Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє організація СічеславськаТАК та Криворізький державний педагогічний університет, у середу, 14 березня, у Кривому Розі відбудеться круглий стіл щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Серед доповідачів - науковці-історики та вчені міста

130318 1

В Дніпропетровському регіоні нагально постала проблема декомунізації назви області, адже досі український край прославляє ім’я ката, одного з організаторів Голодомору та чільного діяча тоталітарного комуністичного режиму в Україні Григорія Петровського.
Тому дніпровські активісти ініціюють перейменування Дніпропетровської області на Січеславську, зокрема, зареєстрували на сайті Президента відповідну петицію. Довкола цієї теми у всій області розгорнулася жвава дискусія. Тож мешканців Кривого Рогу закликають не лишатися байдужими та долучитися до круглого столу щодо перейменування.
Під час заходу плануються виступи відомих істориків та науковців на тему історичних підстав використання топоніму "Січеславська", перипетій його утвердження в історії України та сучасності, ролі український назв адміністративних устроїв у становленні української державності. Також експерти обговорять процес декомунізаціх в України та дадуть відповіді на найпоширеніші закиди та міфи, що лунають на адресу перейменування.

Захід розпочнеться о 12.00.
За адресою:
м Кривий Ріг, Державний педагогічний університет,
проспект Гагаріна, 54, ауд. 309.

Підготовив до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!