Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

На сайті Криворізької міськради оприлюднено інформацію про доволі нову для нашого міста послугу – «Шлюб за добу», який надається на пр. Поштовому, в театрі ім. Шевченка

171018 5 min

Загальний порядок державної реєстрації шлюбу передбачає, що шлюб реєструється після спливу одного місяця від дня подання заяви. Прискорити процедуру одруження можна, однак тільки, якщо є важливі для цього причини: у разі вагітності нареченої, народження нею дитини, а також якщо існує безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого. Тоді шлюб реєструється у день подання відповідної заяви, або у будь-який інший день за бажанням молодят.
Багато пар хотіли одружитися швидше, однак не мали на те законних підстав. Вирішенням цієї проблеми стало розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №502 «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу».
До реалізації проекту «Шлюб за добу» у 2017 року приєдналося і місто Кривий Ріг, що надало змогу максимально наблизити популярну адміністративну послугу до криворіжців, створивши при цьому зручні умови для її отримання та реалізації гарантованого державою права на шлюб.
21 квітня 2017 року в Криворізькому академічному міському театрі драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка відбулась перша урочиста церемонія в рамках проекту «Шлюб за добу».
А на сьогоднішній день пар, які виявили бажання скористатись пілотною послугою, вже майже шість сотень!
Працівники Комунального підприємства «Криворізький академічний міський театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка», відповідальні за проект, творчо підійшли до завдання, окресленого міською владою, – зробити театр знаковим місцем для наречених.
Майбутні подружжя приваблює те, що театр – це місце, яке не є тривіальним та буденним, а навпаки – має свою особливу атмосферу урочистості та піднесення, а тому свято стає неповторним.
Нагадаємо, що всім бажаючим скористатись послугою «Шлюб за добу» необхідно звернутись до організатора свята – Комунального підприємства «Криворізький академічний міський театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка» та:
1) обрати час проведення реєстрації шлюбу;
2) укласти відповідний договір з організатором;
3) прийти до себе на весілля та отримати свідоцтво про одруження протягом 24 годин.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!