 50 разів. У Кривому Розі не зафіксовано жодного з цих показників».

«За результатами досліджень державних Центрів гідрометеорології МНС, у минулому році серед міст України за рівнем забруднення діоксидом азоту Кривий Ріг – на 9 місці, формальдегідом - на 8 місці, за концентраціями пилу показники від 2,8 до 4,4 разів; перевищення за викидами оксиду вуглецю, фенолу, аміаку, фтористого та хлористого водню і сажі взагалі не були зафіксовані.
Тому, згідно з вимогами Закону, підстав для оголошення Кривого Рогу зоною надзвичайної екологічної ситуації немає», - сказала С. Охотнікова.

В ході обговорення петиції також було акцентовано увагу на тому, що в разі підтримки цього питання, необхідно провести комплекс заходів з введенням особливого режиму в'їзду-виїзду з міста. "Фактично, життя міста і його мешканців буде паралізоване. Заборона стосується проведення будівельних робіт, необхідності відселення людей з місць підвищеної екологічної небезпеки, вводиться особливий режим на розподіл продуктів харчування, медпрепаратів», - пояснив начальник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Сергій Жупінас.

201018 6 min

Дана петиція не була підтримана депутатами.

Голова депутатської комісії з питань екології, охорони здоров'я та соціального захисту Віктор Артюх сказав: «Безумовно, для промислового Кривого Рогу питання екології - одне з найважливіших. І в цьому напрямку робиться дуже багато. З 2016 року працює міська екологічна програма, в якій визначені важливі заходи з модернізації агломераційних виробництв "Арселора" та ПівнГЗК, виведення з експлуатації двох коксових батарей, мартенівської та доменної печі на "Арселорі", впровадження автоматизованої системи моніторингу, зниження пилення відвалів та хвостосховищ».

У Кривому Розі в 2017 році, порівняно з 2010 роком, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря знизилися на 18 %, скиди стічних вод у міські водойми - на 29%, а розміщення промислових відходів - на 12%.
Важливе для міста і його жителів питання -це екологічні платежі в міський бюджет, які в даний час складають всього лише 25 %. – понад 50 млн. грн.

Завдяки системній, комплексній роботі мера Юрія Вілкула підготовлено законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» від 17.09.2018 №9084, яким передбачається зарахування з 2019 року до складу доходів загального фонду міських бюджетів 5% рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Він буде розглянутий народними депутатами на 9-й сесії Верховної Ради України.

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

0 #2 ДАЙДТ 22.08.2019, 20:06
охотниковше надо заехать в анус чтоб не пи@здела курвища
Цитата
+1 #1 филя 20.10.2018, 15:48
Твари чтоб вы здохли
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!