Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Кривий Ріг, 17 січня 2018 р. У 2018 році обсяги видобутку залізної руди шахти ім. Артема ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» планується збільшити до 1,013 млн тонн (у 2017 р. – 757,6 тис. тонн). Це дозволить підприємству повністю забезпечити свої потреби в аглоруді

Зростання обсягів підземного видобутку буде досягнуте завдяки запуску дробильно-бункерного комплексу горизонту –1 135 метрів і похило-транспортної виробітки № 2. Лише на цьому горизонті шахти виробництво зросте втричі.
Раніше тут для підйому руди на поверхню використовувалися вагонетки та кліть, процес був трудомісткий і тривалий. Новий комплекс дозволить оперативно транспортувати видобуту руду за допомогою діючого технологічного ланцюжка в шахті та скипового підйому. Для цього встановлено стрічковий конвеєр загальною довжиною 380 метрів з кутом нахилу 16 градусів. Максимальна продуктивність конвеєра – 400 тонн на годину.
Для енергозабезпечення комплексу під землею була побудована окрема електропідстанція. Новий об'єкт обладнано пожежною сигналізацією та системою пожежогасінні. При будівництві комплексу використано обладнання вітчизняних виробників, одним з яких є Новокраматорський машинобудівний завод.
В цілому інвестиції в будівництво горизонту –1 135 метрів і нового комплексу транспортування руди склали 43,8 млн. доларів США.

Володимир Теслюк, заступник генерального директора з гірничого виробництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»:
- Компанія АрселорМіттал продовжує масштабну інвестиційну програму, направлену на модернізацію свого криворізького підприємства до 2020 року. 2018 рік ми відкриваємо новими завершеними об'єктами. Запуск дробильно-бункерного комплексу горизонту –1 135 м і похило-транспортної виробітки № 2 – це ще один крок на шляху оновлення потужностей гірничодобувного сектора підприємства. Це дасть нам можливість суттєво збільшити підземний видобуток і виробництво аглоруди, виконати виробничу програму.
Крім того, цього року ми ставимо перед собою мету реалізувати ряд проектів з ремонтів і капітального будівництва та виробити 10 млн. тонн концентрату – повністю забезпечити ним своє виробництво. З них 2,025 млн. тонн відправити на експорт до Східної Європи підприємствам компанії АрселорМіттал.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – ПАТ АМКР

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!