Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

После трагедии в Кемерово в Днепропетровской области прошли проверки заведений массового скопления людей. Не все в Кривом Роге прошли их успешно...

220418 5

МЧС-никами направлено в суд иски по следующим объектам в Кривом Роге:
- КЗШ №12,
- КЗШ №85,
- КЗШ №86,
- Криворожский государственный цирк,
- Супермаркет строительных материалов «Эпицентр».
Формулировка везде одна – «Подано адміністративний позов щодо повної заборони експлуатації об’єкта».
Будут ли закрыты эти объекты до устранения недостатков в пожарной безопасности? Слово за судом...

Інформація щодо проведення ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області перевірок стану техногенної та пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей

Головним управлінням ДСНС України у Дніпропетровській області на виконання протокольного рішення за результатами засідання Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 11 та наказу ДСНС № 202 від 29.03.2018 р. розпочато перевірки торгівельно-розважальних закладів, загальноосвітніх та дошкільних дитячих закладів і закладів охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням.
Перевіркам підлягають 2155 зазначених об’єктів: 263 торговельних центрів, 142 лікувальних заклади та 1750 шкіл і дитячих садків.
Станом на 18 квітня 2018 року проведено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 152 закладах, з них: у 102 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів; 9 закладах охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням; 39 торговельних підприємств (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладах.
За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 128 керівників закладів та відповідальних посадових осіб.
Також за результатами перевірок подано до адміністративного суду 22 позовні заяви на призупинення експлуатації об’єктів.

Стосовно протипожежного стану торговельних підприємств (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів
Під час перевірок вищезазначених об’єктів виявлено 1033 порушення, з них 287 порушень не усунуто протягом попередніх років: на 10 об’єктах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту, на 1 об’єкті несправне зовнішнє протипожежне водопостачання, а на 2 об’єктах відсутнє та на 5 обєктах несправне– внутрішнє протипожежне водопостачання;
18 будівель потребує заміни або ремонту систем електропостачання, у 7 будівлях необхідно перепланувати шляхи евакуації, 12 будівель потребують обладнання первинними засобами пожежогасіння.
За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 39 керівників об’єктів і відповідальних посадових осіб та направлено 8 позовних заяв до адміністративного суду.

Стосовно протипожежного стану дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів
Під час перевірок виявлено 1254 порушення, з яких 680 порушень не усунуто протягом попередніх років: у 96 закладах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту, у 31 закладах відсутнє або несправне зовнішнє протипожежне водопостачання; 16 будівель потребують заміни або ремонту систем електропостачання, 9 будівель необхідно обладнати первинними засобами пожежогасіння.
За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 78 керівників закладів і відповідальних посадових осіб та направлено 14 позовних заяв до адміністративного суду.

Стосовно протипожежного стану закладів охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням
Під час перевірок вищезазначених об’єктів виявлено 209 порушень, з них 128 порушень не усунуто протягом попередніх років: на 8 об’єктах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту, на 2 об’єктах несправне або відсутнє зовнішнє протипожежне водопостачання, та на 5 обєктах несправне– внутрішнє протипожежне водопостачання;
3 будівлі потребують заміни або ремонту систем електропостачання, 1 будівля потребує обладнання первинними засобами пожежогасіння.
За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 11 керівників об’єктів і відповідальних посадових осіб.
Одночасно з метою попередження виникнення пожеж і надзвичайних ситуацій та безпечної життєдіяльності громадян під час перебування у вищевказаних закладах органами ДСНС проведено профілактично-роз’яснювальну роботу.
Так, проблемні питання протипожежного захисту цих закладів постійно висвітлюються у засобах масової інформації всіх рівнів: на телебаченні – 31 раз, по радіо – 45 разів, висвітлено в газетах і журналах 10 публікацій, в інтернет-виданнях – 46, розповсюджено серед населення понад 152 примірника друкованої продукції (листівки, буклети тощо), проведено з обслуговуючим персоналом закладів 152 інструктажі.
Структурними підрозділами ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області подано на розгляд та прийняття відповідних рішень комісій з питань ТЕБ та НС всіх рівнів – 11 інформацій.

Подготовил к публикации
Иннокентий РЕЙДЕР,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!