Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє Ігор Токовенко і незалежна профспілка «Свобода Праці» - «28-ГОДИННИЙ РОБОЧИЙ ТИЖДЕНЬ: РЕАЛЬНІСТЬ ДЛЯ ТИХ, ХТО БОРЕТЬСЯ!»

150218 7

Найбільша німецька профспілка IG Metall, що об'єднує 2,27 мільйони металургів та машинобудівників, через два етапи попереджувальних страйків добилась запровадження 28-годинного робочого тижня. Це без перебільшення подія світового масштабу.
Скористатись скороченим робочим тижнем зможуть більшість робітників, оскільки умовою є наявність дітей або літніх батьків, що потребують догляду. Особливо позитивним є те, що дана угода одночасно стимулюватиме робітничі сім'ї народжувати дітей, а роботодавців - створюватиме нові робочі місця. Зменшення безробіття, у свою чергу, зменшить тиск на одне робоче місце.
Хоча дана угода поки поширюється на працівників однієї галузі та однієї землі, і мова поки йде не про 28-годинну норму, а про виключення з норми, це все одно є дуже важливим кроком вперед для всіх робітників світу, враховуючи факт наявності глобального ринку праці. Що цікаво - в цій галузі вже діє 35-годинна норма робочого часу.
Ця подія є дуже вчасною для українських робітників, адже саме зараз національні профспілки розгортають боротьбу за 30-годинну норму робочого тижня. Першими в Україні відповідну вимогу висунули під проводом Всеукраїнської профспілки «Свобода Праці» та керівника її первинної організації Євген Алістранський робітники цеху Блюмінг "Криворіжсталі" на ряду із вимогою про встановлення оплати праці на рівні 1000 євро.
Що відділяє українських робітників від того, щоб зрівнятись у положенні з німецькими робітниками?
Лише рівень організації. 1,5 мільйона металургів, гірників та машинобудівників мають бути організовані у справжні профспілки, а не в турфірми.
Основним методом боротьби є і має бути страйк, проте він можливий лише із належним рівнем організації, що і доводить приклад перемоги німецьких робітників.
Робімо як вони!
Робімо краще за них!
Організуйся і перемагай!

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!