Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.50 (1 Vote)

4-го квітня 2018-го року комітет соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув ситуацію на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (комбінат «Криворіжсталь») за результатами поїздки Народного депутата України, першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергія Капліна в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області

070418 3

За день до цього профспілки і колектив ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (комбінат «Криворіжсталь») вже подали 03.04.2018р. в Національну службу посередництва та примирення документи з метою початку колективного трудового спору.
На комітеті було повідомлено представниками профспілок, про те що трудовий колектив ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (комбінат «Криворіжсталь») готовий страйкувати.
Вже третій день підряд працівники конвертерного цеху відмовляються зранку виходити на роботу, доки в їхньому блоці не обстежать дах, який весь в дірах, в березні під уламками покрівлі сусіднього загинув молодий хлопець.
З 2008-го року на підприємстві зафіксовано 41 смерть!
Безліч прихованого травматизму, отруєнь, а профспілковців не пускають на небезпечні робочі місця до людей. На комітеті було закликано представника Держслужби праці ретельніше перевіряти умови роботи на цьому комбінаті.
Профспілки і колектив ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (комбінат «Криворіжсталь») зараз, як ніколи єдині в своєму прагненні справедливості. Люди вимагають для робітників, а не для керівників середню зарплату 1000 євро, припинити скорочення.
Вже й так із 57000 працівників на підприємстві лишилось менше половини.
А ще забезпечити реальну охорону праці – перевірити всі споруди і обладнання.
На комітеті представники профспілкових організацій Наталія Маринюк, Сергій Гапон, Петро Петриченко та Ігор Токовенко одностайно просили державні органи помогти у вирішені проблем на комбінаті.
В результаті одностайним рішенням комітету вирішили створити робочу групу із представників колективу і профспілок ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (комбінат «Криворіжсталь»), представників роботодавця, ФПУ, Держпраці, НСПП, Генпрокуратури та профільних міністерств робочу групу для напрацювання вирішення проблем на комбінаті та законодавчих ініціатив.
Координувати цю робочу групу з боку Уряду вже погодився особисто перший віце-прем‘єр Степан Кубів.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – з доступних джерел

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!