Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Незалежна профспілка вимагає від генерального директора ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» скасувати наказ № 1322 «Про введення багаторівневої окладної системи оплати праці», - повідомляє заступник голови незалежної профспілки Сергій СТРУКОВ

09 листопада 2017 року у канцелярії ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» зареєстроване подання Первинної профспілкової організації Всеукраїнської профспілки працівників науки, виробництва та фінансів ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» з вимогою усунення порушення вимог пункту 2.4 Колективного договору, ст. 97 КЗпП України, статей 6, 14, 15, 22 Закону України «Про оплату праці».

Одночасно на сайті ППО ПМГУ з’явилась стаття «О переходе на новую систему оплаты труда», текст якої так викладений, що нібито вже розробка нової системи оплати праці завершена та ще й нібито з участю нашої профспілкової організації.

Це не зовсім відповідає дійсності, тому що не зважаючи на участь у розробці нової системи оплати нашого представника, робота з розробки цієї системи не була закінчена при участі нашої профспілкової організації. На робочій групі по розробці системи оплати праці, не розглядали умов переходу на перший етап, який нині запроваджується. Але нова система оплати праці повинна була прийнята на конференції трудового колективу після підписання всіма профспілками підприємства.

Можливо адміністрація підприємства закінчила розробку нової системи оплати праці з іншими профспілками, або з однією – ПО ПМГУ (голова – Маренюк Н. М.)?

Щодо протоколу № 4 СПО, на який опирається ПО ПМГУ у цій статті, який дійсно був спочатку помилково підписаний заступником голови нашої профспілки Струковим С. М. – на наступному засіданні СПО Струков С. М. відізвав свій підпис шляхом подачі голові СПО відповідної заяви, яка була залучена до протоколу СПО. Але, профком ПО ПМГУ під керівництвом Ю. В. Бобченко разом з адміністрацією ппідприємства спланували всі дії по внесенню змін, погіршуючи діючий колдоговір, скориставшись необізнаністю представників інших профспілок та про цей факт замовчує у своїй статті.

Враховуючи вимоги ст. 4 Закону України “Про колективні договори і угоди”, рішення СПО не може бути підставою для видання роботодавцем наказу № 1322 “О вводе многоуровневой окладной системы оплаты труда», оскільки рішення про зміну системи оплати праці буде законним лише тоді, коли воно буде реалізовано на конференції трудового колективу шляхом внесення змін до умов колективного договору.
Відповідно до пункту 1.9 Колективного договору на узгоджувальну комісію не покладено повноважень щодо внесення змін до колективного договору. Вона створена для забезпечення обліку і реалізації пропозицій, доповнень, змін, які вносяться працівниками, власником, адміністрацією в договір. СПО не є тим органом, якому надано право звернення до узгоджувальної комісії. Крім того, до повноважень узгоджувальної комісії входить лише облік та реалізація (виконання) пропозицій, доповнень, змін, які вносяться робітниками, власником, адміністрацією і профкомом в договір, тобто не передбачено право узгоджувальної комісії на внесення змін до умов колективного договору. Зміни до колективного договору повинні вноситись тільки на конференції трудового колективу.

Ми розуміємо, що ПО ПМГУ була створена значно раніше і стала правонаступником первинної профспілки металургів України, яка існувала ще за часів СРСР. Її чисельність є значною по відношенню до чисельності іншої профспілок. Однак, ця обставина не повинна давати їй права зловживати своїм становищем. Вважаємо, що це відбувається за згодою та схваленням керівництва ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг”.

Факти зловживання проявляються практично у всіх напрямках взаємодії, починаючи з укладення колективного договору, виборів до узгоджувальної комісії та інших постійних комісій, виборів делегатів на конференції трудового колективу та інші.
Члени нашої та інших незалежних профспілок, які представляють частину трудового колективу, позбавлені можливості бути обраними в діючі органи трудового колективу, вирішувати питання на захист своїх соціальних і трудових інтересів, впливати на прийняття рішень в цих органах.

Безумовно, у кожної профспілки, які існують на підприємстві, можуть бути різні підходи для вирішення тих чи інших питань, однак, це не дозволяє ігнорувати не тільки діяльність профспілки, а й саму профспілку, чинити перешкоди в її діяльності.

З огляду на те, які створені роботодавцем умови для роботи ПО ПМГУ: надання великого за розміром та комфортного офісного приміщення, надання дорогих брендових автомобілів, забезпечення сучасним офісним обладнанням, також надання без всяких звітів близько 100 мільйонів гривень, та щорічно сім з половиною мільйонів гривень додатково, також неможливо забувати те, що на протязі майже 6 років профком ПМГУ разом з адміністрацією вводили в оману трудовий колектив нерівномірно розподіляючи кошти на придбання путівок, віддаючи значну перевагу профкому ПМГУ, в газетах “Металург” та “Вместе” є один профком підприємства — ПМГУ то можна дійти висновку про те, що ця профспілка буде всіляко підтримувати роботодавця, побоюючись втратити надані їй статус та блага.

Надання роботодавцем ПО ПМГУ статусу як незамінного, слухняного органу, призвело до того, що 31.10.2017 р. на підприємстві був виданий наказ від 31.10.2017 р. № 1322 “О вводе многоуровневой окладной системы оплаты труда».

Однією з підстав для видання цього наказу став Протокол розширеного засідання профспілкового комітету з головами цехових та дільничних комітетів ПО ПМГУ ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” від 31.10.2017 р. № 25.

Виникає питання: Чому саме ця профспілка залучалася для вирішення питання оплати праці для трудящих всього підприємства? Більш того, з огляду на застереження в наказі стосовно застосування ст. 103 КЗпПУ, можна дійти висновку, що передбачена наказом нова система оплати праці може бути направлена в бік погіршення умов оплати праці і в якості інструмента для запровадження цієї системи оплати праці став саме Протокол № 25. До речі, зміст цього протоколу нам не відомий.

Публікуємо фото зареєстрованого подання нашої профспілкової організації про відміну наказу від 31.10.2017 р. № 1322 “О вводе многоуровневой окладной системы оплаты труда».

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!