Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

В Запоріжжі священик з храму Московського Патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблу дитину, тому що її хрестили в храмі Київського патріархату. З цього почались жваві суспільні обговорення, що вже переростають в конкретні дії

070118 3

Ірина ТУРОВСКЬКА:
Христос народився!
Сьогодні нас закликають в 13.00 на вул. Свято-Миколаївській (колишня вул. Леніна, колишній кінотеатр Леніна") приєднатися до всеукраїнського флешмобу #Принеси_куклу.
І як завжди, навколо цього розпочалися балачки та дискусії.
Ще вчора я мала таку думку: "Так, я підтримую, але не піду, бо є якісь домовленості і плани на це свято".
Зараз у мене інша думка.
Чи вірую я в Бога? Відповім так: я хочу вірити! Я відчуваю потребу вірити. Але велику роль в формуванні мого ставлення до віри зіграли мої атеїстичні дитинство і юність. Тому зараз я поділяю: Віру, релігію і церкву.
Моя партія "Об'єднання "Самопоміч", членом якої я є, - християнська партія, яка сповідує релігійні цінності, шанує та використовує їх для розвитку суспільства. Це не значить, що нам кажуть: "Віруйте, ходіть в церкву!". Ні. Нас вчать, що релігія - це, перш за все, традиції і цінності людства, які зібрані протягом тисячоліть й сконденсовані і в Біблії,і в Торі, і в Корані. І мені таке ставлення до релігії подобається, воно мені близьке. І тому я відношусь до подій, які сталися в Запоріжжі, з точки зору людяності, а не вимог тій чи іншої церкви. І з цієї точки зору ПОТРІБНО показувати, що я ПРОТИ аморальних дій священиків.
Багато почалося криків, що не потрібно політизувати релігію... Сміюсь та плачу... Не буду глибоко занурюватися в цю тему (можливо, іншим разом), але надайте відповідь самі собі, чого в нашому житті не торкається політика? І зараз, коли політичне питання ЯКОЮ БУДЕ УКРАЇНА - є чи не головнішим для кожного справжнього українця, а дії московського патріархату відкрито направлені проти незалежної України, - наше ставлення до церкви не може не бути політизованим. Тому ПОТРІБНО протистояти цій загрозі і ПОТРІБНО пояснювати людям, в чому ця загроза.
Дехто каже: "Та що там іграшки... Ось коли будете виганяти московських попів, тоді кличте..." Якщо ми не будемо вести роз'яснювальну роботу з українцями, якщо не будемо своїми діями підштовхувати людей до активності (такими ось флешмобами, як #Принеси_куклу) , коли прийде час активних дій, чи не за мало нас буде?
Тому, сьогодні я, не зважаючи на бажання бути в це свято в родинному колі, буду в 13.00 в колі своїх однодумців біля храму на вул. Свято-Миколаївській з іграшками. І вас закликаю бути там.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!