Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Днями в засобах масової інформації висвітлено лист-звернення частини сільських голів до Президента України тож, вважаю за потрібне висловити власну думку з приводу порушених питань

Сергій Нагайченко, голова Криворізької райдержадміністрації

Із архіву -

Шановні сільські/ селищні голови та мешканці нашого Криворіжжя!

Вже більше двох років працюю на посаді голови райдержадміністрації, зроблено чимало важливих кроків задля поліпшення життя мешканців Криворізького району. Прагну діяти в рамках розсудливості, забезпечувати порядок і спокій в нашому районі, не допустити розбалансування соціально-економічної та політичної ситуації.

По-перше, хочу подякувати працівникам апарату райдержадміністрації та всіх структурних підрозділів, особисто сільським та селищним головам, котрі завжди йшли на зустріч і разом зі мною намагались вирішувати проблемні питання. Період був не зовсім простим, адже всі ми добре пам’ятаємо події які пережила наша держава. Я прийшов на посаду у той час, коли держава переживала період кардинальних змін та реформ, які тривають й зараз. Від мене, як керівника району та представника виконавчої гілки влади, вимагається надати жителям Криворізького району відповідну підтримку, аби вони відчули, що влада не залишається осторонь їхніх проблем та потреб. Так, було не просто, але доклавши максимум зусиль мені вдалося вийти на конструктивний діалог з територіальними громадами району. Адже без розуміння та підтримки сільських/селищних голів не вдалося б досягнути позитивних зрушень. Коли розпочинаєш роботу із людьми, які також прагнуть змін, то і вирішувати проблеми району та долати труднощі на багато легше. Якщо охарактеризувати коротко період перебування на посаді, то не помилюся, коли скажу, що це час інтенсивної роботи.

Думаю, що жителі Криворізького району відчули за цей період підтримку влади, і не зважаючи на досить важкі часи які переживає наша країна, можу із впевненістю сказати, що в районі зроблено досить багато, хоча попереду - ще більше справ. Але все ж таки результати є. На моє глибоке переконання наше майбутнє – це діти, здорова, фізично та культурно розвинена молодь. Тому найпершим пріоритетом в моїй роботі стало виведення матеріально-технічної бази закладів освіти та медицини на новий рівень, що відповідає сучасним нормам та вимогам. Продовж двох років з районного бюджету на заклади освіти спрямовано видатків на суму близько 10 млн. грн. Виконано колосальний об’єм робіт. Можу з впевненістю сказати, що зроблено більше, ніж за останні 5 років.

А розпочали із навчальних закладів, тому що діти - це наше майбутнє та надія нашої країни. Обов’язок працівників органів влади - забезпечити їм належні умови для всебічного розвитку. Мета нашої команди, команди Президента Петра Порошенка, – не закриття шкіл та медичних установ, а забезпечення доступу до якісної освіти та медичного обслуговування для сільського населення. Тобто необхідна наявність на теренах кожної територіальної громади дошкільного навчального закладу, або НВК, також медичного закладу.

За підтримки депутатського корпусу районної ради, батьківських та педагогічних колективів на базі Лозуватської ЗОШ та Софіївської ЗОШ створено опорні заклади. За кошти обласного бюджету вже придбано новенький автобус для нашої малечі, а в планах - реалізація вагомих проектів по реконструкції приміщень опорних шкіл.

Вперше в районі проведені комплексні роботи по ремонту шкільних автобусів, на суму 720,00 тис. грн. тощо.

Вперше в галузі культури , враховуючи пропозиції керівників закладів, було розглянуто питання спрямування коштів з районного бюджету на пошиття костюмів для колективів району,на загальну суму 500,0 тис.грн. Окрім того, на ремонт будинків культури спрямовано близько 700,0 тис.грн., на поновлення музичної, акустичної апаратури та оргтехніки – 402,0 тис. грн.

Вперше за багато років здійснили закупівлю книг в районну бібліотеку на 80 тис. грн.. Всього освоєно близько 2 млн.208 тис. грн., в тому числі і кошти місцевих бюджетів, за підтримки сільських /селищних голів.

На особистому контролі систематично знаходяться питання з підготовки до опалювального періоду бюджетних установ району . Завжди було своєчасне виділення коштів з районного бюджету на найгостріші питання для всіх територіальних громад району, що становить близько1,0 млн. грн.. на ремонт і утеплення теплотрас , реконструкцію і заміну вузлів обліку газу, на підготовку закладів відділу освіти культури та медицини до нового опалювального сезону та інше.

На протязі останніх десятиліть ніхто так не приділяв уваги щодо приведення газового та теплового господарства до рівня який вимагає діюче законодавство та приписи відповідних організацій.
Опалювальні сезони в Криворізькому районі завжди розпочинаються згідно з встановленими термінами.

Протягом 2016-2017 років працівники та підопічні територіального центру відчули значну фінансову підтримку району. Соціальні робітники були забезпечені велосипедами та запчастинами до них, спецодягом, що стало важливим фактором для якіснішого та ефективнішого надання соціальних послуг. Для підопічних стаціонарного відділення були придбані нові шафи, телевізори, матраци, одяг, взуття, посуд, був встановлений пандус для людей з обмеженими можливостями, здійснено ремонт по заміні усіх вікон та дверей, а також ремонт усіх кімнат і приміщень та підлоги відділення, в якому стало набагато тепліше і затишніше.

Одним з основоположних принципів, яким керуюся у своїй діяльності, є принцип відкритого діалогу з сільськими громадами. На партнерських засадах з сільськими, селищними головами формується проект бюджету на відповідний період, в межах визначених Бюджетним кодексом. Впродовж 2015-2017 років районний бюджет та бюджет Криворізького району здійснює стабільне виконання дохідної частини бюджетів, вчасне подання на розгляд проектів бюджетів та вчасне їх затвердження рішенням сесії районної ради , що дозволяє впевнено розпочинати новий бюджетний період.

Тому, завдяки прагматичній спрямованості та співпраці громади і влади району вдалося досягти певних позитивних результатів. Тож, за комплексною оцінкою соціально – економічного розвитку Криворізький район займає впевнене 5- 7 місце в рейтингу серед районів Дніпропетровської області.

В районі велика увага приділяється учасникам АТО, сім’ям загиблих та родинам полонених. Так, починаючи з 2016 року, вже виготовлено 160 проектів землеустрою для учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Сім’ям полонених, за підтримки депутатського корпусу, виділено з районного бюджету по 100,0 тис.грн. на кожну сім’ю.

При управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації створено Центр допомоги учасникам антитерористичної операції. До якого в 2017 році вже звернулося 116 чоловік , яким надано різносторонню допомогу.
Поза увагою не залишаються жодна пільгова категорія громадян району. Так загальна сума профінансованої допомоги складає 1296,3 тис. грн.

Для покращення надання послуг мешканцям Криворізького районну управлінню соціального захисту населення в поточному році, вперше за останні десять років були виділені кошти на придбання паперу,стільців, канцелярських товарів, комп’ютерної техніки та її обслуговування.
Тож, об'єми проведених робіт переконують в тому, що районна влада не стоїть осторонь жодної проблеми району.

Щодо реформи з децентралізації, що на разі триває в Україні, і є однією з найважливіших. Сусідні, посткомуністичні країни, з похмурих перетворилися у квітучі і сучасні. Сьогодні подібний шлях проходить і наша держава. І чим швидше вона його подолає, тим швидше покращиться життя на місцях. Без неї фактично неможливе проведення економічних реформ, вона закладає основи економічного зростання регіонів, залучення інвестицій, зокрема в інфраструктурні об’єкти – лікарні, школи. Найголовніше – децентралізація дасть можливість створити громади, що здатні взяти на себе відповідальність за власну розбудову. Вони отримають додаткове фінансування, додаткові повноваження -і це вперше в історії України Президент віддає свої повноваження громадам на місцях. До цього в громад, як правило, забирали повноваження. Стратегічна мета реформи - створити систему врядування, котра спроможна якісно надавати послуги населенню. Цього насправді хоче влада, і ми маємо намір довести процес децентралізації до завершення. Саме створення повноцінного місцевого самоврядування, яке може діяти, - це передумова розвитку регіону.

Зазначу, що майже із самого початку моєї роботи на посаді голови райдержадміністрації нам вдалось знайти порозуміння із головою райради Віталієм Яценком. Тож хочу висловити вдячність Віталію Володимировичу та всьому депутатському корпусу за вдалу співпрацю на благо мешканців району. Адже іноді від консолідації та швидких спільних рішень адміністрації та ради залежать вкрай важливі питання. Хочу зауважити, що у нас на першому плані завжди вирішення проблем громад і ніякі політичні суперечки не можуть цьому завадити.

Щодо планів на майбутнє, то плани звичайно масштабні, але розумію, що все і одразу зробити не вдасться. Тому в планах щоденна копітка праця разом із командою Президента Петра Порошенка. До її складу входять люди котрі мають велике бажання працювати на благо та розвиток району та області, чітку стратегію та план дій. Адже досягти будь яких значних результатів можливо лише у випадку єднання. Мої зусилля будуть спрямовані на добудову та капітальні ремонти всіх закладів освіти, садочків та лікарень що цього потребують. Зберігши теперішню динаміку по відновленню матеріально-технічної бази закладів освіти, медицини та культури матимемо можливість за два роки повністю завершити реконструкцію соціальних закладів. Оснастити їх сучасним устаткуванням - це дасть можливість перейти на якісно новий рівень надання населенню району освітніх та медичних послуг.

В планах також розбудова спортивної галузі району – це сучасні спортивні зали, стадіони та майданчики при школах та садочках, придбання спортінвентарю. Також важливим є розвиток творчого потенціалу в дітей, тому вкрай необхідно ремонтувати будинки культури, розвивати позашкілля. Адже діти це наше майбутнє, вони повинні рости здоровими, а задля цього потрібно мати можливість займатись спортом та розвивати свої таланти.

Працювати є над чим, головне аби кожен на своєму місці добросовісно виконував свої повноваження, а не дивився за іншими, давайте кожен розпочне із себе. Я вірю, що ми своєю спільною працею збережемо українське село та збудуємо незалежну та процвітаючу Україну.

І на завершення, хочу зауважити, що не купка людей, не політична доцільність повинна вирішувати майбутнє нашого району. Можливо, відповідь у тому, що купка людей не хоче стабільності в нашому районі, їх не цікавлять жодні конструктивні пропозиції задля добробуту і процвітання Криворіжжя, а цікавить лише з’ясування відносин між певними особами?! Але це, жодної користі для плідної роботи у нашому районі та державі не несе! Тому ЗАКЛИКАЮ усіх владних посадовців, громадських діячів, у цей складний час для нашої держави, не провокувати і не загострювати публічними діями і закликами ситуацію на Криворіжжі. Незалежно від кольору партійного прапору, чи ідейних гасел працювати на благо жителів району, знаходити компромісні рішення і публічно разом з людьми вирішувати нагальні питання нашого Криворізького району.

З повагою та порозумінням
голова Криворізької райдержадміністрації
Сергій НАГАЙЧЕНКО

надіслано
для публікації на сайті
Весь Кривий Ріг
22.12.17р.

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!