Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Денис ДУБОВ та Велоклуб UBF збирають підписи під петицією, що до не вводу до експлуатації велосипедної доріжки на вулиці Волгоградській в Кривому Розі. Чому це для них так важливо?

недоробки велодоріжки на вул. Волгоградській в Кривому Розі

Велоактивістами Кривого Рогу було виявлено невідповідність велодоріжки діючим «Державним Будівельним Нормам України» (ДБН В.2.3-5-2001, та ДБН 360. Мінімальна ширина велодоріжки 0.86м., а потрібна 1.5м.), та декілька небезпечних місць для руху велосипедистів, а саме:

1. - Верхня лінія обмежуючого огородження знаходиться вище керма будь-якого велосипеду, що у купі з завуженою вело доріжкою сприяє можливості чіпляння кермом вертикальних сегментів огорожі, що неодмінно призведе до падіння й травмування велосипедиста;

2. - Розташування стовпів й дорожніх знаків безпосередньо на вело доріжці;

3 - В місцях перетину велодоріжки з виїздами з прилеглої території подекуди не забезпечений плавний переїзд по спускним пандусам. Бордюр встановлений так, що відбувається сильний поштовх при заїзді на них, що на велосипедах з вузькою покришкою, може спричинити розірвання камери, та падіння з травмами.

4 - В зв’язку з сумісним розташуванням велодоріжки та доріжки для пішоходів останнім зостається мало місця для руху тротуаром. Зважаючи на те, що вело доріжка завузька, а зависоке огородження змушує велосипедиста рухатись по розділювальній смузі, є велика ймовірність спричинити зіткнення з пішоходом, так як в нього і у велосипедиста недостатньо місця для маневрування.

5 - Покриття велодоріжки місцями виконане так, що велосипед сильно трясе й вібрує, що ускладнює безпечне керування велосипедом та зменшує комфорт пересування на цих ділянках. Що в складі з завищеним забором і завуженою велодоріжкою змушує велосипедиста рухатись безпосередньо по лінії розмітки. При цьому кермо велосипеда знаходиться на території пішоходів. Враховуючи те, що для пішоходів місця пересування на Волгоградській теж сильно урізали то на таких місцях дуже велика ймовірність зіткнення з пішоходом.

6 - Не зроблені плавні заїзди і з'їзди на велодоріжку.

Зважаючи на те, що за наявності велодоріжки велосипедист, згідно ПДД України, не має права знаходитись на проїзній частині, при здачу в експлуатацію велодоріжки, всі велосипедисти, які будуть пересуватись поруч по дорозі, будуть притягатися до адміністративної відповідальності у виді штрафів.

В усьому світі велодорожки будують за для забезпечення безпечного пересування велосипедистів містом, але велодоріжки на Волгоградській, на жаль місцями небезпечніша ніж дорога загального користування.

Тому закликаються всі свідомі велосипедисти - підтримати своїм голосом петицію, що до проведення перевірки велодоріжки на вул. Волгоградській, та недопущення здачі її в експлуатацію у нинішньому виді, без усунення зазначених недоліків...

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – ФБ-сторінка Денис ДУБОВ

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!