Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє активіст Віталій Фурманюк , автор петиції про заборону поборів в школах Кривого Рогу, правда бере верх в нашому місті

Чи можуть батьки збирати гроші в закладах освіти міста?
- Ні, не можуть! Наказ №346 від 19.10.2017р. "Про прозорість та відкритість діяльності закладів освіти".
Враховуючі те, що в багатьох школах міста так звані Батьківські Комітети, положення про які Міністерство освіти і науки скасувало 21.12.2017р., продовжують збирати необліковані готівкові кошти та те, що керівники закладів нібито не можуть їм це заборонити, викладаю наказ Управління освіти і науки м. Кривого Рогу (№346 від 19.10.2017р. "Про прозорість та відкритість діяльності закладів освіти", де чітко зазначено:
«2. Категорично заборонити збір готівкових коштів, учасниками освітнього процесу (батьки теж є учасниками освітнього процесу-прим.) та працівниками закладів на території навчальних закладів.
5. Покласти персональну відповідальність за вчинення протиправних дій щодо збору коштів у закладах освіти комунальної власності міста, приховування інформації про надходження та використання всіх отриманих коштів, за своєчасність та достовірність надання інформації розміщеної, на онлайн-ресурсі на начальників відділів освіти виконкомів районних у місті рад та керівників закладів».
Тож якщо закладам дійсно щось потрібно, керівники можуть звертатися і до засновника, і до батьків (не т.з. Батьківських Комітетів) по допомогу та отримувати її виключно у законний спосіб. Звісно, все оприбутковувати. Найбільшою проблемою під час розрахунку реальних потреб і, відповідно, забезпечення з міського бюджету є неоприбуткування великої кількості допомоги від батьків. Хоча, звісно, є заклади, що намагаються робити все прозоро.

ВИКОНКОМ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ
Н А К А З

Про прозорість та відкритість діяльності закладів освіти
Відповідно до ст.ст. 26, 30, 78, 79 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017, з метою забезпечення прозорості та інформаційної відкритості діяльності закладів освіти,
Н А К А З У Ю:
1. Начальникам відділів освіти виконкомів районних у місті рад, керівникам закладів освіти комунальної власності міста, які здійснюють бухгалтерський облік самостійно забезпечити:
1.1.Функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти.
1.2. Умови для здійснення дієвого та відкритого громадського контролю за діяльністю закладу освіти.
1.3. Формування відкритих та загальнодоступних ресурсів з інформацією про свою діяльність та оприлюднення такої інформації.
1.4. Оприлюднення на власних веб-сайтах інформації щодо:
1.4.1. Кошторисів доходів та видатків на відповідний рік, щорічно до 1 лютого;
1.4.2. Фінансових звітів про надходження та використання всіх отриманих коштів у звітному році;
1.4.3. Інформацію про перелік товарів, робіт і послуг, отриманих як благодійна допомога, із зазначенням їх вартості, а також про кошти, отримані з інших джерел, не заборонених законодавством;
1.4.4. Інформацію про стан виконання бюджету у розрізі статей доходів і видатків, не пізніше 1 березня року, що настає за звітним роком.
1.5. Щоквартальне оновлення інформації, зазначеної у 1.4.2, 1.4.3 цього наказу, щодо прогнозних показників запланованих коштів на бюджетний рік по кожному навчальному закладу та фактично використані кошти.
2. Категорично заборонити збір готівкових коштів, учасниками освітнього процесу та працівниками закладів на території навчальних закладів.
3. Начальникам відділів освіти виконкомів районних у місті рад провести навчання керівників закладів освіти з питань складання бюджету закладу.
4. Платні освітні та інші послуги надавати відповідно до вимог п.3 ст. 78 Закону України «Про освіту».
5. Покласти персональну відповідальність за вчинення протиправних дій щодо збору коштів у закладах освіти комунальної власності міста, приховування інформації про надходження та використання всіх отриманих коштів, за своєчасність та достовірність надання інформації розміщеної, на онлайн-ресурсі на начальників відділів освіти виконкомів районних у місті рад та керівників закладів.
6. Оприлюднити даний наказ на сайті управління освіти і науки та КЗ «Інноваційно-методичний центр» Криворізької міської ради в термін до 31.10.2017 р.
7. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Начальник управління - Т. Кріпак

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

 

 

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!