Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє один з керівників незалежної первинної профспілки ПАТ АМКР Сергій СТРУКОВ, державні органи України зайняли цікаву позицію в питанні, що може коштувати десятки життів металургів в Кривому Розі

У зв’язку с тим, що на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» останнім часом відбуваються аварії з приводу порушення стін, дахів та інше, як на приклад ВВЦ, Аглофабрики (АФ) на металургійному виробництві (МВ), на ДФ-2 ГД (провалу крівлі галереї 2-х конвеєрів № № 30,31), первинна профспілкова організація Всеукраїнської профспілки працівників науки, виробництва та фінансів ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» безрезультатно звернулась до голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Віталійовича Кудрявцева на підставі п. 2 частини 4, п. 2 частини 6, п. 8 Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, у порядку взаємодії з профспілками (п. 8 Положення) з проханням: негайного проведення перевірки дотримання порядку обстеження та паспортизації об’єктів підприємства ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», а також здійснення заходів щодо забезпечення надійності та безпеки під час їх експлуатації з залученням до перевірки представників Первинної профспілкової організації ВП НВФ ПАТ «АМКР».

Профкомом ППО ВП НВФ ПАТ «АМКР» було отримано відповідь-відмову у проведення перевірки від директора Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області Н. М. Ратич на підставі того, що нібито на даний час Кабінетом Міністрів України не затверджений порядок проведення обстеження об’єктів в частині реалізації заходів щодо забезпечення надійності та безпеки під час їх експлуатації.
Якщо дійсно Кабінет Міністрів України не затвердив вказаного порядку, то Кабінету Міністрів України не потрібна вказана інспекція і не потрібна надійність та безпека під час їх експлуатації об’єктів підприємств на яких працюють громадяни України? Тобто, Кабінету Міністрів України наплювати на громадян України, які працюють на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та інших підприємствах?

- На жаль, останнім часом багато не відповідей, а питань виникає у представників профкому після отримань подібних відповідей від різних держслужбовців різних державних інспекцій України. Коли ж таки в України всі державні інспекції будуть працювати в інтересах громадян України, а не роботодавців? – резюмує Сергій СТРУКОВ.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!