Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє Центрально-Міський портал - Кривий Ріг, 12 січня громадськість міста та району зібралась біля будинку №17 по вулиці Свято-Миколаївській, щоб вшанувати пам'ять і ще раз згадати про дивовижну людину, патріота своєї держави, Почесного громадянина міста Кривого Рогу, славетного нашого земляка - Григорія Івановича Гутовського, який з 1979 до 1992 року очолював виконком Криворізької міської ради

Його внесок у становлення і розвиток Кривбасу високо оцінюють сучасники. Саме 13 січня, виповнюється 25 років з дня смерті цієї видатної людини. Людини, яка у 70-ті – 90-ті роки минулого століття вивела Кривбас на новий рівень політичного та суспільного розвитку.
За його ініціативою був відкритий найбільший у місті домобудівний комбінат, завод великопанельних конструкцій для суспільних споруд, завдяки йому в нашому місті з'явились такі мікрорайони: Зарічний, Макулан, Сонячний, 5-й Гірницький, 1, 2, 3-й Східний, Індустріальний, мікрорайон Інгулецького комбінату та об'єкти соціально-культурного призначення, засновано Криворізький ботанічний сад.
Запущено першу чергу швидкісного трамваю від станції „Мудрьона” до станції „Майдан Праці”, окремою сторінкою історії Кривбасу стало відкриття міжнародного аеропорту «Кривий Ріг», що знаходиться біля селища Лозуватка.
Григорій Іванович залишив по собі добру пам'ять і для наступних поколінь...

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Центрально-Міський портал, Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!