Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Комп'ютерний клас - це «серце і мозок» інформаційно-освітнього середовища школи. Ми пропонуємо оновити застарілий комп’ютерний клас та переформатувати його в Кривому Розі в «Лабораторію інтерактивного навчання «СМАРТ» на базі КНВК №35 "Імпульс". Вчителі нашого закладу можуть навчати цікаво та компетентнісно! Але для цього потрібен сучасний медіаклас, бо неможливо навчити людину літати, малюючи літачки на папері!

СМАРТ в Кривому Розі

Автор проекту - Олеся Романенко
Бюджет - 344 984 грн
Адреса - Співдружності вулиця, 84, Саксаганский район, Кривий Ріг

Проблема
В КНВК №35 «Імпульс» Кривого Рогу навчається 1259 учнів, а в закладі функціонує лише 2 комп’ютерних кабінети. За державним освітнім стандартом інформатика вивчається у 2-11 класах. Відповідно до Листа МОН від 21.08.2010 N 1/9-580 шкільна дисципліна "Інформатика" вивчається за умов постійного доступу учнів до комп’ютерів. На кожному уроці інформатики класи мають поділятись на підгрупи так, щоб кожен учень був забезпечений індивідуальним робочим місцем. Протягом одного навчального тижня в КНВК № 35 проходить 90 уроків інформатики та інформаційних технологій. Відповідно, навантаження на кабінети інформатики повинно бути 9 уроків кожного дня, а це неможливо, так як заклад працює в одну зміну. З метою уникнення перевантаження учнів використовується ще один кабінет інформатики, який обладнано застарілою технікою, яка не відповідає сучасним вимогам. Виконати навчальні програми в повній мірі можливо лише за умови покращення матеріально-технічної бази кабінету інформатики. Стрімкий розвиток комп'ютерних технологій часто веде до того, що існуючий парк комп'ютерної техніки, який знаходиться в робочому стані, все одно потрібно оновлювати і модернізувати для навчальних цілей. Тому для комп'ютерів і оргтехніки законодавчо встановлені досить короткі терміни корисної дії – від 3 до 5 років. Слід зазначити, що КНВК №35 – це експериментальний навчальний заклад, який на обласному рівні є творчою лабораторією ДОІППО щодо створення єдиного освітнього простору, використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі та визначення їх впливу на становлення особистості учня. На базі школи-ліцею щорічно проводиться міський конкурс на кращі цифрові освітні ресурси; олімпіади з ІКТ; міська конференція конкурсу захисту учнівських науково-дослідних робіт «Щаслива планета»; районні та міські методично-практичні семінари, майстер-класи для педагогів. Для підвищення ефективності проведення цих заходів потрібно оновити застарілу техніку. Для прогресивного впровадження ІТ-технологій у життя необхідно більше центрів, де педагоги та молодь могла б реалізовувати свої ідеї за допомогою сучасних програмних засобів.

Мета проекту
Створення лабораторії інтерактивного навчання «СМАРТ», де знаходиться найсучасніша техніка, куди вчителі та учні можуть прийти за порадою, познайомитися з найновішими, найефективнішими рішеннями в області освітніх IT технологій.

Очікувані результати
1. Лабораторія інтерактивного навчання «СМАРТ» буде одним з інструментів мотивації, для того, щоб розширити спектр діяльності на уроці, розвивати в учнів комп’ютерну грамотність, спілкування між собою, креативність, показати практичне використання та зв’язок з предметами, які вивчаються у школі; 2. Популяризація ІКТ, як способу самореалізації та створення нашого майбутнього; 3. Зростання інтелектуального, логічного, творчого рівня учнів закладу, району; 4. Проведення на базі лабораторії інтерактивного навчання конкурсів різних рівнів.

План заходів з реалізації проекту
1) Підготовка приміщення; 2) закупівля та встановлення меблів (комп’ютерні столи та стільці); 3) придбання та встановлення сучасних ПК; 4) придбання і встановлення проектору та інтерактивної дошки, а також іншого обладнання.

ПРОГОЛОСУВАТИ

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!