Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

У СУДІ КРИВОРІЖГАЗ ВИЗНАВ: СТАВИТИ ЗАГАЛЬНОБУДИНКОВІ ЛІЧИЛЬНИКИ ПРОСТО ВИГІДНО – повідомляє Сила Людей (Кривий Ріг)

8 листопада відбулося друге засідання Апеляційного суду Дніпропетровської області, де розглядалася апеляція ПАТ «Криворіжгаз» на рішення Саксаганського суду про визнання права мешканців будинку №42 по вул. Володимира Великого на встановлення індивідуальних лічильників газу за рахунок ПАТ «Криворіжгаз».
У якості свідка було запрошено головного інженера ПАТ «Криворіжгаз», який мав відповісти, за яких технічних умов в одних будинках установлюють індивідуальні лічильники, а в інших – ні.

Та яким було здивування, коли свідок вирішальним фактором при виборі виду лічильника назвала економічну складову. Пані інженер відверто зізналася: щоб у 181 квартирі будинку №42 встановити індивідуальні лічильники, потрібно 390 тис. грн, а на загальнобудинковий вони витратили лише 46,5 тис.

Це ПРОСТО ДЕШЕВШЕ.
Споживачі слушно спитали: кому саме дешевше - вам?

Суддя поцікавилась у представників ПАТ «Криворіжгаз», чому вони протягом усього минулого засідання стверджували, що причиною невстановлення індивідуальних лічильників була відсутність технічних можливостей? Відповідь приголомшила своєю простотою всіх присутніх: «Ми ПОМИЛИЛИСЬ»!

Відповідаючи на питання Андрій НЕМЧЕНКО, який представляв у суді інтереси споживачів, чи були закладені кошти в тариф на встановлення індивідуальних лічильників, інженер пояснила: «Сума закладена лише на ті будинки, де нема можливості встановити загальнобудинкові лічильники».
Отже, у тарифі мешканців будинків, яким установили дешевші (для монополіста, звісно!) загальнобудинкові прилади обліку, була закладена оплата встановлення іншим споживачам індивідуальних приладів обліку, у кілька разів дорожчих для підприємства, але значно зручніших для споживачів!

Підсумовуючи результати засідання, юрист і депутат міськради Андрій НЕМЧЕНКО зазначив: «Отже, керівництво Криворіжгазу саме без будь-якого погодження визначило будинки, де встановлюватиме загальнобудинкові лічильники.
У ході розгляду справи була доведена відсутність технічної причини встановлення загальнобудинкового лічильника і наявність економічної: економія коштів і небажання витрачати їх на створення комфортних умов для споживачів.

Таким чином, бачимо наочну ДИСКРИМІНАЦІЮ споживачів – мешканців Кривого Рогу за економічними ознаками, що своєю чергою заборонене Законом України «Про захист прав споживачів»». Про це Андрій НЕМЧЕНКО також повідомив у суді.
Андрій звертає увагу на те, що головний інженер ПАТ «Криворжгаз» разом із представниками знову підтвердили факт оплати всіма мешканцями міста послуг з придбання й установлення населенню індивідуальних лічильників.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Сила Людей, Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!