Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)

До депутата Покровської районної у Кривому Розі ради Романа МОРОЗОВА протягом вже трьох років звертаються педагоги та батьки дітей з проханням лобіювати їх права, втрутитися у ситуацію, допомогти знайти спосіб захистити їх законні інтереси

Кривий Ріг ЦДЮТ Горицвіт

Справа в тому, що в Кривому Розі в комунальний заклад «МПДЮТ «Горицвіт», на посаду заступника з навчально-виховної роботи відділом освіти Покровської районної у місті ради було призначено Риндіну О. П.. З цього часу почалися масові звільнення працівників закладу. Звільнилися за «власним бажанням» понад 50 талановитих педагогів (!), які багато років пропрацювали у вказаному позашкільному закладі, справжні майстри, які користувались довірою дітей і батьків, сформували культурний імідж цього закладу, району і міста. Зі слів педагогів, вони не мали наміру звільнятись і причини свого звільнення за власним бажанням пов’язують лише з психологічним тиском і цькуванням з боку заступника директора з навчально-виховної роботи КПНЗ «МПДЮТ «Горицвіт» КМР пані Риндіної О. П.

На прийомі педагоги скаржаться, що під час праці Риндіна О. П. дозволяла собі на їх адресу особисті образи, наклепи, погрози, поширення недостовірної інформації на оперативних нарадах, вживання неприпустимих для адміністрації інтонацій і висловлювань, а саме: «я хочу тричі плюнути на вашу могилу», «менш за все я хочу бачити вас в своєму кабінеті», «пішла вон...», «ви мені огидні...», «я як гляну на твою рожу, мені огидно...» та багато іншого.

Всі три роки педагогічний колектив працював в атмосфері нестерпного клімату: незапланованих перевірок без попередження, схожих на облави, з ознаками переслідування, постійного стеження з боку Риндіної О.П., залякувань, сварок, доповідних, пояснювальних, викликів поліції, швидкої допомоги, витрат на консультації адвокатів, маніпуляцій з боку Риндіної О.П. В наслідок цих дій, які тривають вже роки, педагоги хворіють: інфаркти, гіпертонічні кризи, нервові зриви, емоційна виснаженість.

З метою допомогти людям ще у грудні 2016 року Морозов почав звертатися як депутат до виконкому районної ради, до відділу освіти Покровської районної ради. Єдиним дієвим способом, який би допоміг розв’язати цю проблему, він бачить лише один: звільнити Риндіну О. П. з займаної посади, про що, як депутатом Покровської районної у місті Кривому Розі ради та членом постійної комісії з питань освіти (культури, охорони здоров'я та соціального захисту населення), було неодноразово піднято питання за зверненням виборців – педагогічного колективу працівників КПНЗ МПДЮТ «Горицвіт» та батьків про зняття з посади заступника директора з НВР Риндіної О.П.

Викладені в зверненні обставини неодноразово були предметом розгляду комісій та перевірок як з боку відділу освіти виконкому районної у місті ради, так і з боку управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради. Але мета цих перевірок була така, щоб «перевірити роботу» скаржників, а не Риндіної О. П.
Після так званих перевірок вони поспішали звільнитись або втрачали надію на справедливість.
В свою чергу на своїй посаді шановна пані Риндіна Олена Павлівна почувається впевнено в своїй безкарності, відкрито заявляє педагогам, що «купила свою посаду за сало», сміється, організовує «каральні перевірки».

Так, 18.09.2017р. до депутата Покровської у місті ради Морозова Романа, знов звернулися педагоги цього закладу та батьки, які їх підтримують. Виснажені, залякані, вони повідомили, «що більше так не можуть, вони творчий колектив», а мають працювати весь час на те, щоб збирати докази своєї невинності, що звільнення з Закладу – це єдиний шлях.
Взимку 2017р. від посади директора Закладу через емоційну напругу відмовилася Євдокимова Н. С.. На її місце прийшла Міланович Г. Ю.
Підтримку нового директора знайшли, зі слів скаржників, лише нові працівники Закладу, протеже пані Риндіної О.П., тоді як ті, хто працював «до» приходу нової адміністрації, такої підтримки не відчувають, скаржитися бояться, бо їх знову перевірятимуть і цим активно погрожують. Погрожують звільненням.
Так, педагоги повідомили, що до «локальних» перевірок на рівні закладу ще й додаються перевірки «зверху» в незручний час, без попереджень, «з метою перевірки наповнюваності кружків», в наслідок чого у них «ріжуть години». І якщо хтось з педагогів хоч трохи намагається десь поскаржитись, йому погрожують новими перевірками, які і так мають місце.

Педагоги повідомили, що частина з них, як останній шанс, знов звернулися з відкритим листом до Профспілки Закладу, директора Закладу Міланович Г. Ю. та до начальника відділу освіти покровського р-ну Коргута С. А.. Копію листа надали депутату як доказ їх звернення. На їх підтримку зі схожим листом виступили також дехто зі звільнених педагогів (хто наважився заявити правду) на тих же адресатів.

Оскільки перед тим, у вересні 2017 року, до депутата вже приходили батьки дітей КПНЗ «Горицвіт» і просили втрутитися в ситуацію, він зробив депутатське звернення відповідно Закону України «про статус депутатів місцевих рад» до директору Закладу, Міланович Г.Ю. з вимогою надати копії розпорядчих та адміністративних документів. Мета цих дій – глибоке вивчення даної проблеми задля захисту прав педагогічних працівників та сприяння самореалізації дітей та підлітків і їх зайнятості у поза навчальний час.
Задля того, щоб розібратися повністю, які саме норми порушує Риндіна О. П., депутату було необхідно вивчити Статут Закладу, колективний договір, ознайомитися з посадовою інструкцією, щоб встановити межи повноважень Риндіної О. П. та розуміти, на які саме дії вона має право.

На звернення депутата Морозова – він отримав письмову відповідь від пані Міланович Г.Ю., де, зачепившись за те, що представник батьківського комітету, на підставі звернення від якого він діяв, не є головою всього батьківського комітету «Горицвіту», а лише гуртка, не надала необхідну інформацією, зробивши «відписку» що не знайшла підстав для задоволення цієї вимоги. Більше того, право депутата звертатися до владних структур та керівників підприємств на підставі Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 13, п.1 порушено в частині, де «звернення депутатів... - є вимога вжити певні дії...». Дії директора Закладу, Меланович Г.Ю. полягали в тому, щоб надати необхідні документи. Її «відписка» свідчить про те, що вона теж не зацікавлена в тому, щоб в даній справі був наведений лад.

Зараз до вивчення проблеми долучаються все більше педагогів (працюючих та звільнених), батьків, депутатів, активістів від громади. Вирішили рішуче реагувати на всі «відписки» і не реагування на суть справи. Командою вже зібрано декілька папок, актів, скарг, звернень від педагогів, батьків, у владні кабінети з 2013 року. Докази звернень до чиновників: начальника відділу освіти Покровського р-ну, саме з яким і перебуває у трудових відносинах пані Риндіна О.П., голови райради Покровського р-ну В. Коритніка, міського голови Ю. Вілкула, та інші – Т.Кріпак, Т.Басова, Н. Касимова, В. Берлін тощо.

Педагоги скаржаться що всі ці роки ходять по колу – отримують відписки, «перевірки їх діяльності», обіцянки «розібратися», перекладання відповідальності, відписки, імітація владного втручання, а віз і нині там. Більше того, пані Риндіна О.П. – «кваліфікований спеціаліст», який «наводить порядок» у Закладі, «дає роботу», про що свідчить звітність на паперах. Зі слів педагогів, чиновники «щиро співчувають», «нічим допомогти не можуть», «нічого не можуть вдіяти»... Тобто ті 50 майстрів та ті 10-15, що зараз вже хочуть звільнятися, не є «спеціалістами». Пропрацювавши понад 10, а дехто понад 20 років в КПНЗ «Горицвіт», вклавши душу в дітей та зробивши «Горицвіт» гордістю всього району, вони «не варті» такого «спеціаліста», як Риндіна О.П.

На сьогодні з’ясовані такі обставини:
1. Риндіна О.П. має дві догани за 2016 рік, які оскаржувала в суді та програла ці суди (оскільки догана – передумова звільнення, але «на розсуд» роботодавця, а також є «правом» роботодавця, а не його «обов’язком», саме начальник відділу освіти Покровського р-ну, пан Коргут С.А., який виніс ці догани, не вважає за потрібне звільняти пані Риндіну О.П., яку всі «хвалять», «ніхто не скаржиться з весни»);
2. Риндіна О.П. у квітні атестована «за умови» атестаційною комісією, яка «дослухалась» до скарг і звернень батьків (за яких саме «умов», поки що невідомо, з’ясовуємо) і призначила повторну атестацію, яка має відбутися наприкінці жовтня 2017 року. Одним із критеріїв успішної атестації є характеристика педагогу. І саме директор Закладу має надати цю характеристику пану Коргуту С.А. та атестаційній комісії. Сподіваюсь, що реакція громади, ЗМІ та контроль скарг педагогів і батьків з нашого боку допоможуть пану Коргуту С. А., директору Закладу Міланович Г. Ю. та атестаційній комісії пригадати про права людей, інтереси дітей, про такі поняття як «честь та гідність», «моральність», та перестати гратися у «відписки», вишукування у зверненнях «відсутність правильних ком». Саме від них залежить, чи будуть далі звільнятися педагоги, чи будуть наші діти мати зайнятість у поза навчальний час. Сподіваюсь, що саме пан Коргут С. А., начальник відділу освіти Покровської районної ради, під керівництвом начальника управління освітою та наукою Т.Кріпак таки приймуть вольове рішення!
3. Посаду директора з навчально-виховної роботи має право обіймати особа, яка має організаторські здібності. Риндіна О.П., як засвідчили численні скарги педагогів, не в змозі якісно організувати роботу педагогічного колективу, вчасно не реагує на проблеми, що виникають з навчальними програмами, розкладом, організацією навчальним процесом в цілому, чим не тільки не виконує свої посадові обов’язки, а й стоїть на заваді виконання їх педагогами.

Далі буде...

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Сила Людей, Кривий Ріг

Коментарі   

0 #1 Олег Раньков 14.10.2017, 13:31
Смотреть надо в корень! Ведь абсолютно не профессионально пригоден сам Коргут С.А. И совершенно ясно,что от этого возникают такие вот проблемы в учебных и творческих коллективах заведений. Снимать надо таких горе-чиновников.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!