Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляють «Свобода» - Кривий Ріг та Тетяна СОЛОВЙОВА, 31.05.2018, в КП «Міський тролейбус» мала відбутись конференція трудового колективу, основними питаннями якої мали бути: звіт за виконання колективного договору за 2017 року та внесення доповнень та змін у діючий колективний договір

Цікавим є той факт, що порядок скликання такої конференції чітко передбачений законодавством та існуючим колективним договором, але певно керівництво вирішило, що для них закони не писані, як то кажуть. Тож були люди скликані саме ті, які необхідні були керівництву, і названо їх делегатами (хоча ніхто їх, як виявилось, не делегував).
У відповідь на таке цинічне ігнорування закону, інші працівники, члени Вільної профспілки, запросили представників громадськості та ЗМІ взяти участь і бути присутніми на такому великому заході, де керівництво комунального підприємства буде звітувати перед трудовим колективом про пророблену роботу. Адже підприємство то КОМУНАЛЬНЕ, тобто належить громаді міста, логічно, що послухати річний звіт було цікаво і депутатам міської ради, і депутатам районних рад, на території яких знаходяться ДЕПО, і звісно журналістам, котрі хотіли б цей звіт висвітлити для всіх мешканців Кривого Рогу.
Втім, не так сталося, як гадалося. Як тільки керівництво, в особі головного інженера підприємства Сізова О. та голови профспілки Фляги С., яка і працівником підприємства то не є, побачило в залі далеко не одного депутата, і далеко не одне ЗМІ, а на додачу ще й працівників КП «Міський тролейбус», які запрошені то не були (але точно мали питання по виконанню трудового договору), воно одразу заявило, що конференцію проводити у присутності «сторонніх осіб» не збирається.
І звісно, за помахом руки, всі «делегати» покинули залу... Їм уже і звіт керівництва не цікавим став, і пропозиції до колективного договору пропали...
Громадськість не розгубилась, вирішила все ж особисто запросити Сізова О., котрий є в.о. директора (останній на лікарняному), все ж прозвітувати, оскільки в залі лишились працівники, що чекали звіту. А також пояснити, на яких таких законних підставах була відмінена конференція.
Законних підстав так і не було озвучено, до працівників виходити керівництво відмовилось. А, певно, злякавшись великих камер, і депутатів, викликало поліцію... Котра прибула в усій красі: 5 машин + спецзагін Нацгвардії... а виявилось, що виклик то безпідставний... тож і поїхали вони ні з чим.
Отак от не пройшла звітна конференція на КП «Міський тролейбус», керівництво останнього порушило ст. 143 Конституції України, купу пунктів Трудового Кодексу України і власного Колективного договору.
А мешканці Кривого Рогу продовжують їздити на аварійних тролейбусах без гальм і дірками в підлозі, що ходять з інтервалом у 1-2 години, на автомобілістів на дорогах сипляться запчастини з тролейбусів, що проїжджають поряд, слюсарі ледь-ледь ремонтують ті ТЗ, фактично пальцями...
І отримують надзвичайно низьку заробітну плату і водії, і кондуктори, і слюсарі, і весь рядовий персонал...

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Тетяна СОЛОВЙОВА

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!