Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

У Долгінцевському районі Кривого Рогу відкрили сучасну амбулаторію. Ремонтні роботи та облаштування приміщення – коштом Світового банку. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко

«Мешканці будь-якого населеного пункту мають право на сучасну медицину – на цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. У медзакладах Дніпропетровщини для лікарів і пацієнтів створюємо комфортні умови. Для цього обласним коштом оновлюємо обладнання, проводимо реконструкцію. Відчуваємо підтримку й міжнародних партнерів. Разом зі Світовим банком відкриваємо в області нові амбулаторії», – зауважив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Одна з амбулаторій запрацювала у Кривому Розі. Вона відкрилася в Долгінцевському районі на території військового містечка-33.

«У минулому це був Будинок побуту офіцерів. Потім частину дому переобладнали під житло. Однак перший поверх довгий час лишався занедбаним і напівзруйнованим, стояли тільки стіни. Ось його і облагородили. Сьогодні там красиво», – розказав завідуючий амбулаторією №8 Володимир Васильєв.

Місце для амбулаторії – невипадкове. Раніше, аби дістатися до найближчої медустанови, треба було долати 10 км. Це створювало певні незручності, передусім, людям похилого віку.

«У військовому містечку чимало пенсіонерів. На прийом до лікаря треба було їхати в центр міста. А здоров’я вже не те. Зараз – красота. Амбулаторія – під боком, люди задоволені», – поділився місцевий мешканець Валерій Шуляховський.

Приміщення реконструювали та обладнали. Працюють кілька кабінетів –лікарські, щеплення, денного стаціонару, оглядовий.
Прийом ведуть три доктори сімейної медицини. Для пацієнтів – весь спектр послуг первинної допомоги: прийом аналізів, перевірка слуху чи зору, проведення фізіопроцедур, консультація лікаря, направлення до вузьких спеціалістів.
При амбулаторії – аптечний пункт. Місцеві кажуть, то справжній подарунок.

«Дуже зручно. Потрібен, наприклад, панкреатин, побігла й купила. А раніше за кожною пігулкою треба було їхати світ за очі. Туди-сюди – 11 гривень», – розказала місцева мешканка Валентина Довга.

Амбулаторія розрахована на прийом майже 8 тис. пацієнтів, з них 1,2 тис. – дітей.
У Дніпрі та Кривому Розі побудують і реконструюють 64 амбулаторії. Роботи – у співфінансуванні Світового банку і місцевих бюджетів.

Проект розрахований до 2020 року. Його втілюють Світовий банк реконструкції та розвитку, Міністерство охорони здоров'я України та Дніпропетровська ОДА.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!