Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

До редакції сайту Весь Кривий Ріг надійшов лист від працівника КЗ «Криворізька міська лікарня №1»ДОР» з прохання м опублікувати, щоб винести болюче питання на широке громадське обговорення. Чекаємо офіційних коментарів керівництва медзакладу...

060218 17

Я, Скульба Василь Іванович 1979 р.н. працюю лікарем ортопедом – травматологом в травматологічному відділенні КЗ «Криворізька міська лікарня №1»ДОР» з 11.02.2004 року. На даний час маю 1-шу кваліфікаційну категорію за фахом ортопедія – травматологія, яку надала мені обласна атестаційна комісія у грудні 2017 року.

За час своєї роботи нарікань від співробітників відділення, адміністративних стягнень від керівництва, скарг від пацієнтів не маю. У відділенні мене поважають як спеціаліста і як людину. У січні 2016 року переніс інфаркт міокарда, лікувався у спеціалізованому центрі. У березні 2016 року переніс операцію на серці – стентування судин. З квітня 2016 року маю 3-тю групу інвалідності. За 1,5 року після встановлення групи інвалідності почуваю себе добре, жодного разу загострення хвороби та погіршення стану не було. Лікувався тільки планово згідно рекомендацій МСЕК. У висновках комісії за 2016 рік мені дозволено працювати лікарем відділення без нічних чергувань та високих психоемоційних навантажень.

У квітні 2017 року пройшов планову перекомісію МСЕК яка погіршення стану здоров’я не виявила. Трудові рекомендації залишили без змін. У рішенні МСЕК вказано що відновлення професійної та трудової діяльності повне і що на займаній посаді (лікаря травматолога) працювати може. За штатним розкладом працюю на посаді лікаря ортопеда – травматолога з надання невідкладної допомоги. З 2016 року згідно рапорту зав. відділення переведений на посаду лікаря ортопеда – травматолога травматологічного відділення щоб уникнути нічних чергувань.

02 січня 2018 року отримав розпорядження в.о. головного лікаря І. Ю. Алексеєва про відсторонення мене від роботи. Розпорядження не базувалося на мотиваціях та поясненнях, а лише з посиланням на статтю 17 Закону України «Про охорону праці».
Вважаю, що дії в.о. головного лікаря мають ознаки корупції. Свої висновки роблю на підставі того, що з боку Алексеева І.Ю. відбуваються спрямовані дії для звільнення робочого місця у відділенні для конкретної особи, а саме для Шишко В.О.

В лікарні на посаді лікаря ортопеда-травматолога з червня 2014 по 19 грудня 2017 року працював Балуєв В.В., який є переселенцем із зони бойових дій на Донбасі. На час прийому на роботу був не працевлаштованим. Працював у відділенні згідно наданих рапортів про переведення Латанського О.П. на посаду лікаря ортопеда травматолога КДЦ. Після звільнення Балуєва В.В., в.о. головного лікаря Алексеевим І.Ю. був прийнятий на роботу на вакантні 0,5 ставки у відділення Шишко В.О., хоча на цей час він не був без роботи, а виробничої необхідності в прийомі ще одного лікаря у відділення не має.

Алексеев І.Ю. відмовив в подальшій роботі в КДЦ Латанському О.П., не підписавши рапорт керівника підрозділу Собко Л.З, повернувши Латанського О.П. на основну посаду у відділення. Начальником відділу кадрів Бабич Л.В., було запропоновано Латанському О.П. перейти на роботу в КДЦ на постійній основі. Після його відмови Алексеев І.Ю. прийняв на роботу в КДЦ на 0,5 ставки лікаря ортопеда травматолога зовнішнього сумісника Шишко В.О. Прийом лікаря травматолога відбувається протягом тільки 3 годин щодня і велика кількість хворих і травмованих не отримують належного лікування.

22.12.2017, начальник відділу кадрів лікарні Бабич Л.В. довела до відома завідуючого відділенням про підготоване адміністрацією лікарні повідомлення мені щодо переходу на постійну роботу в КДЦ, на підставі того, що за своєю посадою я не маю права працювати вдень, а нічні зміни мені протипоказані висновком МСЕК.
На підставі закону України «Про доступ до публічної інформації» 5.01.2018 завідуючим відділенням був поданий запит до Бабич Л.В. з цього приводу. У відповідь отримав за підписом Алексеева І.Ю. відповідь, що адміністрація лікарні не має ніякого відношення до штатного розкладу, а розподіл посад відбувся за якоюсь ініціативою управління охорони здоров’я виконкому Криворізької міської ради. Жодних підтверджуючих це документів в канцелярії лікарні не має.)

Я приїхав на роботу, тому що 22.12.2017 в відділенні був відсутній на підставі особистої заяви без збереження заробітної плати, підписаної зав. відділенням і переданої в канцелярію. За власним бажанням, без будь якого тиску, лікарем відділення Ермаковим В.В. і мною були написані заяви про перехід на посади згідно штатного розкладу, щоб усунути наявні протиріччя і не створювати проблем в документообігу.
Ці заяви були передані особисто нами Алексееву І.Ю. в кабінеті головного лікаря в присутності Бабич Л.В.
Нам було відмовлено, на підставі того, що особисто Алексеев І.Ю., вважає, що я не можу працювати на цій посаді і виконувати функціональні обов’язки за станом здоров’я.

Свою думку пояснює особистими переконаннями, відкидаючи існуючі висновки як МСЕК, двох планових медичних оглядів за місцем роботи за 2017 рік, так і виписками з стаціонарних відділень, де я проходив планове профілактичне лікування в 2017 році, і де не зазначено, що стан мого здоров,я погіршився. (Про що є відповідні документи).

При свідках Бабич Л.В. намагалась вручити мені повідомлення, що адміністрація пропонує мені перейти на роботу до КДЦ, а в разі відмови буду звільнений з роботи через невідповідність займаній посаді. Алексеев І.Ю. на підставі своїх особистих міркувань виказував думки про те, що такий лікар не потрібен і несе загрозу пацієнтам.

В своїх діях спираються на лист адміністрації лікарні до МСЕК від 13.05.2017, де головним лікарем для комісії були надані пояснення про специфіку роботи в стаціонарному відділенні і КДЦ, безпідставно називаючи його «Запит», і наполягають, що МСЕК використала його як характеристику робочого місця, приписують, спираючись на лист, обмеження, не вказані МСЕК, а саме заборону на роботу в операційній.
Це суперечить фактам, МСЕК відбулась 26.05.2017, а у відповіді на лист від 23.06.2017 зазначено, що працювати на займаній посаді може, так і здоровому глузду, бо інфаркт це загальна хвороба, і нею хворіють також не працюючі. Обмеження не індивідуальні, їх перелік є в керівних документах МСЕК і на кожне обмеження є перелік не рекомендованих професій.
Усунути, навіть формально, єдине обмеження, яке є в професії лікаря-нічні чергування, було відмовлено без підстав.

Після цієї розмови з погрозами на мою адресу, я і відчув погіршення стану здоров’я. КШМД близько 19.00 з тиском 180/110 мм.рт. ст.. був доставлений до 9 міської лікарні. На щастя криз був не ускладнений і швидко пішов на поправку.

02.01.2018 Алексеев І.Ю. відсторонив мене від виконання службових обов’язків і направив на проходження позачергової медичної комісії. (Розпорядження №2 від 2.01.2018) Підставою для таких дій використав наявність у законодавстві ст..17 закону України «Про охорону праці», а не керувався нею на підставі фактів погіршення стану здоров’я, або ухилення від проходження планового медичного огляду(ст. 17 закону України «Про охорону праці»).

З 26.04.2016, коли була встановлена група інвалідності і до 22.12.2017 у мене. жодного разу не було погіршення стану здоров’я, проходив тільки планове профілактичне лікування за призначенням МСЕК.

Продовжуючи тиск на мене Алексєєв віддав розпорядження інженеру з охорони праці Семезенко М.Г. встановити шкідливі фактори в роботі саме Скульби В.І.
На виконання цього розпорядження, інженером Семезенко М.Г. проводиться намагання скласти хронометраж роботи лікаря Скульби В.І. на підставі піднятих з архіва 3 (трьох) історій хвороб випадкових хворих, які в вільно вибрані інженером по охороні праці дні, знаходились в стаціонарі.

Також Алексеев І.Ю. замовив експертизу робочого місця лікаря ортопеда травматолога в Інституті гігієни праці, не маючи на це жодних підстав, не зважаючи на те, що до державного переліку професій з шкідливими умовами праці, професія лікаря ортопеда травматолога не внесена державними органами. 19.12.2017 звернувся з листом до МСЕК, де характеризував роботу лікаря ортопеда травматолога як «найважчу в світі».

Як висновок, в.о. головного лікаря Комунального закладу «Криворізька міська лікарня №1»ДОР» Алексеєв Ігор Юрійович поставив перешкоду в роботі травматологічного відділення шляхом виготовлення розпорядження про безпідставне відсторонення від роботи кваліфікованого лікаря ортопеда-травматолога, тиску на нього та морально- психологічного переслідування, що негативно впливає на роботу трудового колективу відділення, тим самим порушив положення ст. 43 Конституції України, ст. 2 Кодексу законів про працю України, ст. 17 Закону України « Про охорону праці», ст.18 закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів».

На даний час я не маю можливості повноцінно працювати, з перспективою втратити роботу взагалі.

03.02.2018 - Скульба В.І.

Скульба В.І.
Працював - зав. отделением травматологии в Криворожская городская больница №1.
Працював - Medical doctor в компании «Городская больница №2».
Вивчав - Лечебное дело в Дніпропетровська медична академія

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – з редакційного архіву

Коментарі   

+1 #13 Рита Водяная 09.03.2018, 17:00
Я аналогично, попав к нему на прием услышала, что врач с перегаром и глаза пьяные. Он мне именно изза этого неправильный диагноз изначально поставил... Потом исправлялся, естественно за моего мужа бабки
Цитата
+1 #12 Сюткин Вася 09.03.2018, 16:58
О чем говорить, если я лично не единажды посещая Скульбу был послан ним подальше, отолько из-за того что доктор был с похмелья... Та и в состоянии "легкого душевного волнения" с перегарчиком был замечен. Как доверять алкоголику?
Цитата
-1 #11 Александр 14.02.2018, 19:00
А я благодарен врачам и коллективу этого отделения.Спасли мне ногу.Живу и радуюсь.И таких как я большинство.И денег не вымогали,как тут пишут некоторые.Никто не виноват,что больницы не оснащены ,нет медикаментов и оборудование еще то,что осталось от советской власти...А то что цены на медикаменты заоблачные ,при чем же тут врачи?
Цитата
+1 #10 Олег Макогон 12.02.2018, 19:26
Что посеешь -то и пожнешь... Очень жаль вас, что у вас был инфаркт и другие проблемы. но положа руку на сердце, вы должны понять, что по совести - ну ни хрена вы не завотделением, а тем более и не врач. Реформы переживут специалисты, но не коммерсанты, которые ходят на работу скосить бабло...Поэтому ваше увольнени-это профессиональный отбор
Цитата
+1 #9 Олег Макогон 12.02.2018, 19:21
Доктор, ваша статья - ни что инное, как хватание за воздух!!!!!! Надо было думать о своем месте, перед тем, как издеваться над людьми. Сколько раз я привозил к вам отца? Да мне ваши услуги кинулись почти в 25 тысяч? а толку? зероу! 0! Ложь, сказки, пустые обещания... А потом избегание встреч, не брание трубок.
Это я только за свою семью! а сколько таких? да миллион. я уверен! Вы не ортопед - Вы костолом! А Алексеев, с уважения, пусть отправит вас в бюджетную ветеринарную клинику
Цитата
+2 #8 Михаил 12.02.2018, 19:14
Уважаемый товарищ Скульба, Ваша статья просто заставляет обнять Вас и заплакать. Почему же во всех Ваших историях не упоминается о многих пациентах, с которых вы взяли "чималу суму грошей", а потом "закатували" их??!!.. Тысячи вывернутых "через ж..." рук и ног? После Вас, как после ядерной войны, одни убытки народу. Я твердо уверен, что врач (типа плохой), который Вас попросил покинуть место, основывался на Ваше здоровье, согласно итогам МСЕК, лишь потому, что не хотел указывать на Вашу безрукость и халатность...
Цитата
0 #7 Ustas_Alexu 10.02.2018, 18:59
Коментатори напрочуд обізнані чєли... Бо ж наш мегаполіс то є велике село
Цитата
0 #6 Алла 08.02.2018, 07:57
Не видела еще ни одного нищего доктора))) Как говориться в народной пословице :"Хорошего врача, люди прокормят!" Спасибо ему! Здоровья ему!
Цитата
+1 #5 Коля 07.02.2018, 19:38
Цитую Саня:
Главврач гнида Вилкуловская. Освобождает место для своих. А Скульба завотделением а не пилот и не космонавт. Поэтому вполне может работать и после инфаркта. Кроме ночных дежурств в отделении всегда есть куча других врачей

Пускай лучше идет в КДЦ пока есть такая возможность. Сократят скоро всех, тогда совсем жопа будет.
Цитата
+2 #4 Пациент 07.02.2018, 17:18
В течение многих лет сестричка Лена Шаповал прикрывала "бизнес" своих братиков, а когда ее попросили на выход (потому что из-за своей жадности больницу до ручки довела), братья Скульбы остались в больнице сиротами: теперь уже они не могли внаглую "лечить" пациентов за 15 000 - 20 000 тысяч гривен (цифры, к слову, реальные, а на какие деньги Сергей Скульба купил себе Тойота Прадо?)))). Вот и запаниковали братья, когда им бизнес порушили. Теперь бегают и плачут. Оно и понятно, - кто же захочет от такого бабла отказываться...
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!