Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

В Верховній Раді знайшовся ретивий лобіст інтересів власника ПАО АрселорМітал Кривий Ріг, який вважає, що металургійний комбінат є прикладом для власників інших підприємств в Україні. Панове, хто його привезе в Кривий Ріг, та проведе по цехам? Бо сидячі під куполом ради легко маніпулювати аргументами...

100418 8

Олег Медуниця
6 апреля в 11:30

Останнім часом у ЗМІ та соцмережах часто згадують назву одного з найбільших гірничо-металургійних підприємств України – АрселорМіттал Кривий Ріг.
І було б прекрасно, якби інформація стосувалася інвестиційної діяльності компанії, планів на майбутнє, нарощування виробничих показників тощо. Але не все так просто і прозоро. Потоком хлинула негативна інформація.
І найбільше пригнічує те, що основним джерелом цього негативу є окремі народні депутати України.

Що ж насправді відбувається довкола АрселорМіттал?
Враховуючи не найкращий стан справ у економіці країни та металургійній галузі зокрема, бажання металургів отримувати гідну зарплату є зрозумілим та виправданим.
Але давайте дивитися на речі реально. 1 000 євро мінімальної зарплати?
Ця вимога – свідомо провальна та маніпулятивна.
Враховуючи ринок праці та мінімальну зарплату в Україні, це недосяжний рівень на сьогоднішній день.
Та й діалог між керівництвом підприємства і працівниками – справа інтимна, вважайте родинна.
А тут: приходять люди зі сторони, прикриваються мандатами, красивими гаслами та починають «мутити воду». Тикають пальцями в одні підприємства, в упор не помічаючи проблем на інших, лише тому, що там інший власник...

Якщо хтось забувся, АрселорМіттал – найбільший іноземний інвестор в Україні. І на Лакшмі Міттала дивляться багато європейських інвесторів. Дивляться і спостерігають за тиском, маргінальною істерією та провокаціями. Дивляться, спостерігають і думають – чи варто вкладати власні гроші в українську економіку!
А ці «народні обранці» дозволяють собі публічні ксенофобські, мало не расистські, вислови, прикриваючись турботою про робочий клас.

Давайте дивитися на факти. Зарплата підвищується не так швидко, як усім нам хочеться, і це – привід для діалогу.
Але при цьому лише у 2017 році АрселорМіттал інвестував у власне виробництво 9 млрд. грн.! Побудовані нові коксові батареї, будуються 2 нові МБЛЗ, реконструюються доменні печі. А це – запорука розвитку підприємства на роки вперед.
Це інвестиції в майбутнє самих працівників підприємства. Власник не вичавлює останні соки з обладнання, а планомірно реконструює та покращує виробництво.

То, можливо, варто припинити вірити пустословам і популістам?!
Замість того прислухатися до тих, хто дійсно діє на користь підприємства та країни в цілому.
Моя думка – ультиматуми тут неприпустимі.
Лише відкритий діалог, лише «родинне» вирішення питань між адміністрацією та колективом.
Треба дати час адміністрації АрселорМіттал для врегулювання усіх спірних питань, для модернізації підприємства, для реалізації екологічних проектів.
Потрібно зберегти приплив іноземних інвестицій в економіку України...

Довідка сайта Весь Кривий Ріг - хто такий пан Медуниця? Вчитель за освітою...

На парламентських виборах 2012 року був обраний народним депутатом України від партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» по одномандатному мажоритарному виборчому округу №157. У Верховній Раді став членом Комітету з питань бюджету.
На парламентських виборах 2014 року вдруге був обраний народним депутатом України від партії «Народний фронт» по одномандатному мажоритарному виборчому округу №157 Серед поданих законопроектів - «Про телебачення і радіомовлення» (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах, що передбачає встановлення квоти у 50% «українських авторів і виконавців», з яких не менше 75% — державною мовою.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+1 #1 Aleks 10.04.2018, 17:08
Кмк может платить и больше нужно просто свой аппетит умерить
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!