Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Інна ІВАНЧЕНКО повідомила про 12 вимог, які висувають «наймані працівники» до адміністрації Арселору в Кривому Розі. Ці вимоги були затверджені на Конференції трудового колективу, що відбулася 27 березня в ПК «Мистецький»

100418 15

Инна Иванченко
ВИМОГИ НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ ПАТ «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» ДО РОБОТОДАВЦЯ - ПАТ «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ»

1. Підвищити з 1 квітня 2018 року середньомісячну заробітну плату працівникам по ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» до рівня не менше 1000 євро в гривневому еквіваленті за курсом НБУ.

2. В строк до 31.12.2018 з метою визначення технічного стану та виявлення аварійно небезпечних будівель і споруд здійснити проведення державною спеціалізованою організацією обстеження всіх будівель і споруд на території ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», які є його власністю або надані йому в користування. В строк до 01.04.2018 здійснити обстеження будівель і споруд конвертерного цеху.
Вибір спеціалізованої організації узгодити з представниками ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».
На підставі результатів обстеження з метою забезпечення надійності та безпечної експлуатації будівель і споруд розробити та затвердити план організаційно-технічних заходів із спостереження, догляду та своєчасного ремонту будівель і споруд, які розташовані на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та які є його власністю, або надані йому в користування. Затверджений план довести до відома працівників та профспілкових організацій, що діють на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

3. Негайно здійснити капітальний ремонт конструкцій перекриття покрівлі блоку № 2 конвертерного цеху.
В терміновому порядку виконати капітальні та/або поточні ремонти покрівлі наступних будівель і споруд металургійного виробництва підприємства: Цеху гідротехнічних споруд (насосні станції №№ 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 14, 15, 18а, 30, механомайстерня); Цеху мереж і підстанцій металургійного виробництва (підстанції: 2М, КРЗ 4, 1Д, 2Д, 1ГЗ, НС 13, КРЗ 5, КРЗ 2, ШПЦ 2, КРЗ 10); Цеху підготовки виливниць – виробничий корпус; будівля чистки та змащування виливниць № 3/1, 3/2 Цеху підготовки складів (ЦПС), відділення підготовки складів Цеху підготовки складів (ЦПС).

4. Неухильно виконувати п. 4.1 колективного договору, п. 2.15 Галузевої угоди гірничо-металургійного комплексу України на 2011–2012 роки в частині недопущення необґрунтованого скорочення робочих місць.
Передачу, заміщення і дублювання функцій працівників підприємства іншим підрядним організаціям здійснювати виключно після підписання тристоронніх угод між ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» – підрядною організацією – профспілковими організаціями, що діють на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

5. В строк до 31.12.2018 виконати капітальні і поточні ремонти: вбиралень станції Промислова; станції Східна; аглофабрики металургійного виробництва; локомотивного депо Цеху ремонту рухомого складу (колишній ЗТ 2); корпусу збагачування секції № 1 Рудозбагачувальної фабрики 1; механічної майстерні Цеху ремонту колій; адміністративно-побутового корпусу Конвертерного цеху; Цеху експлуатації залізничного транспорту; та бань Кисневого виробництва – щитова № 1 Компресорного цеху № 1; ділянки азотопостачання кислородної станції, насосна № 6 Цеху гідротехнічних споруд; механомайстерні Цеху ремонту колій; Адміністративно-побутових корпусів Конвертерного цеху, доменного цеху № 1, Цеху експлуатації залізничного транспорту.

6. Забезпечити систематичне та постійне прибирання вбиралень та бань, розташованих на території ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», у відповідності до діючих державних санітарних норм.

7. Здійснювати перевезення працівників щорічно протягом 10 місяців на рік (з червня по березень включно) за раніше затвердженими графіками за маршрутами:
– «Відділ охорони праці і пожежної безпеки Металургійного виробництва – Кисневе виробництво» та у зворотньому напрямку;
– «Управління підприємства – цех Прокат № 3» та у зворотньому напрямку.

8. До 15.04.2018 внести зміни до Соціального фонду підприємства у відповідності з пропозиціями ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та узгодити їх зі спільним представницьким органом профспілкових організацій, що діють на підприємстві, і затвердити.

9. У відповідності до рішення примирної комісії з розгляду та вирішення колективного трудового спору між найманими працівниками ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та роботодавцем – ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у 2014 році за вимогою № 10 – припинити регулярне порушення п. 6.1.5 колективного договору ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», припинити зміни в односторонньому порядку процедури придбання, розподілу і реалізації путівок на санаторно-курортне лікування, з цією метою скасувати наказ по підприємству № 141 від 01.02.2018.
Не допускати зменшення розміру фінансових коштів, які перераховуються підприємством на поточні рахунки профспілковим організаціям, що діють на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», для придбання путівок на санаторно-курортне лікування та відпочинок робітників у порівнянні з 2013 роком (39 000 000 грн.)

10. Щорічно забезпечувати фінансування проведення фізкультурно-оздоровчої роботи та Спартакіад на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» на рівні та в обсягах (за видами спорту, за кількістю та якістю спортивних заходів, змагань) не менше ніж у 2016 році (2 800 000 грн.)

11. В строк до 01.05.2018 перевести технологічний персонал Коксового цеху № 1 Коксохімічного виробництва на графік роботи 170, затверджений та діючий на підприємстві.

12. В безумовному порядку припинити будь-які дії з боку адміністрації підприємства, керівників структурних підрозділів, направлені на дискредитацію, мінімізацію та обмеження діяльності профспілок на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», а також у будь-якому вигляді пропагування та заохочування виходу з рядів профспілок працівників підприємства.

Прийнято на Конференції трудового колективу
ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»
27 березня 2018 року

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!